5 Tips voor Time Management om uw productiviteit te verbeteren

Time Management is een onderdeel van uw werkdag waar vaak nog veel te winnen valt. Een goed schema op het gebied van time management draagt bij aan een betere productiviteit. Daarbij helpt het ook om de kwaliteit van het werk dat u oplevert te verbeteren.

Het samenstellen van een goed schema voor time management kost enige tijd en moeite. Zodra het schema helemaal goed is ingesteld, kunt u er eenvoudig voor zorgen dat u ook echt het maximale eruit haalt. In dit artikel geven wij u daarom een aantal aanwijzingen die zorgen voor een verbeterde samenstelling van uw dag.

Vecht actief tegen uitstellen

Het is eenvoudig om uw werk op een dag uitstellen. Zo kunt u ervoor kiezen om de taken die u normaal gesproken in de ochtend heeft ingepland gewoon in de middag uit te voeren. Dit draagt echter bij aan een incomplete takenlijst, omdat u de dag over het algemeen eindigt met te veel taken die nog openstaan op uw takenlijst.

Uitstellen mag nooit een optie zijn, dus vecht ertegen om uitstelgedrag te vertonen. Uitstelgedrag draagt namelijk alleen maar bij aan een verslechterd schema op uw werkdag. Hoe eerder u de belangrijke taken op uw werkdag uitvoert, hoe groter de kans dat u ook echt alles op uw werkdag kunt uitvoeren.

Verwijder alle afleidingen

Tijdens de werkdag komt u in aanraking met een groot aantal afleidingen. Sociale media, collega’s die vragen hebben, telefoontjes van klanten, en nog veel meer. Het is belangrijk om afleidingen zo veel mogelijk tot een minimum te beperken, omdat deze uiteindelijk kunnen leiden tot een te lange werkdag. Het is tenslotte beter om uw volledige tijd en focus op de taken te richten, zodat deze zo snel mogelijk kunnen worden afgerond.

Begin niet aan multitasken

Multitasken is een van de minst effectieve manieren om werk uit te voeren. Het is niet strategisch om van de ene naar de andere taak te springen zonder hier ook echt een einde aan te knopen. Zorg er daarom voor dat u alle manieren van multitasken kunt uitsluiten en dat u gedurende de dag ook echt het maximale uit uw werkdag weet te halen.

Zorg voor goede deadlines

Deadlines zijn een ideale manier om uzelf te houden aan de werkzaamheden die u zegt te gaan uitvoeren. Wij raden dan ook aan om goede deadlines te hanteren, zodat u iedere dag het maximale uit uw tijd haalt. Deadlines zijn een manier om uzelf altijd gemotiveerd te houden en op deze manier alle taken die u in een week of maand moet uitvoeren ook echt op tijd kunt afronden.

Check niet te vaak uw e-mail

Het verversen van uw inbox is een ideale manier om eenvoudig te worden afgeleid. Voorkom dat u gedurende de dag elke keer naar uw inbox kijkt en op deze manier elke keer naar een andere taak overspringt. Het is slim om specifieke tijden op de dag te kiezen waarop u uw e-mail checkt, en de overige tijd vrij te houden om uw takenlijst af te werken.