5 apps die je kunt gebruiken om efficiënter te werken

Je wil zo veel mogelijk uit je werkdag halen. Een groot deel van de dag ben je lekker hard aan het werk, maar je verliest ook veel tijd door zaken die er eigenlijk niet toe doen. Hier kun je verandering in brengen door een aantal apps op je telefoon te zetten, die jou helpen efficiënter te werken. In dit artikel lees je welke apps jou het beste ondersteunen bij het efficiënt werken.

App #1: Wunderlist

De app Wunderlist helpt je een to-do-lijstje te maken op je telefoon. Je kunt een taak toevoegen zonder deadline, maar je kunt er ook voor kiezen wel een deadline te geven aan een taak. Door een deadline te geven aan een taak, weet je zeker dat je deze op tijd hebt afgerond. Wunderlist is erg eenvoudig, maar dit maakt de app juist erg gebruiksvriendelijk. Vind je de meeste apps met to-do-lijstjes te ingewikkeld? Dan is deze app zeker iets voor jou.

App #2: Simplicate

Simplicate is een gebruiksvriendelijke en zeer complete CRM app. Je kunt deze app gebruiken om de gegevens van je klanten snel en eenvoudig te bekijken, maar ook om gespreksverslagen te raadplegen, e-mails te versturen, berichten te versturen en zelfs met je klant te bellen. Ook handig: als je naar een klant toe moet, helpt Simplicate je te navigeren met behulp van Google Maps.

Let op: je kunt deze app gratis downloaden, maar je hebt wel een softwarepakket nodig om de app te kunnen gebruiken. Het goedkoopste softwarepakket voor de app Simplicate kost 99 euro per maand.

App #3: e-Boekhouden

Stel, je gaat lunchen met een klant. Jij hebt deze lunch betaald, maar je wil de lunch wel declareren. Als je dit op de ‘ouderwetse’ manier doet, neem je het bonnetje mee en doe je deze in je boekhouding. Wil je jouw boekhouding sneller en gemakkelijker organiseren? Dan download je de app e-Boekhouden. Met deze app scan je het bonnetje van de lunch in, zodat deze direct aan jouw online boekhouding wordt toegevoegd. Ideaal!

App #4: Yoobi

Met de app Yoobi kun je jouw uren registreren. Handig voor de boekhouding, maar ook interessant voor jezelf. Ben je benieuwd wat je op een standaard werkdag nu eigenlijk doet? Dan kun je de app Yoobi downloaden om je uren de hele dag bij te houden. Aan het einde van de dag zie je precies wat je wel – en juist niet – hebt gedaan. Door je werkdag te evalueren kun je de volgende werkdag nog efficiënter insteken.

App #5: Evernote

Tot slot is er nog de app Evernote. Met deze applicatie kun je de hele dag door notities opslaan, maar ook afbeeldingen, video’s en andere dingen die jou inspiratie hebben gegeven of die je later gewoon nog eens wil bekijken. Je kunt de hele dag door een notitieboekje met je meeslepen om die belangrijke aantekeningen en inspirerende quotes op te schrijven, maar je kunt dit ook gewoon in je smartphone doen met de app Evernote.