3 Tekenen dat het tijd is voor een nieuw werkbureau

Werkbureau

1. U heeft last van uw schouders of rug

Wist u dat een vrij groot deel van de mensen met een kantoorbaan te maken krijgt met klachten in spieren en gewrichten? Dit heeft vooral met de kantoormeubelen te maken. Wanneer de kantoormeubelen niet goed aansluiten op het lichaam, ontstaat er een vervelende pijn.

Deze pijn ontwikkelt zich steeds verder totdat het echt pijnlijk wordt en er permanente schade kan ontstaan. Een verkeerde houding is dan ook zeer slecht voor het lichaam. Er wordt tijdens het werk vaak weinig op gelet, maar aan het eind van de werkdag zijn de klachten soms zo onprettig dat er pijnstillers nodig zijn.

Als u op dit moment last hebt van schouder- of rugklachten, dan is de kans groot dat dit door het bureau komt. Een te hoog bureau zorgt over het algemeen voor schouderklachten, omdat u hier met zeer strakke schouders achter zit. Een te laag bureau resulteert in klachten in de onderrug, omdat u hier altijd voorovergebogen zit. In beide gevallen is het echt tijd voor een nieuw bureau.

2. De randen versplinteren

Bent u al vaak tegen het bureau aangelopen of heeft u er weleens tegen gestoten? Dan is de kans groot dat de randen van het bureau op dit moment aan het versplinteren zijn. De splinters op de randen kunnen erg gevaarlijk zijn, vooral wanneer u hier met uw handen langsgaat. Het is vervelend om een splinter in uw vingers te krijgen, al is het maar omdat u hierna een vooral pijnlijke werkdag hebt.

Bij versplinterende randen is het echt tijd om het bureau te vervangen. Dit is over het algemeen eigenlijk al te laat, omdat het beter is deze te vervangen op het moment dat het bijna gaat versplinteren.

3. Het bureau wordt te klein

Een bureau heeft maar beperkte ruimte: er is ruimte voor een computer, maar zodra u een tweede of derde monitor neemt, documenten wilt neerleggen, een postvak hebt en ook nog een lekkere bak koffie klaar wilt hebben staan dan kunnen er al snel problemen volgen.

De kans is groot dat het bureau al snel helemaal vol ligt met allerlei spullen en dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Dit is erg vervelend, maar gelukkig wel gemakkelijk op te lossen: op dat moment is het echt tijd om een nieuw bureau aan te schaffen en zo voor veel meer ruimte te zorgen.

Een nieuw bureau zorgt voor een beter overzicht en helpt daarbij ook bij minder stress. Zo zal een goed opgeruimd bureau minder irritatie veroorzaken en de werkdag ook een stuk beter maken.