Hoeveel invloed heeft de werkvloer nu echt op uw medewerkers?

Uw medewerkers doen er iedere dag alles aan om zo productief mogelijk te werken. het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om actief in de werkvloer te investeren. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat het investeren in de werkvloer leidt tot betere prestaties bij de medewerkers.

 

U wilt altijd het beste uit uw medewerkers halen, zodat zij zichzelf zo veel mogelijk kunnen ontplooien en kunnen werken naar een beter leven. En dit leidt voor veel medewerkers al snel tot een betere rol binnen het bedrijf, zodat u ook weer de vruchten plukt van de mogelijkheden die u hen hebt geboden.

 

Als we kijken naar de rol die de werkvloer speelt binnen het kantoor dan valt al snel op dat een slecht samengestelde werkvloer al snel leidt tot een lagere productiviteit. Dit heeft niet alleen met de hoeveelheid afleidingen te maken, het hangt ook af van de manier waarop men gedurende de dag zit. En als u deze factoren niet goed invult, werkt u uiteindelijk alleen maar uw eigen bedrijf tegen.

 

De werkvloer en haar invloed

 

Nog niet bij ieder bedrijf is zekerheid op de manier waarop de werkvloer invloed heeft op medewerkers. Dit leidt over het algemeen tot een verlaagde productiviteit, en de bedrijven weten zelf niet waar dit nu echt aan ligt. Toch is de conclusie eenvoudig: de werkvloer is niet geoptimaliseerd voor de medewerkers dus kunnen zij hier ook niet productief werken.

 

Zo merken bedrijven die overstappen op ergonomisch kantoormeubilair bijvoorbeeld dat zij gebruik kunnen maken van veel actievere en productievere werknemers op het moment dat deze meubels overal op de werkvloer zijn doorgevoerd. Dit leidt niet alleen tot een hogere zekerheid met betrekking tot het werk wat men kan doen, het biedt ook talloze voordelen op het gebied van gezondheid wanneer men hier gebruik van maakt.

 

En bedrijven die op de werkvloer gebruik maken van kantoorplanten merken ook direct grote verschillen als het aankomt op de productiviteit en de creativiteit van de medewerkers. Het is niet vreemd dat een natuurlijke omgeving leidt tot een hogere productiviteit, tenslotte komt de mens uit de natuur. Kantoorplanten kunnen de productiviteit op kantoor verhogen met maar liefst 15% — stelt u voor dat alle projecten 15% eerder worden opgeleverd, zodat u ook altijd sneller vervolgprojecten kunt ontvangen.

 

De werkvloer verbeteren

 

Als u aan de slag wilt gaan om een betere werkvloer te creëren dan is het allereerst van belang dat u gedurende de komende weken let op wat het personeel zegt. Zo kan het voorkomen dat uw personeel klaagt over klachten in de nek en rug — dit is het gevolg van een verkeerde zithouding en kan bovendien op lange termijn grote gevolgen voor het lichaam en haar gezondheid opleveren. In dit geval loont het om ergonomisch kantoormeubilair aan de werkvloer toe te voegen, omdat dit altijd bijdraagt aan een betere zithouding.

 

Maar het kan ook voorkomen dat uw personeel klaagt over de temperatuur van de werkvloer. Een te koude omgeving kan leiden tot een lagere productiviteit omdat men afgeleid wordt door de koud (en verhoogt de kans op polsklachten) terwijl een te warme omgeving juist weer tot stank en andere afleiding kan leiden.

 

Voorkom dat uw medewerkers niet productief genoeg zijn en stel uw werkvloer zo goed mogelijk samen. Zo biedt u altijd de juiste omgeving voor het personeel en kunt u samen met hen werken aan een organisatie waarin positiviteit, productiviteit en activiteit centraal staan.

Zo voorkomt u dat projecten langer gaan duren

Projecten voor klanten of binnen uw bedrijf worden over het algemeen met een bepaalde einddatum aangenomen. Het is fijn als u deze einddatum keer op keer kunt halen. Helaas komt het nog steeds geregeld voor dat projecten te lang duren, en hierdoor niet op tijd kunnen worden afgerond. Dit maakt het onmogelijk om aan nieuwe projecten te beginnen, waardoor deze ook weer voor langere tijd blijven liggen.

