3 Overwegingen die u moet maken voor een ergonomisch kantoor

Ergonomisch

Overweging 1: Schakel een specialist in

Het is onmisbaar wanneer u het kantoor meer ergonomisch wilt inrichten. De specialist kan u exact vertellen welke veranderingen er nodig zijn om het kantoor beter in te richten. Iedere werkplek wordt individueel bekeken, zodat er een plan kan worden opgemaakt. Dit plan beschrijft onder andere welke veranderingen en aanpassingen er nodig zijn om te zorgen dat er een betere focus op ergonomie kan komen. Denk hierbij aan het vervangen van de huidige kantoormeubelen, maar ook aan het aanpassen van de wandelpaden, investeren in een goede koffiemachine of waterfontein, en nog veel meer.

De specialist bekijkt alle belangrijke punten individueel en zal op basis daarvan een goed advies samenstellen. De primaire focus ligt bij het verhogen van de productiviteit van uw medewerker. Hoe sterker de focus op ergonomie, hoe sterker u hiervan profiteert. Dat helpt uw bedrijf verder te groeien en zal zorgen dat uw werknemers meer tevreden zijn.

Wij geven u graag advies bij het verbeteren van de ergonomie bij u op kantoor. U kunt hiervoorcontact opnemen via ons contactformulier of bellen: 013 – 53 40 402.

Overweging 2: Maak een groot budget vrij

Het is gemakkelijk om maar een klein budget vrij te maken om in ergonomie te investeren. Maar een klein budget zal niet voldoende zijn om de gehele kantoorafdeling te voorzien van middelen die nodig zijn. Er is meer nodig dan een ergonomische bureaustoel. U moet ook investeren in nieuwe bureau’s, ergonomische hulpmiddelen en accessoires en – zoals hierboven genoemd – middelen waar u in eerste instantie niet aan denkt zoals een koffiemachine. Uiteindelijk brengt dit alleen maar meer voordelen en zal het de productiviteit stimuleren.

Overweging 3: Laat uw medewerkers actief meedenken

Ergonomie draait niet om het kantoor als geheel. Er moet vaak naar iedere werknemer gekeken worden om de werkplek hier zo effectief mogelijk op af te stemmen. Dit betekent onder andere dat de werkplek per werknemer moet worden omgegooid. Bureaustoelen moeten op basis van het lichaam worden aangepast, bureau’s moeten bij de lengte van werknemers passen en iedere werknemer heeft ook weer andere voorkeuren als het op ergonomische hulpmiddelen aankomt. Laat uw werknemers dus actief meedenken en vraag hen wat u kunt doen om te zorgen dat hun werkplek steeds beter wordt ingedeeld.