3 tips voor het inrichten van je vergaderruimte

Het is belangrijk dat de vergaderruimte op kantoor goed ingericht wordt. Niet alleen omdat je in deze ruimte ook klanten, leveranciers en andere zakenrelaties ontvangt, maar ook omdat je beter kunt vergaderen in een ruimte met goede inrichting. Ben jij van plan de vergaderruimte op kantoor op de korte termijn opnieuw in te richten? Dan geven wij je graag enkele tips.

Tip 1: kies voor flexibel meubilair

Iedere vergadering is anders. Bij de ene vergadering zit je urenlang op je stoel, bij de andere vergadering worden de tafels aan de kant geschoven voor een presentatie, een interactief spel en ga zo maar door. Wij raden je aan om flexibel meubilair te kopen voor de vergaderruimte. Denk hierbij aan een tafel met wieltjes of aan een vergadertafel die je eenvoudig en snel om kunt klappen, zodat je de tafel aan de kant kunt zetten. Door flexibel meubilair te kopen voor de vergaderruimte, kun je deze ruimte op allerlei manieren gebruiken. Er is voldoende zitruimte bij een formele vergadering aan tafel, maar het is ook mogelijk de tafels en stoelen snel en eenvoudig aan de kant te zetten.

Heijka Kantoormeubelen verkoopt vele verschillende meubels voor in de vergaderruimte. Wil je jouw vergaderruimte flexibel inrichten? Koop dan onze vergaderstoelen met wieltjes, koop een tafel met wieltjes of koop een klaptafel. Heb je hulp nodig met het maken van de juiste keuze? Neem dan contact met ons op, want wij helpen je graag.

Tip 2: houd rekening met de afmeting van de ruimte

Je wil zo veel mogelijk zitruimte creëren in de vergaderruimte, maar het is niet de bedoeling om de ruimte helemaal vol te stoppen met een grote tafel en tientallen stoelen. Kijk kritisch naar de afmeting van jouw vergaderruimte en bepaal voor jezelf hoe groot de tafel in de vergaderruimte kan zijn. Houd er rekening mee dat hier ook nog stoelen omheen moeten staan. Een kleine vergaderruimte met een grote tafel en tientallen stoelen oogt niet alleen rommelig en dus onprofessioneel, maar is bovendien niet de ideale ruimte om lange vergaderingen te houden. Zit je dicht op elkaar, dan is het vergaderen toch een stuk minder prettig.

Tip 3: wees niet bang voor kleur

De meeste ondernemers willen hun vergaderruimte formeel inrichten. In de vergaderruimte worden namelijk belangrijke dingen besproken en worden bovendien vaak externen uitgenodigd. Toch hoef je niet bang te zijn voor een beetje kleur, als je jouw vergaderruimte opnieuw inricht. Door gekleurde stoelen in de vergaderruimte te zetten, blijft de ruimte namelijk professioneel, representatief en formeel. Wel krijgt de ruimte door deze kleuruitspatting net iets meer sfeer. Vind je jouw vergaderruimte op dit moment net iets té formeel? Geef de ruimte dan meer sfeer door hier een felle kleur aan toe te voegen, bijvoorbeeld in de vorm van rode of gele vergaderstoelen.