3 Manieren om uw kantoor ergonomisch in te richten

Meer ergonomie op kantoor

Vervang alle bureau’s voor zit-sta-bureau’s
Een kantoorbaan is echter geen lichamelijke topsport en de situatie kan eenvoudig worden aangepast zodat het juist een lichamelijk zeer ontspannen activiteit is. De beste manier om te voorkomen dat personeel last krijgt van klachten is door hen een zit-sta-bureau te bieden. Hierbij kunnen zij tussen zitten en staan afwisselen om zo te voorkomen dat zij te lang in één positie blijven zitten. Dit biedt veel voordelen voor de benen, armen, rug en schouders van het personeel. Door om de 15 tot 20 minuten te wisselen kan worden gezorgd dat de gewrichten niet verkrampen en dat de werknemer geen last zal ondervinden.
Ons assortiment aan werkbureau’s vindt u op deze pagina.

Plaats de monitors op ooghoogte

Om te zorgen voor een betere houding is het belangrijk om alle elementen van de werkomgeving hierop aan te passen. De monitor op het bureau moet op ooghoogte worden gezet, zo wordt voorkomen dat de nekspieren na verloop van tijd verkrampen. De beste positie voor de monitor is door de bovenkant 6-10 centimeter boven ooghoogte te laten uitsteken. Dit biedt een goed overzicht van het gehele scherm.
De afstand tussen de ogen en het beeldscherm moet één armlengte zijn. Met deze afstand is er voldoende plaats voor het toetsenbord en de muis. Daarbij is het eenvoudig om documenten tussen de monitor en het lichaam te plaatsen en deze tijdens het computerwerk te bekijken en eventueel notities te maken.

Maak gebruik van armsteunen

Veel klachten die voorkomen bij een kantoorbaan zijn gerelateerd aan de positie van de armen. Wanneer deze niet goed worden ondersteund is de kans groot dat er problemen optreden. Het is zeer eenvoudig om deze problemen te voorkomen door gebruik te maken van armsteunen. De werknemer kan de ellebogen of onderarmen op de steunen plaatsen en typen. Op deze manier wordt de spanning van de schouders gehaald en wordt op efficiënte wijze voorkomen dat men last krijgt van schouderklachten.

Ergonomie is belangrijk voor uw werknemers

Een investering in ergonomie is onmisbaar voor bedrijven die vinden dat de tevredenheid en productiviteit van werknemers centraal moet staan. Het verbeteren van de productiviteit is een streven van alle bedrijven. Ergonomische werkomgevingen kunnen de productiviteit met enkele procenten en soms zelfs tientallen procenten verbeteren. Investeer daarom altijd in het welzijn van uw werknemers en u zult hier spoedig de vruchten van plukken.