6 Dingen die veel mensen niet weten over bureaustoelen en rugklachten

Bureaustoel

Rugklachten ten gevolge van zithouding

De manier waarop u plaatsneemt in een bureaustoel is van invloed op uw zithouding. Door naar voren te hangen wordt uw zithouding negatief beïnvloed. De opbouw van de bureaustoel kan ervoor zorgen dat u deze houding aanneemt en hierdoor al spoedig klachten ervaart.

Een goede zithouding is zeer belangrijk. Niet alleen verbetert u hiermee de gezondheid van uw lichaam, maar u voorkomt hierdoor ook dat u in de toekomst zware klachten in uw rug en schouders zult ervaren.

Verbeter uw zithouding terwijl u plaatsneemt in de bureaustoel door de hoogte aan te passen of individuele onderdelen van de bureaustoel te vervangen.

Een te kleine bureaustoel

Wanneer de afmetingen van de bureaustoel niet overeenkomen met de afmetingen die uw lichaam nodig heeft om comfortabel te zitten dan heeft u al snel klachten. Een te kleine bureaustoel kan leiden tot pijn in uw schouders.

U leunt hierbij te ver naar achteren en beschadigt uw schouders. Dit heeft niet alleen een negatief effect op korte termen maar kan op lange termijn tot permanente klachten leiden. Het is hierbij vaak nodig om een nieuw bureaustoel te kopen die wel aansluit bij uw lichaam.

Geen ergonomisch model

De kans bestaat dat u tijdens de aankoop van uw bureaustoel geen rekening heeft gehouden met ergonomie. Het draait bij ergonomie om het verbeteren van uw gezondheid. Ergonomische bureaustoelen bieden een oppervlak waarbij uw lichaam altijd de juiste houding aanneemt.

Wanneer u op dit moment rugklachten ervaart dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Door uw werkplek ergonomisch in te richten kunt u klachten in uw rug en schouders snel voorkomen.

Verstellen is niet altijd de oplossing

Als uw bureaustoel niet de juiste zithouding biedt dan kunt u deze via de verschillende elementen verstellen. U verstelt de zithoogte door middel van de lift onder uw zitvlak en de armleuningen via de leuningen zelf. Verstellen is echter niet altijd de oplossing voor een betere zithouding.

Een bureaustoel die op dit moment een slechte zithouding forceert kan ook na het verstellen nog steeds leiden tot rugklachten. Omdat de afmetingen van de bureaustoel niet goed aansluiten en de bureaustoel niet comfortabel is blijven de rugklachten aanwezig. U kunt deze nog maanden hierna ervaren.

Investeer daarom altijd in een goede bureaustoel waarbij rekening is gehouden met de manier waarop u achter uw computer zit. Zo voorkomt u allerlei problemen die hierbij kunnen voorkomen en helpt u uzelf aan een betere werkervaring.