4 Tekenen die aangeven dat het tijd is voor betere ergonomie

Ergonomie

1. Werknemers kampen met rug- en nekklachten

Een bekend probleem op de werkvloer: werknemers die klagen over pijn in de rug of in de nek. Dit is vooral het gevolg van verkeerde kantoormeubels. Het is niet prettig om de gehele dag in een statische houding te zitten, dit zijn wij als mens helemaal niet gewend. Niet vreemd dus dat het lichaam na verloop van tijd een negatieve reactie geeft. Spieren en gewrichten worden stijver en we worden minder flexibel. Dat kunnen we vooral gemakkelijk voorkomen door in ergonomische kantoormeubelen te investeren. Want deze investering betaalt zich in zeer korte tijd uit. Al vanaf de eerste dag dat werknemers in de ergonomische kantoormeubelen plaatsnemen, merken zij een gigantisch verschil. En daar plukt u als werkgever de vruchten van.

2. De huidige kantoormeubelen zijn verouderd

Als u op dit moment al langere tijd gebruikmaakt van de kantoormeubelen op uw kantoor dan is uw werkvloer toe aan vernieuwing. De kantoormeubelen zijn inmiddels verouderd en moeten vervangen worden door kantoormeubelen die veel meer ergonomisch verantwoord zijn. Dat kunt u onder andere doen door de bureaustoelen en bureau’s te vervangen met ergonomische bureaustoelen en ergonomische bureau’s. Want verouderde kantoormeubelen zorgen alleen maar voor meer klachten vanuit uw werknemers. Deze kunnen zelfs tot permanente lichamelijke schade leiden wanneer deze niet ergonomisch verantwoord zijn.

3. Alle kantoormeubelen zijn hetzelfde

Het klonk destijds als een ontzettend goed idee: alle kantoormeubelen in één keer kopen. Want u bespaart hier wel ontzettend veel geld mee. Helaas is goedkoop in dit geval duurkoop, want de verlaagde prijs heeft er in geresulteerd dat u voor iedere werknemer dezelfde meubelen heeft aangeschaft. Bij ergonomische kantoormeubelen is het ontzettend belangrijk om per werknemer te kijken wat de beste producten zijn. De ene werknemer heeft behoefte aan een lage bureaustoel, terwijl de andere werknemer juist een hoge nodig heeft.

4. De productiviteit is ontzettend laag

De mate van productiviteit vanuit uw werknemers wordt bepaald door honderden factoren. Ergonomie is een van de meest belangrijke factoren. Een gebrek aan de juiste ergonomie resulteert er vaak in dat werknemers zich niet goed kunnen concentreren en dat zij dus ook minder productief zijn. Ontzettend vervelend voor u als werkgever, want u wilt graag dat alles netjes gestroomlijnd wordt uitgevoerd.