In 5 stappen naar de meest stimulerende werkomgeving

De werkomgeving heeft een grote invloed op de mate van werk die men op een dag kan uitvoeren. Hoe sterker de focus op het eindresultaat, hoe groter de kans dat een werknemer alle punten op de to do-lijst kan uitvoeren.

Het is hierom van groot belang om te kijken hoe er richting een stimulerende werkomgeving kan worden gewerkt. De werkomgeving heeft tenslotte een grote invloed op de werkstijl van uw medewerkers, dus het loont om te onderzoeken welke veranderingen u hier in kunt aanbrengen.

In dit artikel leest u hoe u in 5 stappen naar de meest stimulerende werkomgeving kunt werken.

Stap 1: Luister eerst naar uw medewerkers

Uw medewerkers lopen met bepaalde wensen en behoeftes rond. Het is raadzaam om hen te vragen welke wensen en behoeftes er zijn. Op basis van input van uw medewerkers kunt u bijzonder eenvoudig uitzoeken welke mogelijkheden er zijn om uw werkvloer te verbeteren.

Werknemers kunnen punten aangeven die betrekking hebben op de taken die zij dagelijks moeten uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere koffiemachine, andere werkplekken of een goed bedrijfsuitje.

Stap 2: Raadpleeg een adviseur

Er zijn diverse adviseurs die u kunnen helpen om het beste uit uw werkvloer en uit uw medewerkers te halen. Het loont hierom om contact op te nemen met een adviseur, omdat deze u al snel verder kan helpen bij het samenstellen van de meest stimulerende werkomgeving.

Adviseurs kijken onder andere naar de psychologische en fysieke ontwikkelingen die bij u op de werkvloer plaatsvinden. Dankzij dit advies kunt u kijken welke verbeterpunten er kunnen worden doorgevoerd en welke invloed dit op uw medewerkers zal hebben.

Stap 3: Stel een budget vast

In principe moet u simpelweg altijd kosten maken die nodig zijn om er een goede en stimulerende werkomgeving van te maken. Toch is het voor veel bedrijven raadzaam om hier een speciaal budget voor vast te stellen. Dit voorkomt dat er veel meer geld wordt uitgegeven dan vooraf is vastgesteld.

Stap 4: Schakel eventueel coaches in

Een goede en stimulerende werkomgeving bestaat uit een groep medewerkers die iedere dag voor het maximaal haalbare gaan. Het kan hierom lonen om te kijken welke mogelijkheden er zijn om externe coaching in te schakelen, zodat u ook echt iedere dag het maximale uit uw personeel kunt halen.

Stap 5: Investeer in de toekomst van uw bedrijf

Zodra u eenmaal een lijstje heeft met de verbeterpunten die nodig zijn om een werkomgeving te creëren waar de focus op het maximaal haalbare ligt, kunt u een investering doen. U stopt geld in het welzijn van uw medewerkers, waardoor u actief investeert in het welzijn van uw bedrijf. Hoe sterker de focus op deze verbeterpunten, hoe groter de kans dat u hier zo snel mogelijk de vruchten van kunt plukken.

Wilt u weten hoe ergonomisch kantoormeubilair bijdraagt aan een betere werkplek? Neem dan direct contact met ons op >>