5 Manieren waarop slechte ergonomie bijdraagt aan een slechte gezondheid

Team werkplek

Ergonomie is steeds meer een essentieel onderdeel van de kantoorinrichting aan het worden. En dat is niet zomaar: uit diverse onderzoeken blijkt dat het voor uw personeel aanzienlijk beter is als zij op een ergonomische werkplek kunnen werken.

 

Toch is er nog steeds sprake van slechte ergonomie, dit zijn werkplekken waarbij de ergonomische factoren niet op juiste wijze zijn vervuld en daardoor dus ook niet bijdragen aan een betere zithouding bij het personeel.

 

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw kantooromgeving, met als doel om meer uit uw personeel te halen. Dit doen wij onder andere door ergonomische kantoormeubelen te leveren. Daarbij geven wij u in dit artikel ook een aantal inzichten in de manier waarop slechte ergonomie bijdraagt aan een slechte gezondheid.

 

1. Het zorgt voor meer stress

Stress is een leidende factor in de kantoorwereld, vandaag de dag kampen ontzettend veel mensen met stress. Dit is zonde, want stress zorgt voor een lagere productiviteit en kan dus flinke schade toebrengen aan uw bedrijfsresultaten. En daar kunt u gelukkig wat aan doen, want zodra u binnen uw kantooromgeving met ergonomische kantoormeubelen gaat werken zal de stress flink verlagen.

 

2. Het verlaagt de productiviteit

Het is al enkele jaren bekend dat de zithouding van een werknemer essentieel is voor de productiviteit. Wij zijn als mens niet gewend de hele dag te zitten, dus moeten we het ook zo comfortabel mogelijk maken. En als dit niet het geval is, verlaagt dit de productiviteit aanzienlijk. Als u op dit moment met een probleem op het gebied van productiviteit kampt, kan het gebruik van ergonomisch kantoormeubilair al snel een groot verschil maken.

 

3. Het zorgt voor meer lichamelijke klachten

Een slechte zithouding kan leiden tot vervelende lichamelijke klachten, zoals pijn in de rug, nek en schouders. Dit is gelukkig eenvoudig te voorkomen door te kijken wat men kan doen om de zithouding te verbeteren, en in het geval van ergonomisch kantoormeubilair bent u verzekerd van een veel betere zithouding.

 

4. Het kan tot meer ziektedagen leiden

Werknemers die met stress of lichamelijke klachten kampen melden zich vanzelfsprekend vaker ziek dan werknemers die hier geen last van hebben. Als er binnen uw organisatie sprake is van een hoog ziekteverzuim dan kan het gebruik van ergonomisch kantoormeubilair hier op zowel korte als lange termijn een flinke verandering in aanbrengen.

 

5. Het leidt tot minder tevredenheid

Tevreden werknemers zijn productieve werknemers, dus moet u er als werkgever alles aan doen om te zorgen dat u uw personeel zo tevreden mogelijk houdt. Het gebruik van slecht kantoormeubilair zal altijd tot problemen leiden op het gebied van tevredenheid, en dat wilt u vanzelfsprekend altijd voorkomen. Denk altijd om de gezondheid van het personeel, want dan weet het personeel dat zij u kunnen vertrouwen. Bedrijven die het beste voor hun personeel voor hebben kunnen op meer steun vanuit de werknemers rekenen dan bedrijven die hier helemaal niets aan doen.