3 tips om jouw leren bureaustoel te onderhouden

Team werkplek

Je hebt een prachtige bureaustoel van luxe leer gekocht. De bureaustoel ziet er niet alleen geweldig uit, maar zit ook nog eens heerlijk. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk op deze mooie en comfortabele bureaustoel kunnen zitten. Maar hoe verleng je de levensduur van jouw leren bureaustoel? Het antwoord is: met het juiste onderhoud. In dit artikel lees je hoe je jouw leren bureaustoel het beste kunt onderhouden.

Neem de bureaustoel iedere week af met een vochtige doek

Door je bureaustoel af te nemen met een vochtige doek, verwijder je het oppervlakkige vuil. Hierdoor ziet je bureaustoel er niet alleen beter uit, maar gaat je stoel ook langer mee. Een flinke laag vuil kan de levensduur van je bureaustoel namelijk zeker beperken.

Let op: je neemt je bureaustoel altijd af met een vochtige doek, niet met een natte doek. Als de doek te nat is, kan het water het leer beschadigen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Stofzuig de stoel regelmatig

Zeker als je regelmatig achter je bureau eet, komen er kruimels en andere viezigheden tussen de kiertjes van de stoel. Deze kun je verwijderen door je bureaustoel even te stofzuigen. Doe je dit regelmatig, dan weet je zeker dat er geen viezigheden in de kleine kieren en gaten van je stoel achterblijven. Zet de stofzuiger niet te hard, want dan kan de kop je bureaustoel beschadigen.

Behandel de stoel af en toe met een speciaal product

Er zijn vele verschillende producten die je kunt gebruiken om leren meubelen te onderhouden. Achterhaal van welke leersoort jouw bureaustoel gemaakt is en zoek vervolgens naar het juiste product om jouw bureaustoel te onderhouden. Voor je dit product gebruikt, lees je altijd eerst de bijgeleverde handleiding. Zo weet je zeker dat je het product op de juiste manier gebruikt. Dit is belangrijk, want het verkeerd gebruiken van bepaalde reinigings- en onderhoudsmiddelen kan het leer van je bureaustoel beschadigen.

Tot slot: vermijd de zon

Het is heerlijk om in de zon te zitten als je aan het werk bent, maar voor je bureaustoel van leer is dit minder prettig… Als leer langere tijd blootgesteld wordt aan de zon, droogt het uit. Hierdoor ziet het leer er niet alleen minder mooi uit, maar kan het bovendien gaan scheuren. Als dit eenmaal gebeurt, moet je een nieuwe bureaustoel aanschaffen.

Wil je dit voorkomen? Haal je bureaustoel dan zo veel mogelijk uit de zon. Het is echt niet erg als er af en toe een enkele zonnestraal op je bureaustoel schijnt, maar het is niet verstandig je stoel de hele dag door in de felle zon te laten staan. Zeker als de zon op zijn felst is, tussen 12:00 uur en 15:00 uur, kun je je stoel beter even uit de zon halen.