5 Tips voor het uitkiezen van een kantoorkast

Kantoorkast

1 Ga na waar u de kast voor gaat gebruiken

Bent u van plan uw gehele financiële administratie in de kast te zetten of wilt u juist uw favoriete boeken in de kast zetten? Door na te denken over de gewenste functie van de kantoorkast, is het een stuk gemakkelijker om het juiste model te kiezen. Kantoorkasten die voor boeken worden gebruikt moeten steviger zijn dan kasten die voor de financiële administratie worden gebruikt.

Denk niet alleen na over de nabije toekomst. Het is prettig als uw kantoorkast ook in de toekomst nog maximaal effectief gebruikt kan worden. Kantoorkasten gaan ruim 10 jaar mee, dus u kunt de kast het beste kopen met het vooruitzicht op de toekomst.

2 Kijk naar eventuele uitbreidingen

Als u op dit moment slechts een enkele kantoorkast wilt aanschaffen, en in de toekomst plannen hebt om een tweede aan te schaffen, dan is het nu al belangrijk om te kijken naar de groei en de ruimte. Het is prettig als u in de toekomst gemakkelijk kunt uitbreiden en een tweede kast naast het eerste model kunt plaatsen.

Kies daarom ook altijd een kantoorkast die de komende tijd nog verkrijgbaar zal zijn. Het is zonde als u, zodra u gereed bent een tweede kast aan te schaffen, twee hele nieuwe kasten moet aanschaffen omdat er geen tweede exemplaar van uw originele kast beschikbaar is.

3 Grootte en vorm

De grootte en vorm van een kantoorkast heeft een grote invloed op welk model u uitkiest. U kunt hiervoor beter kijken naar de grootte en vorm van de vrije ruimte op uw werkplek. Alleen dan kunt u goed inschatten welke ruimte er is voor een nieuwe kast. Meet de lengte, breedte en hoogte van de beschikbare ruimte.

Let tijdens de meting op dat er geen oneffen stukken in de beschikbare ruimte zijn. Wanneer er oneffen stukken zijn, wordt het lastig om een rechthoekige kast te plaatsen. Het kan in dat geval noodzakelijk zijn dat u een geheel andere vorm moet aanschaffen.

4 De stijl van de kantoorkast

De werkplek is in een bepaalde stijl ingericht. En deze stijl wilt u natuurlijk ook graag bij de kantoorkast doorzetten. Houd daarom altijd dezelfde stijl aan die u ook bij uw huidige kantoormeubelen aanhoudt. Zo voorkomt u dat uw werkplek uit twee onderdelen bestaat, en dat deze twee onderdelen niet goed bij elkaar aansluiten.

5 Bekijk online het assortiment

U kunt online al naar de verschillende modellen kantoorkasten kijken. Bij Heijka vindt u een mooi assortiment aan kantoorkasten die niet alleen stijlvol zijn maar ook maximaal functioneel zijn. Zo heeft u altijd ideale kantoorkast en kunt u uw kantoorspullen gemakkelijk opbergen.

Bekijk hier ons assortiment en zoek een mooi exemplaar uit.