6 Verrassende feiten over ergonomische hulpmiddelen

Ergonomie

1. Vaak goedkoper dan gedacht

De kosten om iedere werkplek te voorzien van ergonomische hulpmiddelen ligt aanzienlijk lager dan de kosten die een groot aantal ondernemers in gedachte hebben. Ergonomische toetsenborden en muizen zijn per medewerker al voor minder dan honderd euro verkrijgbaar.

Doordat de kosten voor de ergonomische hulpmiddelen laag liggen worden deze toegankelijker voor meer bedrijven. Zo is ergonomie vandaag de dag niet alleen relevant voor grote bedrijven maar kunnen ook kleine bedrijven deze tegen lage kosten doorvoeren.

2. Positieve invloed op de productiviteit

De productiviteit van uw medewerkers heeft een grote invloed op de bedrijfsomzet. Wanneer de medewerkers geconcentreerd kunnen werken dan krijgen zij dagelijks meer werk uitgevoerd. En dit zorgt al snel voor een verbetering van de resultaten van uw bedrijf.

Omdat productiviteit van medewerkers een belangrijke focus verdient is het belangrijk om hier op de juiste manier op in te spelen. U kunt met ergonomische hulpmiddelen betere resultaten boeken.

3. Groot aantal mogelijkheden

Enkele jaren geleden ging het bij ergonomische hulpmiddelen voornamelijk om toetsenborden en muizen. Vandaag de dag zijn er meer hulpmiddelen beschikbaar. Dit maakt het eenvoudiger om de werkplekken zo ergonomisch mogelijk in te richten.

U kunt headsets, oordopjes, pennen, camera’s, monitorarmen en talloze andere hulpmiddelen aanschaffen. Afhankelijk van het werk dat uw medewerkers uitvoeren is het mogelijk om vrijwel ieder onderdeel te vervangen met ergonomische alternatieven.

4. Ergonomische hulpmiddelen zorgen voor tevredenheid

Wanneer u actief investeert in de gezondheid van uw medewerkers dan zullen u meer waarderen. Het is prettig om te zien dat iemand geeft om de gezondheid van het personeel. Een logisch gevolg is een positievere instelling tegenover de bedrijf en de rest van het personeel.

Het toevoegen van ergonomische hulpmiddelen zorgt vooral de eerste maanden voor een betere werksfeer en zal bijdragen aan een hoge tevredenheid.

5. Op maat verkrijgbaar

Iedere medewerker is anders en heeft hierdoor andere ergonomische hulpmiddelen nodig. Door de grote variatie binnen de ergonomische hulpmiddelen is het mogelijk om dit voor alle medewerkers individueel op te stellen.

U kunt kiezen uit tientallen verschillende toetsenborden, muizen en headsets. Dit maakt het eenvoudig om de hulpmiddelen per medewerker perfect samen te stellen om zo het beste resultaat te behalen.

6. Geschikt voor iedereen

Heeft u personeel met speciale behoeftes? Er zijn ook voor hen ergonomische hulpmiddelen verkrijgbaar. Verschillende bedrijven produceren hulpmiddelen die speciaal voor deze medewerkers worden ontworpen.

U kunt deze hulpmiddelen zelfs op maat laten ontwerpen zodat de behoeftes van deze medewerkers volledig in de producten verwerkt worden. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden bij het verbeteren van de ergonomie op uw werkvloer.