6 Dingen die u moet weten over de ergonomische bureaustoel

Ergonomie

1. Ergonomische bureaustoel verbetert de lichaamshouding

Merkt u tijdens het werk weleens op dat u voorovergebogen zit? Dit is het gevolg van een verkeerde bureaustoel. Deze houding wordt veroorzaakt door een bureaustoel die te ver van uw bureau staat. Om toch goed op uw scherm te kijken of het toetsenbord te kunnen gebruiken moet u ver vooroverbuigen.

Een ergonomische bureaustoel sluit aan bij het bureau waar u aan zit. Dit resulteert in een betere lichaamshouding. De bureaustoel kan tot ver onder uw bureau worden geplaatst. Uw armen nemen een betere positie in. De klachten die u in de schouders ervaart worden hiermee efficiënt voorkomen.

2. De bureaustoel is naar wens uit te kiezen

U heeft tijdens het werk bepaalde wensen wat betreft comfort. Deze wensen hebben geresulteerd in de keuze voor uw huidige bureaustoel. Bij de ergonomische bureaustoel kunt u nog steeds op basis van wensen een keuze maken. U houdt hierbij altijd rekening met factoren die u zelf belangrijk vindt: van materiaal tot afmeting.

Op basis van uw wensen zal er gekeken worden welke ergonomische bureaustoel het meest aansluit. Met tientallen verschillende modellen is het eenvoudig om een aansluitend model te vinden. Zo bent u verzekerd van de beste stoel.

3. Het bureau is ook van belang

Niet alleen de bureaustoel heeft invloed op de manier waarop u werkt. Het bureau is ook van invloed op de houding die u tijdens het werk aanneemt. Een te laag of te hoog bureau zal ertoe leiden dat uw lichaamshouding niet ergonomisch is.

Kijk bij het uitzoeken van een ergonomische bureaustoel daarom ook altijd naar de afmetingen van uw bureau. U kunt bij de aankoop van een nieuwe bureaustoel direct een nieuw bureau uitzoeken.

4. Het is een nodige investering

Een investering in uw gezondheid is altijd van belang. De ergonomische bureaustoel helpt om gezonder te werken. Dit is echter niet het enige voordeel: het helpt u ook efficiënter te werken. Lichamelijke klachten zorgen voor vervelende afleiding tijdens het werk. Door deze klachten te voorkomen zorgt u voor een betere werkervaring.

5. Het verlaagt de stressniveaus

U kunt tijdens het werk stress ervaren. Dit leidt er vaak toe dat uw gezondheid hieronder leidt. Om te voorkomen dat u te maken krijgt met hoge stressniveaus is het van belang om een goede houding aan te nemen. Uit onderzoek blijkt dat ergonomische kantoormeubelen helpen om stressniveaus te verlagen. Met een verlaagd stressniveau verbetert u uw gezondheid.

6. U wordt productiever

Het is niet zomaar dat alle grote bedrijven investeren in ergonomie. Op werkplekken waar rekening is gehouden met ergonomie ligt de productiviteit hoger. Dit is onder andere te danken aan een sterkere focus. Een ergonomische bureaustoel is dus onmisbaar op uw werkplek wanneer u met een sterkere focus wilt werken en productiever wilt zijn.