5 Onderdelen van een positieve werkvloer

Industriële Duo werkplekken

Onderzoekers leren steeds meer over het samenstellen van de ideale werkvloer. Zo staat positiviteit nog steeds hoog aan de lijst van elementen waar een werkvloer aan moet voldoen. Het draagt bij aan een hogere productiviteit, zorgt dat collega’s sneller met elkaar praten en kan er ook toe leiden dat het personeel aanzienlijk creatiever wordt.

 

Een positieve werkvloer hangt van verschillende elementen af. Uit onderzoek blijkt dat er in binnen de positieve werkvloer 5 onderdelen centraal staan:

  • Sterk teamverband
  • Training en verbetering
  • Beloond worden voor hard werken
  • Transparante communicatie
  • Balans tussen werk en privé

 

Creëer een sterk teamverband

De banden tussen collega’s worden steeds breder naarmate men minder met elkaar communiceert. Het is hierom belangrijk om te zorgen voor een sterk teamverband: laat collega’s veel met elkaar communiceren en zorg op deze manier voor een maximale effectiviteit. Hoe sterker het teamverband, hoe eerder men voor elkaar klaar staat en hoe lager de drempel voor werknemers om collega’s om hulp te vragen. En juist dit laatste is een belangrijk onderdeel van de productiviteit, want men kan op ieder moment naar een collega stappen als er een probleem speelt dat niet direct opgelost kan worden.

 

Zorg voor training en verbetering

Het is voor uw medewerkers niet voldoende om alle kennis die zij nu in huis te hebben in te zetten. Het is beter als uw medewerkers regelmatig met nieuwe kennis in aanraking komen. Dit zorgt niet alleen voor een breder perspectief met betrekking tot kennis van zaken, het zal ook uitmonden in een verhoogde productiviteit. Zo kunt u door middel van trainingen zorgen dat men steeds meer over de markt weet, zodat er beter ingespeeld kan worden op spelende veranderingen in deze markt.

 

Beloon medewerkers voor hard werken

Het loont om uw medewerkers regelmatig te belonen voor het werk dat zij uitvoeren. Dit leidt tot een betere waardering richting het management, waardoor het personeel ook geneigd is om nog harder te gaan werken. De meeste bedrijven zien hard werken en exceptionele resultaten als normaal en belonen medewerkers hier te weinig voor. En dit kan ertoe leiden dat uw medewerkers het vertrouwen verliezen en inzien dat hard werken toch niet altijd beloond wordt.

 

Focus op transparante communicatie

Door openheid te houden richting uw personeel kunt u veel meer vertrouwen winnen dan met welk onderdeel dan ook. Iedere medewerker is graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen een bedrijf en de manier waarop dat bijdraagt aan hun eigen baan. Wees hier daarom open over, want het kan voor veel medewerkers voldoende zekerheid geven om harder te werken en om niet naar een andere baan te zoeken.

 

Balans tussen werk en privé

De meeste mensen die hard werken kiezen ervoor om hun eigen privéleven gedeeltelijk op te geven. Dit is echter bijzonder gevaarlijk, want dit is een ideaal recept voor een burn-out of depressie. Voorkom daarom dat men binnen uw organisatie te snel een stap te ver gaat en let goed op de gezondheid van de medewerkers. Op het moment dat iemand met donkere wallen onder de ogen het kantoor in komt is het goed om te vragen hoeveel uur deze persoon de laatste weken heeft gewerkt en welke resultaten het heeft opgeleverd. Dit biedt een steuntje in de rug om uit te zoeken wat er binnen het personeel speelt.