 

Daarom kunt u het beste zorgen voor een ideale samenstelling tussen het werk dat u uitvoert en de einddatum die hierbij komt kijken; zo kunt u beter kiezen om een realistische deadline te stellen tegenover een deadline die u vooraf eigenlijk al niet verwacht te halen. Het is ook slim om extra tijd bij de deadline op te tellen, omdat u alleen dan kunt zorgen dat u ook echt binnen de gewenste tijd de belangrijkste werkzaamheden kunt uitvoeren en het volledige project kunt uitvoeren.

 

Wij geven u in dit artikel graag nog een aantal aanvullende tips die bijdragen aan het sneller afronden van de projecten die op dit moment op uw bureau liggen. Gebruik deze tips en strategieën om ieder project zo snel mogelijk naar een goed einde te werken, en uzelf te verlossen van eventuele stress die te laat opgeleverde projecten met zich mee kunnen brengen.

 

Plan alle taken in, ook de kleinste

 

Het is tijdens een project essentieel om ieder onderdeel goed in te plannen. Dit houdt in dat u ook de kleinste taken in een schema opneemt. De kleine details van een project worden over het algemeen onderschat of over het hoofd gezien, en dit draagt helaas bij aan een langere doorlooptijd dan wanneer u deze wel inplant. Het is zonde als u aan het eind van het traject nog een aantal onderdelen moet uitvoeren, terwijl u er op dat moment al op rekende dat deze onderdelen tegen die tijd zouden zijn uitgevoerd.

 

Houd daarom altijd een goed schema bij tijdens het uitwerken van uw projecten. Dit maakt het mogelijk om uw eigen projecten op een veel effectievere manier uit te voeren, en dat brengt allerlei voordelen met zich mee. Het verlaagt de hoeveelheid stress die u gedurende het project ervaart en draagt ook bij aan een betere harmonie in het uitwerken van het project in zijn geheel.

 

Geef uzelf een aantal dagen extra

 

Binnen het uitvoeren van een project moet u er ook rekening mee houden dat een aantal onderdelen een paar dagen extra kunnen kosten. Het is zonde als u deze tijd niet goed plant, want het kan eraan bijdragen dat u al een nieuw project plant terwijl u nog niet klaar bent met het vorige project. Maak het uzelf daarom een stuk gemakkelijker door keer op keer een aantal extra dagen in te plannen. Dit draagt ook weer bij aan een betere uitvoering van het project.

 

Schakel anderen in voor lastige vraagstukken

 

Het kan voorkomen dat u gedurende het project vast komt te zitten omdat u niet direct een antwoord heeft op een bepaalde vraag die op dat moment speelt. Dit kunt u het beste voorkomen door deze moeilijke vraagstukken met een ander te bespreken. De meeste mensen zien dit als een ideaal middel om te zorgen dat zij weer nieuwe energie krijgen en de beste informatie hebben om lastige vraagstukken op te lossen.

Tips om uw concentratie te verbeteren en te verlengen

Gedurende de werkdag is de concentratie waarmee u aan het werk kunt van groot belang voor de totale werkzaamheden die u uitvoert. Wij weten hoe belangrijk het is dat u uw takenlijst voor de dag volledig kunt afronden. Het is zonde als u de dag moet eindigen met een groot aantal overgebleven taken op uw takenlijst, want dit zorgt voor onnodige stress en leidt morgen alleen maar tot een veel te lange takenlijst.

 

In dit artikel vertellen wij u daarom meer over het verbeteren van uw concentratie, zodat u iedere dag het maximale uit uw dag kunt halen. Dit heeft niet alleen voordelen op het gebied van productiviteit, het helpt daarbij ook aan een betere gezondheid. Dankzij het grote aantal mogelijkheden op het gebied van concentratie is het bovendien erg eenvoudig om ook echt het beste hieruit te halen.

