5 Voordelen van gezamenlijke lunches op kantoor

Kantoor

1 Medewerkers praten vaker met elkaar

De gesprekken aan de lunchtafel zijn over het algemeen laagdrempeliger dan de gesprekken die collega’s tijdens het werk met elkaar hebben. Normaal gesproken gaat het over de inhoud van projecten waar collega’s samen aan werken, en tijdens de lunchgesprekken draait het om hele andere zaken. Laat uw medewerkers daarom ook buiten de projecturen met elkaar praten, want het schept op unieke niveau’s banden. Zo leren collega’s elkaar beter kennen en kunnen zij overeenkomsten ontdekken, zoals hun passie voor sport, hobby’s en talloze andere activiteiten.

2 Het is een moment van rust

Tijdens de lunch kunnen medewerkers erg gemakkelijk hun rust pakken en voor korte tijd de focus op andere onderwerpen richten. Als iemand te lang aan één onderwerp werkt dan is het moeilijk om nog buiten de lijntjes te denken; de gedachten worden gericht op een bepaald einddoel en hierbuiten komen geen nieuwe gedachten. Dat is niet alleen vervelend voor medewerkers, het is ook vervelend voor u als werkgever. Bied de medewerkers de mogelijkheid om even een korte tijd rust te pakken en met collega’s te praten.

3 Er ontstaat een teamgevoel

Het is gebruikelijk dat collega’s actief met elkaar samenwerken. Doordat de collega’s elkaar continu tijdens projecten zien, is het lastig om op een ander niveau connecties te leggen. Het komt regelmatig voor dat collega’s elkaar niet kunnen uitstaan omdat zij elkaar alleen maar kennen vanuit het project waar zij beiden aan werken. Door met elkaar te lunchen, ontstaat er een teamgevoel waardoor collega’s elkaar meer respecteren. Daar plukt u als werkgever natuurlijk de vruchten van.

4 Iedereen luncht gezonder

Als u als werkgever de lunch verzorgt dan heeft u grotendeels in de hand wat zij tijdens de lunch eten. Het is niet vreemd dat mensen in een groep gezonder eten, want zij voelen een mindere neiging om naar ongezonde voeding te grijpen. Mensen die op dit moment tussendoortjes als lunch eten zullen eerder voor brood kiezen. En mensen die nu brood met ongezond beleg eten zullen voor gezonder beleg kiezen of een salade maken. U heeft als werkgever dus in de hand wat men tijdens de lunch eet, en u kunt hier ook een positieve sturing aan geven.

5 Het zorgt voor minder stress

Als mensen voor de computer moeten eten, zal dit alleen maar tot stress leiden. Zij houden de e-mail inbox in de gaten, nemen toch de telefoon op en blijven met het werk bezig. Het is belangrijk om de aandacht van het werk af te halen en het helemaal los te laten. Een gezamenlijke lunch helpt medewerkers om het helemaal los te laten en zo te zorgen dat zij op maximale wijze verder kunnen werken zodra de lunch voorbij is.

Als u uw medewerkers daarbij op ergonomische kantinestoelen laat zitten, zorgt u tijdens de gezamenlijke lunch voor nog meer voordelen. Zij kunnen zo op ideale wijze tot rust komen en alle stress van het werk achter zich laten.