5 Manieren om ook vanuit huis productief te werken

Productief

1. Zorg voor een rustige omgeving

Een was hier, een telefoontje daar, en voor u het weet is het 15:00 en heeft u nog geen werk uitgevoerd. Thuiswerken kost veel tijd en moet goed gebeuren; zorg er daarom allereerst voor dat u zich in een rustige omgeving bevindt. Want alleen dan kunt u het werk met maximale concentratie uitvoeren en hoeft u niet bang te zijn dat u continu wordt afgeleid. Hoe zorgt u hiervoor? Door uw huistelefoon uit te zetten, niet op de bel te reageren en uw was en andere huishoudelijke taken buiten werktijd te doen.

2. Gebruik de juiste hulpmiddelen

Er zijn talloze hulpmiddelen die kunnen helpen om productiever te werken. Wat dacht u van muziek, zodat u een stuk productiever kunt werken? Of oordopjes, die zorgen dat u alle geluiden uit de omgeving gemakkelijk kunt negeren. En dan zijn er natuurlijk ook nog middelen zoals koffie of groene thee die helpen om de concentratie lang vast te houden. Er zijn voldoende hulpmiddelen, dus maak hier ook maximaal gebruik van. Uiteindelijk haalt u hier zo veel mogelijk voordeel uit.

3. Zorg voor de juiste apparatuur

Thuiswerken op een computer is prettig, zolang deze computer maar goed werkt. Als u dit uiteindelijk onderschat, kunt u hier een redelijk groot nadeel door krijgen. Het werk moet voor een bepaalde deadline klaar zijn, dus houd er altijd rekening mee dat uw computer het werk ook goed aan kan. Als u belangrijke programma’s zoals Photoshop moet draaien dan moet de computer hier klaar voor zijn. Het is zonde als u er op het allerlaatste moment achterkomt dat u toch een andere processor nodig heeft, waardoor u veel kostbare werktijd verliest.

4. Richt uw thuiskantoor ergonomisch in

Er zijn talloze manieren om uw thuiskantoor ergonomisch in te richten. Ergonomie draait volledig om het optimaliseren van de werkplek, zodat uw lichaam hier zo min mogelijk last van ondervindt.Blessures komen steeds vaker voor bij kantoorbanen, denk bijvoorbeeld aan RSI. Bij ergonomie kunt u ook veel kanten op. U kunt investeren in een nieuw ergonomisch bureau, een eigenergonomische bureaustoel, en een groot aantal ergonomische hulpmiddelen. Optimaliseer uw werkplek steeds verder, want het zal uiteindelijk veel blessureleed voorkomen.

5. Laat voldoende zonlicht binnen

Het voordeel van thuiswerken is vooral dat u overal in uw huis kunt gaan zitten. En dat betekent onder andere dat u ervoor kunt zorgen dat u veel zonlicht kunt zien. Ga daarom bij een raam in een van de kamers in uw huis zitten, zodat u een goede hoeveelheid zonlicht oppakt. Dit zorgt niet alleen voor een betere productiviteit, het helpt ook nog eens om gezonder te worden. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in uw lichaam, en vitamine D zorgt weer voor een betere productiviteit.

Productiever worden? Wij helpen!

Heijka zet zich al jaren sterk in om de productiviteit op kantoor en bij thuiswerken te maximaliseren. Ons specialisme zorgt keer op keer voor het ideale kantoor gevuld met de beste ergonomische kantoormeubelen. Zo werkt u iedere dag productief en kunt u zorgen dat de projecten zo goed mogelijk worden uitgevoerd. Neem direct via onze website contact met ons op.