 

Begin met de belangrijkste taken

 

De belangrijkste taken op de werkdag kunnen het beste vroeg in de ochtend worden uitgevoerd. Dit draagt bij aan een productieve werkdag, want u hoeft de rest van de dag niet meer tegen deze taken op te kijken. Hoe eerder op de dag u de taken kunt uitvoeren, hoe zekerder u kunt zijn dat u ook de andere taken op uw takenlijst kunt blijven uitvoeren. De belangrijkste taken kunnen daarom ook het beste volledig in de ochtend uitgevoerd worden. Zo kunt u aan de lunchtafel zitten en met een goed gevoel aan de lunch beginnen.

 

En na een goede lunch kunt u door met de andere taken op uw lijst, de minder belangrijke taken van die dag. U kunt deze taken het beste opsplitsen in sessies van 20 tot 30 minuten, waarin u met volledige focus aan deze onderdelen werkt. Dit houdt tijdens iedere sessie in dat u het beste de telefoon kunt uitzetten, de e-mailnotificaties uitschakelt en alle andere afleidingen ook zo veel mogelijk voorkomt. Deze onderdelen bieden uzelf de rust om de maximale focus aan te houden en zo het beste uit iedere werkdag te halen.

 

Let goed op uw middagvoeding

 

Daarbij is het ook aan te raden om de beste voeding te eten gedurende de werkdag. Een goede lunch biedt het beste begin voor de middag van uw werkdag. Hierbij moet u er vooral rekening mee houden dat u een lichte maaltijd eet, omdat deze gemakkelijk verteerbaar is. Dit betekent dat uw maag en het spijsverteringssysteem minder energie verbruiken, waardoor uw brein uiteindelijk de meeste energie overhoudt om maximaal te presteren.

 

Wij raden tijdens de lunch aan om een goede salade te eten, welke boordevol vitaminen en mineralen zit. Een salade is eenvoudig te verteren en biedt ook talloze belangrijke stoffen voor een goede hersenwerking. Zo is een salade met spinazie, avocado, zalm en andere groenten een ideale lunch op een dag waarop u in de namiddag nog veel werk moet uitvoeren. Deze salade maakt het eenvoudig om echt het maximale uit uw middag te halen, zonder met een hongergevoel te kampen. Hiermee behoudt u de maximale concentratie en wordt het bijzonder eenvoudig om al uw werk uit te voeren.

 

Drink voldoende koffie en water

 

Het is raadzaam om gedurende de dag drankjes te drinken die bijdragen aan de juiste hersenwerking. Dit zijn vooral drankjes die stoffen bevatten die het brein nodig heeft om de focus vast te houden. Koffie bevat bijvoorbeeld cafeïne, een stof die bewezen bijdraagt aan het verbeteren van de focus. Daarbij is water onmisbaar gedurende de dag, omdat dit bijdraagt aan een gezonder lichaam; en tenslotte zorgt een gezond lichaam voor een gezond brein.

Grote ergonomische veranderingen voor een nog groter resultaat

Ergonomie, het draait binnen steeds meer organisaties om het behalen van een maximaal resultaat. Net als dat Olympische sporters de juiste omgeving moeten hebben om de maximale potentie te behalen, is het voor medewerkers vrijwel hetzelfde. Hoe beter u de omgeving aansluit bij de behoeftes van het personeel, hoe beter de resultaten.

 

Het loont hierom om te kijken welke manieren er zijn om de mate van ergonomie op uw bedrijfsvloer te verbeteren. Het doorvoeren van ergonomische wijzigingen heeft onder andere tot resultaat dat medewerkers gezonder zijn, aanzienlijk minder stress ervaren en daarbij ook met een betere motivatie en productiviteit aan de slag gaan.

 

In dit artikel vertellen wij u meer over de grote slagen die u binnen ergonomie kunt maken, zodat u hier zo snel mogelijk de positieve vruchten van kunt plukken.

 

Voer bewezen veranderingen door

 

Het doorvoeren van veranderingen die zich al hebben bewezen is een van de meest effectieve manieren om de productiviteit binnen uw organisatie te verbeteren. Zo is het bij een groot aantal bedrijven gelukt om de productiviteit van het personeel te verbeteren door kantoorplanten aan de werkvloer toe te voegen. Sommige bedrijven hebben aangegeven een verschil van maar liefst 15% in productiviteit te kunnen meten.

