5 Tips voor een stille ruimte in uw kantoor

Tip 1: Isoleer de stille ruimte

De stille ruimte moet helemaal stil zijn, isoleer de ruimte daarom goed. Zorg dat de muren goed geïsoleerd zijn zodat geluid van de ruimtes hieromheen niet kan doordringen. Het is vaak nodig om extra isolatiemateriaal in de muren van de stille ruimte te stoppen om al het geluid te blokkeren.
Vergeet hierbij ook niet om ramen en deuren volledig te isoleren zodat er geen geluid van buitenaf kan binnenkomen.

Tip 2: Breng de juiste akoestiek aan

Het is prettig wanneer de stille ruimte akoestisch is opgebouwd. Zo wordt het geluid binnen de ruimte beter verwerkt en blijft er een stille sfeer in de ruimte hangen. Er zijn speciale muurstickers die u kunt gebruiken om uw ruimte meer akoestiek te geven.
U kunt met deze akoestiek ook muziek in de stille ruimte afspelen, hierover vindt u meer bij tip 3.

Tip 3: Muziek in de stille ruimte

In de stille ruimte moet een rustgevende sfeer hangen. Hoe stiller de sfeer hoe rustgevender het wordt. U kunt een extra rustgevend gevoel creëren door klassieke muziek op te zetten. Bepaalde nummers van bekende componisten als Mozart en Bach zijn bijzonder prettig om bij na te denken.
Probeer altijd de muziekstukken met harde en zware onderdelen te voorkomen, dit kan eventueel leiden tot een verminderde focus bij de aanwezigen in de stille ruimte. Vraag uw personeel wat zij graag in de stille ruimte willen horen of zoek via internet een geschikte afspeellijst om in de stille ruimte af te spelen.
U kunt de periodes met muziek afwisselen met totale stilte om uw personeel verschillende ruststanden te bieden. Zo zullen zij zich beter concentreren.

Tip 4: Zorg voor ergonomische meubelen

Wanneer het personeel lange tijd in de stille ruimte wil doorbrengen is het prettig als u hen ergonomische meubelen biedt. Hier kunnen zij lekker in zitten zonder last te krijgen van spieren en gewrichten. Dankzij een focus op ergonomie voorkomt u allerlei vervelende kwaaltjes die uw werknemers kunnen oplopen in de nek en schouders.
Plaats enkele bureaustoelen met armsteunen en vorm eventueel een kleine plek waar uw werknemers rustig kunnen liggen. Stimuleer dit laatste echter niet teveel, zo voorkomt u dat uw medewerkers tijdens werktijd in slaap vallen.

Tip 5: Gebruik rustgevende kleuren

Wit en lichtblauw zijn de meest rustgevende kleuren voor onze hersenen. Deze kleuren doen ons denken aan een prachtige blauwe lucht met wolken. Als u hier ook groen aan toevoegt kunt u een ideale natuurlijke omgeving namaken.
Gebruik altijd lichte kleuren en houdt het contrast laag. Zo kunnen de hersenen van uw personeel zich beter concentreren op de gedachtes en wordt creativiteit hierin aanzienlijk gestimuleerd.