3 tips om je kantoor groter te laten ogen

Zwart bureau 160 x 80

Heb je een klein kantoor, maar heb je geen geld om je kantoor uit te breiden of naar een grotere kantoorruimte te verhuizen? Dan kun je ook proberen je kleine kantoor wat groter te laten ogen. Met onderstaande tips lijkt je kleine kantoorruimte een stuk groter, terwijl je in feite helemaal geen vierkante meters wint. Ideaal voor de (startende) ondernemer met een kleine portemonnee, die toch in een mooi kantoorpand wil zitten.

Verwerk transparante elementen in je kantoor

Door transparante elementen, zoals bijvoorbeeld glazen deuren, kun je heen kijken. Hierdoor ziet je kantoorruimte er een stuk groter uit. Bijkomend voordeel: het daglicht komt mooi door de transparante elementen in je kantoor heen. Hierdoor is je kantoorruimte een stuk lichter en ook dit is goed voor de ruimtelijkheid van je kantoor.

Gebruik veel wit

Krachtige kleuren geven jouw kantoorruimte misschien wel ‘edge’, maar ze laten je kantoor wel een stuk kleiner ogen. Als je jouw kleine kantoor wat groter wil laten lijken, kun je het beste met zo veel mogelijk wit werken in de ruimte. Laat de muren in ieder geval lekker wit, want dit heeft een positief effect op de ruimtelijkheid van het pand. Je kunt wel wat kleur toevoegen aan je kantoorinterieur, maar doe dit dan subtiel. Bijvoorbeeld door accessoires in bepaalde kleuren aan te schaffen, niet door een wandje rood, groen of blauw te schilderen.

Investeer in goede verlichting

Hoe lichter jouw kantoor is, des te groter de ruimte lijkt. Heb je veel daglicht op kantoor? Dan heb je geluk, want dan lijkt jouw kleine kantoorruimte direct een stuk groter. En dit zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Heb je niet zo veel daglicht op kantoor, bijvoorbeeld omdat je slechts één klein raam hebt? Investeer dan in goede verlichting.

Zeker in de koude wintermaanden, als het laat licht wordt en al vroeg weer donker wordt, kan het erg donker worden op kantoor. Een kleine kantoorruimte met weinig licht, ziet er nog kleiner uit. Zonde! Zorg daarom nog voor de komst van de winter voor goede verlichting en zelfs op de donkerste dagen lijkt jouw kantoor een stuk groter.

Een prachtige kantoorinrichting met Heijka Kantoormeubelen

Wil jij jouw kleine kantoor optimaal inrichten? Investeer dan in een prachtige kantoorinrichting met meubelen van Heijka Kantoormeubelen. Zelfs voor de kleinste kantoren hebben wij de mooiste meubelen. En heb je hulp nodig met het vinden van de juiste kantoormeubelen voor jouw kleine werkruimte? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag om jouw kleine kantoor zo goed mogelijk in te richten, waarbij we de gehele ruimte optimaal gebruiken én je kantoor bovendien groter laten ogen.