4 Tips om een kantoorbaan te verbeteren

kantoormeubelen

Gezondere lunches

De meeste bedrijven kiezen er bij de lunch voor om voeding zoals kroketten, friet en hamburger aan de kantine toe te voegen. Hier slaan bedrijven helaas de plank mis, want er zitten veel nadelen aan deze soort voeding. Het is beter om een gezonde lunch te organiseren, want hierdoor wordt men gezonder en ook productiever.

Kies in plaats van een snelle hap bijvoorbeeld voor een saladebar. De saladebar is de ideale manier om te zorgen dat iedere werknemer iedere dag de juiste stoffen binnenkrijgt. Daarbij kan iedere werknemer bij de saladebar een salade samenstellen die helemaal aansluit bij de eigen smaak, behoeftes wat betreft voedingsstoffen en de mate van honger.

Betere werkplek

Een werkplek moet zo goed mogelijk worden samengesteld. Hier komen verschillende onderdelen bij kijken, waaronder de mate van ergonomie op de werkplek. Iedere werknemer heeft andere behoeftes als het op een werkplek aankomt, en dankzij ergonomie is het bijzonder eenvoudig om iedere werkplek binnen het bedrijf te optimaliseren.

Ergonomie draait om het samenstellen van een werkplek die lichamelijk helemaal aansluit bij de behoeftes van de individuele werknemer. De ene werknemer wil graag een bureaustoel met een hoge zitting, om zo rugklachten te voorkomen, terwijl de andere werknemer juist behoefte heeft aan een lage bureaustoel om zo het scherm goed te bekijken. Investeer in ergonomie en pluk zo de vruchten van een verbeterde productiviteit van werknemers en collega’s.

Snellere communicatie

Bedrijven kunnen vaak een kortere communicatielijn op de werkvloer gebruiken. Dit is niet vreemd: de meeste werknemers functioneren het beste als zij zo snel mogelijk met collega’s kunnen schakelen. Het loont daarom om de communicatiekanalen tussen iedere werknemer te verkleinen en te zorgen dat zij gemakkelijker met elkaar kunnen samenwerken.

Zo kan iemand van de IT-afdeling sparren met iemand van de marketingafdeling, om zo te zorgen dat de marketingcampagnes sneller worden opgezet, minder kosten met zich meebrengen en ook een hogere return-on-investment opleveren. Verkort de communicatielijnen binnen uw organisatie en profiteer van de verhoogde productiviteit tussen de verschillende afdelingen.

Betere werktijden

De 9 tot 5 mentaliteit is nog sterk aanwezig in Nederland. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat het loont om de werktijden in te perken en zo voor een hogere productiviteit te zorgen. Zo zijn er vanuit Zweden meerdere berichten naar voren gekomen waaruit blijkt dat men net zo productief – en soms zelfs productiever – werkt als er wordt overgestapt naar een werkweek van 4 dagen.

U kunt eenvoudig een proef binnen uw eigen bedrijf doen. Selecteer een aantal werknemers of collega’s en geef hen de mogelijkheid om over te stappen naar een werkweek van 4 dagen. Meet de resultaten van de individuele werknemers en bekijk op basis daarvan of het interessant is om de werktijden aan te passen.