8 Redenen om ergonomie niet te negeren

Ergonomie

1. Verbeter productiviteit met ergonomie

De productiviteit van uw medewerkers heeft een gigantische invloed op uw omzet. Ergonomie helpt uw medewerkers productiever te worden. Ergonomische werkplekken zorgen voor minder lichamelijke klachten, bevorderen lange periodes van hoge concentratie en helpen hiermee voor productieve dagen.

2. Maak uw medewerkers gezonder

Uw medewerkers moeten op een gezonde manier kunnen werken. Bij ergonomie wordt er gekeken naar factoren die de gezondheid maximaal kunnen stimuleren. De meubels en accessoires op de werkplek moeten aansluiten bij ieder individueel lichaam. Dit verkleint het risico op klachten in de nek en rug en verlaagt hiermee het ziekteverzuim op uw werkvloer.

3. Pas werkplekken eenvoudig aan

Iedere werkplek moet anders worden ingericht. Er moet onder andere rekening gehouden worden met de lichamelijke factoren van iedere werknemer. Zodra er een ergonomische basis is gelegd, kunt u in de toekomst eenvoudig nieuwe werkplekken opzetten en huidige werkplekken aanpassen. Zo voorkomt u dat er opnieuw geïnvesteerd moet worden in ergonomische kantoormeubelen.

4. Goedkoop inrichten

Investeren in ergonomie kan vooral in het begin een redelijk hoge prijs met zich meebrengen. Dit is echter volledig afhankelijk van de wijze waarop u ergonomische kantoormeubelen inkoopt. Wij doen er altijd alles aan om u talloze voordelen te bieden. Investeren in ergonomie hoeft niet duur te zijn. Met ons aan uw zijde bent u verzekerd van een betaalbaar en optimaal resultaat.

5. Verhoog de motivatie

Wanneer werknemers merken dat het bedrijf bereid is te investeren in de gezondheid en welzijn van het personeel dan stijgt de motivatie. Het is voor medewerkers prettig om te zien dat er aandacht wordt besteed aan dergelijke factoren die op de werkvloer spelen. De investering in ergonomische kantoormeubelen betaalt zich hierdoor al spoedig terug.

6. Verlaag stress op de werkvloer

Slechte kantoormeubelen kunnen leiden tot een slechte houding. Dit leidt weer tot allerlei lichamelijke klachten. Gecombineerd met een lagere productiviteit kan dit al spoedig zorgen voor hoge stressniveaus. Collega’s werken minder efficiënt met elkaar samen en stress gaat een steeds grotere rol spelen. Met ergonomie voorkomt u talloze factoren die stress creëren.

7. Bied een betere veiligheid

Bij ergonomie is veiligheid een belangrijk onderdeel. Dit is een van de voornaamste redenen dat ergonomie in de arbo-wet is opgenomen. Werkplekken moeten veilig zijn en veilig blijven. Ergonomie maakt werkplekken veiliger door mensen van ergonomische kantoormeubelen gebruik te laten maken. En door het voorkomen van lichamelijke klachten biedt het ook op lange termijn een betere veiligheid.

8. Geef medewerkers meer energie

Wanneer het personeel na een lange werkdag thuiskomt en kampt met lichamelijke klachten dan zullen zij minder snel sporten. Regelmatige beweging is belangrijk om gezond te blijven, stressniveaus te verlagen en actief te zijn. Het biedt daarbij ook meer energie. Door lichamelijke klachten te voorkomen kunt u zorgen dat medewerkers juist wel gaan sporten en zo gezonder worden.