4 Essentiële kernpunten voor thuiswerken

Thuiswerken is een van de meest effectieve manieren voor bedrijven en werknemers om tijd en kosten te besparen. Toch kampt een deel van de mensen dat thuis werkt met problemen rondom de productiviteit. Dit is voornamelijk het gevolg van te veel afleidingen en onvoldoende concentratie om het werk af te maken.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van de productiviteit als u zelf thuis werkt of als u personeel heeft dat thuis werkt. In dit artikel leest u over de 4 essentiële kernpunten waar thuiswerkers op moeten letten.

1.    Investeer in de juiste middelen

Bij thuiswerken draait het er vooral om dat u zo productief mogelijk kunt zijn, en er zijn diverse middelen die bijdragen aan een verhoogde productiviteit. Dankzij deze middelen wordt het een stuk eenvoudiger om uiteindelijk al het werk dat u op een dag moet uitvoeren kunt voldoen.

Investeer hierom onder andere in ergonomisch kantoormeubilair. Het is een van de meest effectieve manieren om uw productiviteit te stimuleren en voor een beter resultaat te zorgen. Daarbij dragen ergonomische kantoormeubelen bij aan een verbeterde gezondheid. De zithouding die u gedurende de werkdag aanneemt verbetert aanzienlijk, waardoor u langer kunt werken en er gedurende de dag ook een beter gevoel aan overhoudt.

2. Neem regelmatig een pauze

Tijdens het thuiswerken is het van belang dat u gedurende de dag regelmatig pauze kunt nemen. Zo voorkomt u dat u gedurende de dag moe wordt en hierdoor met een verminderde focus te maken krijgt. Het nemen van een pauze lijkt contraproductief, toch is het een van de meest effectieve manieren om continu door te gaan met het werk.

Probeer gedurende de pauze niets te doen, ook geen huishoudelijke klussen. Dit is een van de knelpunten bij het thuiswerken; het lijkt alsof u even tijd heeft en u gaat daarom aan de slag met allerlei taken die binnen het huishouden moeten worden uitgevoerd. Toch betekent dit vaak dat u eigenlijk nergens aan toe komt, want u vergeet hiermee continu om rust te nemen. En rust is juist nodig op een werkdag waar u zo effectief mogelijk wilt blijven werken.

3. Zorg voor de ideale sfeer

De sfeer die bij u thuis in het kantoor hangt is van groot belang voor uw productiviteit. Zet muziek in om het maximale uit uw productiviteit te halen. Dankzij de vele muziekgenres wordt het een stuk gemakkelijker om een genre te vinden waarop u maximaal effectief kunt werken. Zo kiezen steeds meer thuiswerkers ervoor om muziek met een stevige beat op te zetten, omdat dit bijdraagt aan een snellere werkwijze.

Gebruik systemen zoals Spotify om toegang te krijgen tot allerlei soorten muziek. Iedere soort muziek heeft weer een ander effect. Zet muziek met een harde beat in om saai werk sneller voorbij te laten gaan. Gebruik daarbij klassieke muziek om belangrijke documenten door te lezen waar u extra goed op moet letten. Hiermee verbetert u uw concentratie en direct uw productiviteit.

4. Voorkom dat u gaat multi-tasken

Het lijkt een van de meest effectieve manieren om werk te verzetten: zo veel mogelijk dingen tegelijkertijd doen. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken, en wellicht ook uit uw eigen ervaring, dat multi-tasken niet effectief is op een werkdag. Het is beter om uzelf voor een bepaalde periode op één taak te richten voordat u doorgaat naar de volgende taak. Op deze manier voorkomt u dat er half werk blijft liggen.

Het brein heeft bovendien behoefte aan afsluiting. Als u continu verschillende taken tegelijkertijd wilt uitvoeren dan is het lastig om taken af te sluiten. Voorkom dat uw brein overbelast raakt en begin niet aan multi-tasken.