10 Tekenen dat het tijd is voor moderne kantoorinrichting

Kantoorinrichting

1. De kantoorinrichting is al 10 jaar niet veranderd

Een kantoor moet frequent worden veranderd vanwege de stevigheid van meubels, kwaliteit van de vloerbedekking en het behang en de indeling van werkplekken. Als er al ruim 10 jaar niets op de werkvloer is veranderd dan is het zeker tijd om te kiezen voor een moderne kantoorinrichting.

2. Medewerkers hebben gezondheidsklachten

Klachten omtrent de gezondheid en lichamelijke klachten zijn een gevolg van verslechterde kantoren. Wanneer een kantoor niet gebruikmaakt van de basisvoorwaarden die in Arbo-wet zijn opgenomen dan kunnen medewerkers op korte en lange termijn veel klachten ervaren.

3. De productiviteit is gedaald

Behalen de medewerkers niet meer dezelfde resultaten als zij enkele jaren geleden deden? Dan kan dit een gevolg zijn van een slecht ingericht kantoor. Productiviteit is een belangrijk element op de werkvloer en heeft invloed op de omzet die u binnen het bedrijf draait.

4. Medewerkers zitten alleen

Werken de medewerkers allen vanuit een andere werkplek en kunnen zij niet met elkaar communiceren? Dan moet de werkvloer worden omgegooid naar een omgeving waarin communicatie tussen collega’s sneller en eenvoudiger kan worden uitgevoerd.

5. De elektriciteitsrekening is hoog

Wederom een hoge energierekening ontvangen? Een slechte kantoorinrichting heeft invloed op de kosten die u maandelijks moet maken om kantoorverlichting te laten branden, de airconditioning aan te zetten of het gebouw te verwarmen.

6. Ergonomie is een onbekende term

Wordt ergonomie al toegepast bij u op de werkvloer? Wanneer dit nog een onbekende term is dan is de kans groot dat dit niet is doorgevoerd. Bij ergonomie draait het om het creëren van een veilige werkplek voor uw medewerkers om de gezondheid te verbeteren.

7. Alle kantoormeubelen zijn hetzelfde

Hebben alle bureaustoelen, bureaus en andere kantoormeubelen dezelfde stijl, kleur en afmetingen? Dan zijn deze niet aangepast voor iedere individuele medewerker. Het is nodig om te kiezen voor een moderne kantoorinrichting en voor iedere medewerker geoptimaliseerde kantoormeubelen aan te schaffen.

8. Er is te weinig bewegingsruimte

Wanneer er binnen de kantoorinrichting geen rekening wordt gehouden met de bewegingsruimte dan kunnen medewerkers zich moeilijk verplaatsen wanneer dit nodig is. Zij blijven tijdens pauzes achter het bureau zitten en zijn hierdoor gedurende de dag minder productief.

9. De muren hebben donkere kleuren

Enkele jaren geleden was nog niet duidelijk welk verschil kleur kan maken bij de productiviteit. Muren van een groot aantal kantoren zijn nog steeds donker. Het is van belang om de juiste kleuren te gebruiken, zoals blauw, wit en groen, om zo de productiviteit te stimuleren.

10. U stelt het al jaren uit

Zit u al langere tijd eraan te denken om de kantoorinrichting te verbeteren maar weet u niet waar u moet beginnen? Door het uit te stellen blijven factoren zoals ergonomie onbenut. U kunt contact met ons opnemen om uw kantoorinrichting te verbeteren.