3 Punten waar u op moet letten als u kantoorplekken wilt verhuren

Heeft u op dit moment ruimte in uw kantoorpand over? Dan kan het al snel lonen om deze ruimte te verhuren als losse werkplekken. Deze werkplekken staan ook wel bekend als flexplekken. Iedere flexplek biedt ruimte voor een flexwerker of een freelancer die bij u in het kantoorpand wil werken.

Zo kunt u de flexplekken gebruiken voor mensen die tijdelijk binnen uw bedrijf werken, of ervoor kiezen om deze ruimte van het kantoorpand helemaal voor buitenstaanders te gebruiken. In het eerste geval heeft u zeer goedkope werkplekken voor flexwerkers, en in het tweede geval kunt u maandelijks extra omzet realiseren door de werkplekken te verhuren.

In dit artikel geven wij u 3 punten waar u op moet letten als u binnen uw kantoorpand kantoorplekken wilt verhuren en deze kantoorplekken voor eigen of externe flexwerkers wilt inzetten.

1. Zorg voor het juiste kantoormeubilair

Bij het inrichten van flexplekken is het kantoormeubilair een van de belangrijkste factoren. Het meubilair heeft een grote invloed op de samenstelling van de flexplek. Daarbij zorgt het meubilair ook voor de gradatie van gezondheid die aan deze flexplek kan worden gebonden. Zo zorgt ergonomisch kantoormeubilair voor een betere gezondheid bij flexwerkers, omdat ergonomisch kantoormeubilair rekening houdt met de individuele wensen van iedereen die op een dergelijke werkplek wil werken.

Kantoormeubilair maakt of breekt een flexplek. Naarmate u meer flexplekken inricht, kunt u een steeds beter aanbod doen aan flexwerkers. Zo kunnen verschillende werkplekken helpen zorgen dat er voor iedere flexwerker een optimale werkplek is samengesteld. Dit draagt actief bij aan de gezondheid van de flexwerkers en toont daarbij ook dat u een ruimdenkende werkgever bent.

2. Houd rekening met de omgeving

De omgeving rondom de flexplekken bepaalt hoe productief de flexwerkers uiteindelijk kunnen zijn. Als de omgeving te luidruchtig is, kan dit ertoe leiden dat de flexwerkers concentratieproblemen krijgen. En dat wilt u als werkgever natuurlijk altijd zo veel mogelijk voorkomen, omdat onproductieve werknemers kunnen leiden tot vertragingen in de projecten die u moet uitvoeren.

Zorg hierom altijd voor een omgeving zonder afleidingen. Dit kan in de vorm van speciale units met gesloten deuren, waarbij iedere unit een of meerdere flexplekken heeft, of door geluiddempende materialen in de ruimte te installeren.

3. Laat iedereen bij elkaar komen

De flexwerkers, of deze nu extern of intern werken, hebben altijd behoefte aan goed sociaal contact. U kunt de flexwerkers goed met elkaar in contact brengen op het moment dat zij samen in een enkele ruimte werken. Dit is niet alleen positief voor de flexwerkers, het zal uw bedrijf ook nog eens verder helpen. Want dankzij sociaal contact kunnen de flexwerkers meer tevredenheid uit het werk halen en zullen zij hierdoor ook gemotiveerd zijn om harder te werken.

Organiseer daarom regelmatig speciale evenementen waarbij u de flexwerkers beter met elkaar verbindt. Men ziet elkaar al iedere dag op de werkvloer, maar dit betekent niet dat zij direct al met elkaar in verbinding staan. Door evenementen te organiseren kunt u een betere samenhang creëren en haalt u altijd het beste uit iedere flexwerker die bij u op locatie werkt.