4 Voordelen van het nieuwe werken die u wellicht niet wist

Werken

1. Het Nieuwe Werken helpt bij de productiviteit

Iedere werknemer heeft gedurende de dag een bepaalde productiviteit. Er zijn talloze factoren die hier invloed op hebben: de nachtrust van de avond ervoor, hoeveel stress de medewerker op dit moment ervaart en op welke manier de werkplek is ingericht.

De laatste factor is voor werkgevers het meest belangrijk: het geeft aan dat de inrichting van de werkplek sterk kan bijdragen aan een hogere productiviteit. Goed ingerichte werkplekken voldoen aan talloze richtlijnen, waaronder de ergonomische richtlijnen die in de Arbo-wet zijn opgenomen.

2. Werknemers hebben meer motivatie en werken harder

Zoals u in de introductie van dit artikel al heeft kunnen lezen, werken gemotiveerde werknemers harder. Het Nieuwe Werken richt zich op het verbeteren van de omgeving van de werknemer, zodat er een locatie ontstaat waarin zij zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dit heeft er bij een groot aantal bedrijven al toe geleid dat werknemers met meer motivatie naar het werk komen.

Veel werknemers zitten namelijk niet te wachten op de standaard kantoorbaan. Zij willen zichzelf continue blijven ontwikkelen en eventueel nieuwe taken aannemen. Dit gaat vaak gepaard met een hoger salaris, waardoor het bijzonder interessant is om hier veel tijd in te investeren. Bij Het Nieuwe Werken heeft u dit zelf volledig in de hand.

3. Werknemers hoeven minder te reizen

Plaatsonafhankelijk werk is een van de handige voordelen van Het Nieuwe Werken. Het houdt in dat werknemers vanaf iedere gewenste locatie kunnen blijven werken. Dit lijkt voor velen een onhandige samenstelling, omdat het werk vaak vanuit huis wordt uitgevoerd en hier veel afleidingen zijn. Maar gelukkig kan het ook anders.

Zo kunnen werknemers onder andere terecht bij flexplekken in de buurt. Dit zijn speciale werkplekken die zijn ingericht voor mensen die hier bijvoorbeeld een halve of hele dag per week willen werken. Dit kan de reistijd van werknemers aanzienlijk verminderen, omdat de reis naar kantoor flink wordt verkort.

4. Minder ziekteverzuim bij medewerkers

Het Nieuwe Werken heeft invloed op de gezondheid van medewerkers. Doordat werk en privé bij HNW gemakkelijker gescheiden blijven, dragen werknemers hun stress van het werk niet mee naar huis of de stress van thuis mee naar het werk.

Een verlaging in stress heeft een duidelijke en zichtbare invloed op het ziekteverzuim van medewerkers. Zo kunt u het ziekteverzuim al met een dag per jaar verlagen wanneer medewerkers werken via de methodes van Het Nieuwe Werken.