5 Redenen waarom uw bedrijf ergonomische kantoormeubelen nodig heeft

1 Ergonomie zorgt voor een betere gezondheid

Een deel van de Nederlandse werknemers klaagt dat zij de werkplek niet optimaal vinden en hierdoor last hebben van klachten in de schouders, nek en rug. Dit is vooral het gevolg van de houding die men aanneemt als de meubels niet helemaal goed aansluiten op het lichaam. Hier kan gemakkelijk verandering in worden gebracht; de zithouding wordt aanzienlijk verbeterd dankzij ergonomisch kantoormeubilair.

2 Ergonomie draagt bij aan een hogere productiviteit

En als opvolging van punt 1 is er ook de hogere productiviteit. Op het moment dat men lekker zit en minder klachten ervaart zal het ook gemakkelijker zijn om met een hoge productiviteit te werken. Dit heeft als voornaamste gevolg dat werknemers sneller hun werk uitvoeren en dat projecten op deze manier sneller worden afgerond. En hier plukt u als werkgever natuurlijk maximaal de vruchten van, want de investering in ergonomische kantoormeubelen betaalt zichzelf terug.

3 Ergonomische kantoormeubelen zijn een goede investering

Bij ergonomisch kantoormeubilair moet u vooraf rekenen op redelijke kosten per werkplek in vergelijking met traditionele kantoormeubelen. En dit is niet zomaar: kwaliteit kost altijd meer. U kunt kiezen voor kantoormeubelen die in bulk worden gemaakt en waardoor er een one-size-fits-all effect ontstaat. Maar daarentegen wilt u juist dat iedere werkplek zo veel mogelijk is afgestemd op de wensen en behoeftes van uw personeel.

Dat extra stuk kwaliteit wordt doorberekend in de ergonomische kantoormeubelen. En dat betekent wel dat het een uitstekende investering is. Zoals u bij punt 1 en 2 hebt kunnen lezen, hebben ergonomische kantoormeubelen ontzettend veel voordelen en kunnen zij op zeer eenvoudige wijze bijdragen aan een betere omzet in uw bedrijf.

4 Het is gemakkelijk aan te schaffen

U verwacht op basis van bovenstaande informatie waarschijnlijk dat het veel tijd kost om ergonomische kantoormeubelen aan te schaffen en de gehele inboedel te vervangen. Dit is echter niet correct, het is zelfs redelijk eenvoudig om uw gehele inboedel te vervangen voor ergonomisch kantoormeubilair. Dit is vooral te danken aan het feit dat de nieuwe kantoormeubelen dezelfde gebruiksvriendelijkheid kennen die traditionele kantoormeubelen ook hebben. En dat maakt het een geschikt middel om snel als vervanger op uw werkvloer te plaatsen.

5 U kunt uzelf gemakkelijk laten adviseren

De wereld van ergonomie spreekt volledig voor zich. Heeft u echter behoefte aan extra advies? Dan kunt u hier zeer gemakkelijk aanspraak op maken. Bij Heijka wordt u altijd voorzien van vrijblijvend advies en kunt u rekenen op onze expertise. Zo weten wij altijd wat wij moeten doen om te zorgen dat uw werkvloer zo ergonomisch mogelijk is ingericht en hoe wij hiermee actief kunnen bijdragen aan de gezondheid en productiviteit van uw werknemers.

Klik hier om contact op te nemen >>