5 Tips voor het kiezen van de juiste kast op kantoor

Kast

1. Bekijk hoeveel ruimte u heeft

Kantoorruimtes zijn niet altijd zo groot als u die graag wilt hebben. Dit kan een probleem opleveren wanneer het op kasten aankomt. Kasten nemen veel ruimte in, en dat is vooral vervelend wanneer de ruimte in uw kantoor al zeer beperkt is. Een grote kast staat al snel in de weg, zorgt dat u minder bewegingsruimte heeft en maakt het daarbij ook nog eens moeilijk om mensen te ontvangen.

U kunt een meetlat gebruiken om de ruimte te berekenen, maar het is vaak beter om de tekening van de ruimte aan te houden. Zo kunt u de afmetingen gemakkelijker zien en zult u ook altijd met zekerheid kunnen zeggen dat de kast hier inderdaad zal passen.

2. Ga voor hoogte, niet voor breedte

Het is prettig om zo veel mogelijk spullen in uw kast te zetten. Maar met een beperkte kantoorruimte zult u vooral voor de hoogte moeten kiezen. U wilt liever een hoge kast dan een brede kast, tenslotte houdt u zo aanzienlijk meer ruimte over. Veel ruimtes zijn 2,5 tot 3 meter hoog. Voldoende ruimte om veel op te slaan.

Daarnaast kunt u – wanneer u voldoende ruimte heeft – ook twee kasten naast elkaar plaatsen. Dit biedt allerlei voordelen, waaronder meer opslagruimte, beter bewegingsruimte en ook een verminderde kijk op uw muur. Waarschijnlijk is het grootste deel van uw ruimte al voorzien van wit, dus is het prettig als u de muur ook nog gedeeltelijk kunt bedekken.

3. Let op wat u wilt opslaan

De spullen die u in de kast wilt opslaan zullen invloed hebben op de keuze die u maakt wat betreft kast. Als u van plan bent veel mappen op te slaan, dan is het belangrijk om de kast hier ook zo veel mogelijk op aan te passen. In dat geval wilt u bijvoorbeeld liever een dossierkast, en niet een standaardkast waar u andere spullen in kunt opslaan.

4. Let altijd op de kleur

U wilt dat uw kast zo goed mogelijk bij de rest van het interieur past. Dit houdt onder andere in dat u bij de aanschaf van een kast moet letten op de kleur en de uitstraling. Weinig mensen met een kantoorbaan letten hier echt op, maar het kan voor de klanten die u ontvangt een gigantisch verschil maken. Zie het als de kleren die u voor een meeting draagt; deze stemt u ook graag zo mogelijk af op uw persoonlijkheid.

Bent u op zoek naar een meer klassieke uitstraling? Kies dan voor een eikenhouten kast. Is de moderne uitstraling meer uw smaak? Dan zullen normale dossierkasten weer de meest ideale keuze zijn. Voor iedere smaak is er een ideale kast; let hier dus altijd goed op.

5. Met of zonder deuren? Het kan allebei

Er zijn verschillende soorten kasten voor een kantoorruimte. U kunt gebruikmaken van de gesloten kasten. Dit zijn kasten met een of twee deuren, welke u kunt dichtklappen of -schuiven.

Maar daarnaast zijn er ook open kasten. Deze kasten zijn standaard open en kunnen dus ook nooit worden gesloten. Deze stijl wordt over het algemeen meer gebruikt bij boekenkasten, omdat u zo altijd het gewenste boek uit de kast kunt halen. Daarbij geeft dit ook een betere uitstraling in uw kantoorruimte.