3 tips voor een creatief kantoor

Is creativiteit een van de belangrijkste kernwaarden van jouw bedrijf? Dan is het belangrijk om je kantoor creatief in te richten. Maar hoe zorg je voor een creatieve inrichting, zonder dat de productiviteit op kantoor achteruit gaat? Dat lees je in dit artikel. Zo geven we op deze pagina drie tips om jouw kantoor creatief én effectief in te richten.

Denk ‘out of the box’

Als je jouw kantoor creatief in wil richten, moet je creatief denken. Dit betekent dat je even niet binnen de lijntjes moet kleuren, maar ‘out of the box’ moet denken. Kijk bijvoorbeeld eens naar het kantoor van Coolblue, de bekende elektronica webwinkel. Als medewerkers van Coolblue met elkaar willen vergaderen, doen ze dit in een creatieve vergaderruimte. Ze kunnen vergaderen in een ballenbak, maar ook in een stadion en zelfs in een container. De achterliggende gedachte? Door te vergaderen in een gekke ruimte, wordt de creativiteit gestimuleerd.

Zo ver hoef je niet te gaan bij het creatief inrichten van je kantoor, maar ‘out of the box’ denken levert zeker creatieve uitspattingen op. Richt je vergaderruimtes eens anders in dan je gewend bent en de creativiteit op kantoor gaat vanzelf stromen.

Denk niet in problemen, maar in oplossingen

Vrijwel iedere kantoorruimte brengt bepaalde problemen met zich mee. De ene kantoorruimte is vrij klein, de andere kantoorruimte is weer heel groot. Ook kan je kantoor licht, donker, sfeerloos of heel chaotisch zijn. Als je jouw kantoor creatief wil inrichten, moet je niet in deze problemen denken. Denk juist in oplossingen, want daar kom je een heel eind mee. Ook in creatieve zin.

Stel, je hebt een heel groot en hoog kantoor. Omdat je kantoor zo groot en hoog is, is het lastig de ruimte sfeervol in te richten. Dit kun je als een probleem zien, maar je kunt ook in oplossingen denken. Wat kun je doen om jouw kantoorruimte toch sfeervol in te richten? En hoe kun je die grote en hoge ruimte het beste benutten? Als je op deze manier denkt, kun je jouw kantoor creatief inrichten. Daar komt nog bij dat je op deze manier je kantoorruimte optimaal kunt benutten, zelfs de minder sterke punten van het kantoor.

Vergeet de accessoires niet

Het is belangrijk mooie meubelen aan te schaffen voor je creatieve kantoorinrichting, maar meubels zijn niet alles. Als je jouw kantoor echt sfeervol en creatief in wil richten, heb je ook accessoires nodig. Zeker accessoires aan de muur zijn belangrijk, want deze geven de ruimte echt een andere uitstraling. Ook kunnen bepaalde foto’s en kunstwerken aan de muur je creativiteit stimuleren.

Als je mooie kantoormeubelen hebt aangeschaft bij Heijka Kantoormeubelen, richt je je op de overige inrichting van je creatieve kantoorruimte. Kijk eens naar de muren: welke accessoires geven jouw muren een creatieve en inspirerende uitstraling? Ga op zoek naar deze accessoires en je geeft jouw kantoor echt een creatieve, inspirerende en sfeervolle boost.