7 Goede manieren om overtollig budget voor kantoorinrichting te spenderen

beginnen met koffie

Kleine veranderingen in de kantoorinrichting

Het is niet altijd nodig om veel geld te investeren om de kantoorinrichting te verbeteren. Zelfs met een klein budget kunnen er goede veranderingen worden aangebracht waardoor het kantoor beter wordt ingericht.

1. Schaf een watercooler aan

De productiviteit van uw werknemers stijgt aanzienlijk naarmate zij meer water drinken. Net als koffie geeft water het lichaam belangrijke stoffen die zorgen voor concentratie en een beter resultaat. Met een watercooler kan het personeel een of meerdere keren per uur gekoeld water drinken.

2. Koop kantoorplanten

Kantoorplanten bieden een natuurlijker gevoel bij kantoorbanen. Voor weinig geld kunnen er een groot aantal planten worden aangeschaft. Uit onderzoek blijkt dat er geen verschil zit tussen nepplanten en echte planten op kantoor. Het is dus niet nodig iemand in te huren voor het onderhoud.

3. Een goed koffieapparaat

Klaagt het personeel al tijden over de koffie die niet lekker genoeg is? Dan is het tijd om eindelijk te investeren in een beter koffieapparaat. Door lekkere koffie aan het personeel te bieden voelen zij zich niet alleen gewaardeerd maar zullen zij ook meer koffie gaan drinken. Beiden helpen om hen productiever te maken.

4. Investeer in luchtreinigers

Niet alleen planten zullen een natuurlijker gevoel geven. Door te investeren in luchtreinigers en -verfrissers kunt u de geuren in het kantoor verbeteren. Een lekker ruikend kantoor verhoogt de productiviteit en is dus onmisbaar.
Niet zeker welke geuren u moet verspreiden? Punt 3 in dit artikel vertelt u er alles over.

5. Laat het kantoor opruimen

Sommige bureaus kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Een zeer goedkope manier om te zorgen voor een betere kantoorinrichting is door een bedrijf in te huren dat alle bureaus netjes opruimt en zo zorgt voor een nette werkomgeving zonder afleiding. Met een schoon en opgeruimd bureau kan het personeel beter werken en worden zij ook niet continu afgeleid door allerlei papieren en andere spullen om hen heen.

Grote veranderingen in de kantoorinrichting

 

6. Schaf een geluidsinstallatie aan

Muziek biedt een prettige ervaring voor het personeel. In dit artikel van New York Times wordt beschreven waarom muziek bijdraagt aan een betere sfeer op de werkvloer. Vooral klassieke muziek, zoals Mozart en Bach, zorgen voor een betere sfeer en helpen daarbij aan een betere concentratie tijdens het werk. Deze muziek is rustgevend en beïnvloedt het personeel daarom mentaal zeer sterk.
De aankoop van een geluidsinstallatie vereist wel een hoger budget.

7. Zorg voor meer zonlicht

Mensen hebben zon nodig. Zonlicht zorgt in ons lichaam voor de aanmaak van vitamines die zorgen voor een betere focus. Laat daarom een groter deel van de muur ombouwen en plaats ramen. Dit zal een grote investering vereisen maar is een van de beste manieren om de productiviteit op de lange termijn te versterken.