3 Ergonomische tips om de middagdip te voorkomen

kantoormeubelen

1: Zorg voor de beste zithouding

Ergonomie draait slechts om één element: het inrichten van een werkplek welke stimuleert om in de beste zithouding te werken. Dankzij ergonomisch kantoormeubilair wordt het bijzonder eenvoudig om altijd netjes achter het bureau te zitten en op deze manier in te spelen op de behoeftes van het lichaam. Hoe beter u achter het bureau zit, hoe hoger de productiviteit.

Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat ergonomie ervoor kan zorgen dat u en uw werknemers tot 15% productiever werken. En dat resulteert in talloze voordelen, waaronder het feit dat projecten sneller worden afgerond, mensen gelukkiger zijn en dat de gezondheid van iedere werknemer aanzienlijk toeneemt.

2: Houd voldoende rust

Het klinkt contraproductief: tijd besteden aan pauze om zo meer gedaan te krijgen. Toch blijkt uit meerdere onderzoeken dat mensen gemiddeld één tot twee uur per dag verspillen aan websites om video’s te bekijken, afbeeldingen te zien en het nieuws te lezen. En daar krijgt u als werkgever alleen maar negatieve resultaten door.

Rustmomenten zorgen ervoor dat het brein even kan relaxen en hierna weer met goede motivatie aan de slag kan. Dit resulteert er onder andere in dat mensen toch productiever zijn, daarbij ook gezonder zijn en dat het brein de juiste stoffen aanmaakt die erin resulteren dat mensen zich actiever inzetten om iedere dag een productieve werkdag te hebben.

Je kunt het beste rust nemen in een goede stoel. In ons assortiment is een groot aantal relaxtstoelen opgenomen, waardoor u voor iedere situatie en voor iedere werknemer de perfecte stoel kunt vinden om regelmatig 15 minuten rust te nemen.

3: Kies voor een sta-zit-bureau

De laatste jaren zijn er steeds meer snelle ontwikkelingen binnen de wereld van ergonomie. Er wordt steeds meer duidelijk over de behoeftes van het menselijk lichaam, waardoor meubelontwerpers keer op keer nieuwe ergonomische kantoormeubelen in de markt zetten.

De nieuwste toevoeging is het sta-zit-bureau; het ideale bureau om te wisselen tussen staand en zittend werken. Dit heeft onder andere als voordeel dat ons bloed beter kan stromen, wij ons minder snel moe voelen en hierdoor dus ook de vervelende middagdip vaarwel kunnen zeggen. Een sta-zit-bureau is ideaal voor mensen die lange werkdagen willen maken.