5 Dingen die succesvolle mensen doen om productiever te zijn

Productiviteit

Succesvolle mensen hebben over het algemeen één ding dat hen onderscheidt van anderen: zij zijn aanzienlijk productiever en krijgen hierdoor veel meer gedaan. Het is niet altijd even gemakkelijk om zo productief mogelijk te zijn. In veel situaties kan dit leiden tot een vermoeid gevoel, waarbij u slecht slaapt en meer stress ervaart. Het behalen van de maximale productiviteit is daarom niet voor iedereen.

 

Als specialist in ergonomie kunnen wij u veel vertellen over de productiviteit die men op kantoor ervaart. Daarom delen wij in dit artikel graag 5 dingen die succesvolle mensen op het gebied van productiviteit beter doen dan de meeste mensen. Zo kunt u deze succesvolle trekken overnemen en binnen uw eigen persoonlijkheid gebruiken om meer werk gedaan te krijgen.

 

1: Zorg voor voldoende nachtrust

 

Het klinkt contraproductief om meer te slapen en daarmee ook meer werk gedaan te krijgen. Het kost extra tijd om voldoende nachtrust te hebben. Toch blijkt uit een groot aantal onderzoeken dat mensen gemiddeld 7 tot 9 uur goede slaap nodig hebben om de volgende dag goed te functioneren. Het is hierom zonde om minder slaap te krijgen, want u kunt hierdoor minder goed de focus op het werk leggen — en dit leidt altijd tot een slechtere productiviteit. Zorg dat u iedere nacht voldoende nachtrust krijgt, en merk hierbij een aanzienlijk verschil in de productiviteit.

 

2: Neem voldoende tijd om na te denken

 

In de bedrijfswereld is er één bijzonder belangrijk element dat mensen onderscheidt: nadenken. Mensen die eerst nadenken over het uitvoeren van een taak kunnen de taak uiteindelijk sneller uitvoeren dan mensen die hier zonder voorbereiding in duiken. Het goed voorbereiden zorgt ervoor dat u minder snel fouten maakt en dat u uiteindelijk ook een beter resultaat kunt krijgen. Denk daarom altijd goed na, want het draagt bij aan een hogere productiviteit.

 

3: Maak stress uw beste vriend

 

Stress is voor de meeste mensen de grootste reden om niet goed te functioneren. Denk hierbij aan mensen die gedurende de dag zo gestresst zijn dat zij eigenlijk helemaal nergens aan toe komen. En dat brengt problemen binnen de organisatie. U kunt stress echter heel goed inzetten om productiever te worden. Stress geeft een naar gevoel in de onderbuik. Dit is vaak door spanning, bijvoorbeeld omdat u het project niet op tijd af kunt krijgen. Dit gevoel komt overeen met het gevoel van positieve spanning, bijvoorbeeld wanneer u op het punt staat iets leuks te doen. Doordat deze gevoelens zo sterk met elkaar overeenkomen, kunt u uw negatieve spanning eenvoudig omzetten naar positieve spanning.

 

4: Durf taken uit te besteden

 

Het lijkt erop dat mensen succesvol worden omdat zij alles zelf zo goed mogelijk uitvoeren. Toch is niets minder waar. Uit onderzoek blijkt dat succesvolle mensen sneller anderen inschakelen om bepaalde taken uit te voeren. Hierdoor kunnen zij een veel beter schema voor zichzelf samenstellen, tenslotte hoeven zij weinig te doen om de taken voor elkaar te krijgen die gedaan moeten worden. Kies er daarom voor om regelmatig taken uit te voeren, want het scheelt veel tijd.

 

5: Neem regelmatig een dag vrij

 

Succesvolle mensen hebben geleerd hoe zij de tijd die zij in het werk steken goed kunnen balanceren met tijd voor andere taken. Zo kunnen succesvolle mensen over het algemeen sneller een dag vrij nemen, zodat zij even helemaal tot rust kunnen komen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat de succesvolle mensen harder over hun werk nadenken en zo eerder kansen zien om minder tijd aan een taak te besteden.