Dit zijn de beste manieren om uw productiviteit al voor 08:00 te verlagen

zit sta bureau

Zodra u op kantoor aankomt, bent u natuurlijk zo productief mogelijk. En daar komt nog best een en ander bij kijken. Het is tenslotte niet gemakkelijk om iedere dag te zorgen dat u ook echt op het beste niveau kunt presteren. Toch zijn er een aantal aspecten waar u op moet letten op het moment dat u ook echt goed wilt functioneren.

Het begint al in de ochtend. Als u de juiste gang van zaken kunt samenstellen, zult u een aanzienlijk verschil merken op het gebied van productiviteit. En dat is niet zomaar: de ochtend is essentieel als het op productiviteit op de werkdag aankomt. Er zijn in de ochtend ook een aantal dingen die u het liefst wilt vermijden. En daar gaan wij in dit artikel wat dieper op in.

In dit artikel delen wij meerdere manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat u uw productiviteit al voordat u achter uw bureau zit kunt verlagen. Neem deze tips goed in u op, zodat u deze kunt gebruiken om meer uit uw werkdagen te halen.

Blijf wat langer in uw bed liggen

Uit bed komen is over het algemeen de eerste beslissing die wij op een dag maken. Als u na uw wekker nog wat langer in uw bed blijft liggen, geeft u uw brein direct het idee dat u activiteiten met moeite gaat uitstellen. En dit is dan ook de motivatie die de rest van de dag in uw hoofd blijft hangen, waardoor u aanzienlijk minder gedaan kunt krijgen.

Kies er daarom iedere ochtend gewoon voor om direct het bed uit te stappen als de wekker gaat. Het is soms prettig om even wat langer te blijven liggen, maar uit diverse onderzoeken blijkt dat het beter is om dit alleen tot het weekend te beperken.

Eet geen ontbijt

Ons lichaam heeft vanaf het eerste moment van de dag voldoende energie nodig om goed te functioneren. Wanneer u al in de ochtend voeding overslaat, kan dit er later in de ochtend toe leiden dat u niet de stoffen in uw lichaam heeft die nodig zijn om het maximale uit de dag te halen. En dat is dan ook ontzettend vervelend.

Eet u wel ontbijt, maar is dit vaak in de vorm van suikerrijke ontbijtgranen of vergelijkbare voeding? Dan raden wij aan het ontbijt te vervangen door meer vitamine- en mineraalrijke voeding. Denk hierbij aan groenten, fruit, eventueel een klein beetje brood, eieren en ook zuivel.

Ga met zo veel mogelijk haast naar werk toe

Haast is een echte productiviteitskiller. Het is een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat u gedurende de dag geen enkele mentale kracht ervaart om te zorgen dat u al het werk kunt afronden. En dat is ontzettend zonde.

Zorg ervoor dat u in de ochtend geen haast hoeft te ervaren. Een bekend spreekwoord is “Wie 5 minuten eerder van huis weggaat, hoeft nooit te rennen”. En dat is dan ook een houding die u zelf ook kunt aannemen. Haast u niet langer, maar zorg simpelweg dat u altijd op tijd vertrekt.