4 Manieren om focus op kantoor te stimuleren en te verbeteren

De productiviteit die u gedurende de dag ervaart heeft te maken met de focus die u bij uzelf kunt opbrengen. Focus is een van de belangrijkste onderdelen van de gemiddelde werkdag. Zonder focus is het bijna niet mogelijk om de gewenste taken uit te voeren, dus het loont altijd om te kijken wat u zelf kunt doen om deze focus op te wekken.

Wij helpen u graag om het maximale uit uzelf en uw personeel te halen. Dit doen wij niet alleen door hoogkwalitatieve ergonomische kantoormeubelen te leveren, dit doen wij ook door middel van het geven van tips en nieuwe inzichten. Daarom leest u in dit artikel 4 manieren om de focus op kantoor verder te stimuleren en daarbij te verbeteren.

#1 Ruim allereerst uw bureau op

Een schoon bureau is een essentieel onderdeel voor uw focus. Het is lastig om de juiste focus op te brengen wanneer het bureau vol met rommel en papieren ligt. Ieder stukje afval en ieder stukje papier brengt afleiding met zich mee. Dit is niet alleen terug te zien in de mate van werk die u uitvoert, het is ook te zien in het soort werk waarmee u aan de slag gaat. Het is menselijk om aan de slag te gaan met de dingen die zich om ons heen bevinden. En al die stapels papieren en andere objecten leiden keer op keer tot een verkeerde mentaliteit.

Zorg er daarom voor dat uw bureau zo veel mogelijk is opgeruimd. Dit draagt niet alleen bij aan een betere focus, het zorgt ook voor een beter overzicht wanneer u voor langere tijd achter uw bureau plaatsneemt.

#2 Maak een lijst van uw meest productieve plekken

Het kan zijn dat u de gelegenheid heeft om op verschillende plekken te werken. Indien dit het geval is, is het raadzaam te kijken op welke plekken u zo productief mogelijk kunt werken. Dit is bijvoorbeeld eenvoudig terug te zien op de takenlijsten die u de afgelopen weken heeft opgemaakt. Kijk of er een relatie is tussen de hoeveelheid taken die u die dag heeft uitgevoerd en de locatie. Het kan voorkomen dat u op een bepaalde locatie twee keer zo veel werk kunt uitvoeren. Het loont op dat moment om te zorgen dat u vaker op deze locatie kunt werken, zodat u steeds vaker een zo productief mogelijke dag heeft.

#3 Doe specifieke taken op specifieke plekken

Ons brein is uitstekend in verbindingen leggen. We kunnen ons brein daarom leren om een bepaald gevoel te creëren bij een specifieke locatie. En dat is vooral handig als u regelmatig dezelfde taken moet uitvoeren. Door uw brein te trainen dat er op deze locatie zo productief mogelijk wordt gewerkt, komt u keer op keer in de juiste mentaliteit zodra u deze locatie weer betreedt.

Zo wordt het steeds eenvoudiger om de gewenste mate van focus op te roepen zodra u op deze locatie bent. Dit resulteert al snel in een grotere hoeveelheid werk die wordt uitgevoerd, en dat is vanzelfsprekend alleen maar voordelig.

#4 Deel specifieke activiteiten op over verschillende apparaten

Het komt regelmatig voor dat social media-kanalen via de werkcomputer worden bezocht. Dit is echter een probleem, want hiermee wordt de balans verstoort. In ons brein wordt de koppeling gemaakt dat dit apparaat niet specifiek voor productief werk gebruikt hoeft te worden, en dat is vanzelfsprekend niet handig. Het is beter om social media-kanalen op tablets of telefoons te bezoeken, omdat hier vaak geen taken voor zijn die met de maximale productiviteit moet worden uitgevoerd.