5 Goede ergonomische voornemens die u dit jaar kunt doorvoeren

Bureau

1. Let op de bureaustoelen op de werkplek

De bureaustoel is al jaren het belangrijkste onderdeel van de werkplek, en daar kunt u op een goede ergonomische manier op inspelen. Er komen steeds meer ergonomische bureaustoelenop de markt, en dat heeft als grote voordeel dat het bijzonder eenvoudig is om de bureaustoelen helemaal aan te passen en per medewerker te optimaliseren. Zo zit iedere medewerker voortaan comfortabel en kunt u op de beste manier gebruik maken van de voordelen van ergonomie.

2. Zorg voor aandacht op ooghoogte

De kans is groot een deel van de medewerkers op dit moment op een laptop werkt of de monitor te hoog of te laag heeft te staan. Vanuit ergonomische richtlijnen geldt: het aandachtspunt van het scherm kan het beste op ooghoogte zijn. En dit betekent bijvoorbeeld dat u laptopstandaarden enmonitorarmen kunt inzetten om te zorgen dat de aandachtspunten altijd op ooghoogte zijn. Dit helpt de nekspieren ontspannen en helpt bij een beter gevoel in de nek.

3. Kies voor een sta-zit bureau

Het sta-zit bureau heeft de laatste jaren een flinke populariteit gekregen, en dat is niet zomaar. Uit onderzoek blijkt dat het goed is om elke 15 minuten van positie te wisselen, zodat u maximaal comfortabel aan het werk kunt. Daarbij ligt de productiviteit op een werkdag achter een sta-zit bureau aanzienlijk hoger. Het is dus slim om enkele van uw medewerkers te voorzien van een sta-zit bureau, zodat u op deze manier kunt testen of dit inderdaad invloed op de productiviteit heeft.

4. Bied iedere werknemer voldoende ruimte

Het komt op veel werkplekken nog steeds voor dat werknemers krampachtig met meerdere mensen aan een kleine tafel of een klein bureau moeten werken. En dat heeft een groot nadeel: wat betreft ergonomie is dit niet handig. Het kan ertoe leiden dat mensen sneller met lichamelijke klachten kampen. Daarbij is de kans ook groot dat werknemers elkaar op deze manier snel zat worden, omdat zij continu dicht op elkaar zitten.

5. Maak gebruik van ergonomische hulpmiddelen

Er zijn inmiddels tientallen ergonomische accessoires die helpen om de werkplek nog meer ergonomisch in te richten. Deze accessoires zijn ideale hulpmiddelen om te zorgen dat uw medewerkers achter een goed bureau zitten. Denk hierbij aan een ergonomische muis, een ergonomisch toetsenbord en zelfs ergonomische hoofdtelefoons. In dit artikel vindt u meer ergonomische accessoires die u op de werkplek van uw medewerkers kunt gebruiken.

Zorg altijd voor de ideale productiviteit

De tips in dit artikel zullen helpen om de productiviteit bij u op kantoor te stimuleren. Zo kunt u er keer op keer van uitgaan dat uw medewerkers de projecten netjes op tijd opleveren en op een enthousiaste manier met elkaar samenwerken. En dat is niet alleen voordelig voor hen, maar ook voor uw onderneming.