7 Kantoormeubelen die ook ergonomisch verkrijgbaar zijn

Kantoormeubelen

Comfortabel zitten op een ergonomische bureaustoel

Kantoorbanen gaan gepaard met lange uren achter hetzelfde bureau. Het is van belang om een comfortabel zitvlak te creëren. Daarbij moet gekeken worden naar de lichaamshouding van de persoon die achter het bureau plaatsneemt.

Een ergonomische bureaustoel houdt rekening met de zithouding en zorgt voor maximaal comfort. Je kunt de zithoogte eenvoudig verstellen. Ergonomische bureaustoelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hoogtes. Zo kan iedere bureaustoel volledig naar de wensen en behoeftes van iedere individuele werknemer worden opgesteld.

Beter werken achter een ergonomisch bureau

De hoogte van het werkbureau heeft invloed op de lichaamshouding die werknemers tijdens het werk aannemen. Een te laag bureau resulteert in een voorovergebogen houding, maar een te hoog bureau zorgt juist voor opgetrokken schouders.

Bij een ergonomisch bureau spelen deze problemen niet. De hoogte van het bureau sluit volledig bij de wensen en behoeftes van de gebruiker aan.

Veel beweging met een sta-zit bureau

Als aanvulling op het ergonomisch bureau bestaat het sta-zit bureau. Met twee verschillende hoogtes is het bijzonder eenvoudig om achter dit bureau plaats te nemen. Er is een gedeelte om achter zitten, en u kunt de zithouding regelmatig afwisselen door achter het bureau te staan.

Het sta-zit bureau biedt een hoge mate aan gebruiksvriendelijkheid. Werknemers kunnen wisselen tussen staan en zitten wanneer zij dit nodig vinden. Door om de 15 minuten van houding te wisselen worden problemen zoals rugklachten en schouderklachten effectief voorkomen.

Rechte nek met monitorarmen

De monitor wordt zonder standaard op het bureau geplaatst. Het scherm staat hiermee niet op ooghoogte van de gebruiker. Omdat de gebruiker omlaag moet kijken ontstaat er na verloop van tijd kramp in de nekspieren.

Door gebruik te maken van monitorarmen wordt voorkomen dat de gebruiker hier langer last van ondervindt. Het scherm kan op een hoogte naar wens worden ingesteld. Zo wordt de druk op de nekspieren verlaagd en kunnen werknemers de computer zonder klachten gebruiken.

Werkkrukken als onderdeel van de kantoormeubelen

De lichaamshouding die werknemers in een stoel aannemen is niet altijd naar wens. De leuning van de stoel kan flinke druk op de spieren in de nek en rug veroorzaken. Het is in zulke situaties goed om een werkkruk te gebruiken. De kruk zit comfortabel en biedt betere ondersteuning voor de beenspieren.

Minder schouderklachten met armleggers

Niet iedere bureaustoel is voorzien van armleggers. Dit kan leiden tot vervelende pijn in de schouderbladen en polsen. RSI is een veelvoorkomend probleem bij kantoorbanen. Door middel van armleggers is het bijzonder eenvoudig om deze klachten te voorkomen en een betere werkhouding te realiseren.

Een betere zithouding tijdens de lunch

Niet alleen op de werkplek moeten kantoormeubelen voldoen aan specifieke eisen. Het is prettig om tijdens de lunch ook comfortabel te zitten en geen last te ondervinden van rug- en schouderklachten. Met ergonomische kantine- en eetstoelen worden deze problemen bestreden; iedereen aan de eettafel neemt een juiste houding aan.