 

Een andere bewezen verandering die bijdraagt aan een betere productiviteit is door de juiste verlichting op de werkvloer aan te brengen. De hoeveelheid licht waar een medewerker op een werkdag mee in aanraking komt heeft een belangrijke invloed op de productiviteit. Kantoorverlichting heeft een dusdanige frequentie dat het kan leiden tot moeie ogen. En dit heeft weer als gevolg dat de hersenen moe worden, waardoor de productiviteit daalt.

 

Er zijn diverse onderzoeken die aantonen welke wijzigingen de beste resultaten opleveren als u deze op de werkvloer doorvoert. Als specialist binnen ergonomie weten wij exact wat er nodig is om dankzij uw meubilair het beste uit uw personeel te halen. Daarom noemen wij hieronder een aantal veranderingen die u binnen het kantoormeubilair kunt doorvoeren.

 

Let op deze ergonomische kansen

 

Ergonomie draait het om het creëren van de ideale werkomgeving waarbinnen uw personeel altijd het maximale uit zichzelf kan behalen. Wij zetten daarom graag een aantal kansen op een rijtje waarmee u door middel van het kantoormeubilair een gemotiveerd en gedisciplineerd team op uw werkvloer kunt samenstellen.

 

Let allereerst op de samenstelling van iedere werkplek. Alle werknemers moeten toegang hebben tot een werkplek waarbij alle meubelen zijn aangepast op de lichamelijke behoeftes van deze werknemer. Oftewel: het loont om te kijken welke wijzigingen u kunt doorvoeren om te zorgen dat u samen met het personeel het maximale uit hun werkdag kan halen. Let hierbij op de zithouding van het personeel, want dit heeft invloed op de wijzigingen die u mogelijk kunt doorvoeren.

 

Investeren in sta-zit-bureau’s is bijvoorbeeld een effectieve manier om te zorgen dat men productiever wordt. Wij raden daarom aan om te experimenteren bij werknemers die op dit moment last hebben van lichamelijke klachten als gevolg van een slecht samengestelde werkplek. Een sta-zit-bureau is bijzonder effectief om lichamelijke klachten te voorkomen, want het draagt bij aan een betere houding achter het bureau. Dit lost niet alleen klachten met spieren en zenuwen op, het kan er ook toe leiden dat men minder klachten zoals hoofdpijn en stress ervaart.

 

Ontdek uw ergonomische kansen

Wilt u weten op welke manier u beter kunt inspelen op de kansen op het gebied van ergonomie? Neem dan direct contact met ons op om vrijblijvend te kijken welke mogelijkheden er op dit moment voor uw bedrijf zijn.

De toekomst van het kantoor: hier gaan wij met zijn allen naartoe

De laatste 20 jaar is er ontzettend veel veranderd op kantoor: steeds meer bedrijven kiezen ervoor om actief in de kantooromgeving te investeren om meer uit het personeel te halen. Zo kunnen steeds meer bedrijven de maximale productiviteit draaien die binnen de markt nodig is om het op te nemen tegen concurrenten.

 

En daar zal de toekomst van het kantoor ook flink op zijn afgestemd. Nu steeds meer bedrijven ervoor kiezen om in het personeel te investeren, zijn er talloze manieren ontstaan waarmee op actieve wijze kan worden bijgedragen aan een beter beleid onder dit personeel. Denk hierbij aan groepen werknemers die voor langdurige periodes op maximale productiviteit kunnen werken, met het oog op het effectiever en sneller afronden van projecten.

 

De komende 5 jaar op kantoor

 

Dit begint allemaal bij het overstappen op ergonomisch kantoormeubilair. Er is een duidelijke reden waarom grote organisaties hier al jaren mee bezig zijn: uit onderzoek blijkt dat personeel dat gebruik kan maken van ergonomisch kantoormeubilair over het algemeen productiever, gezonder en creatiever is. En dat loont al snel als er wordt gekeken naar de hoeveelheid werk die het personeel in haar geheel kan afleveren.

 

Zo is ergonomisch kantoormeubilair ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om meer uit het personeel te halen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de zithouding van een medewerker een grote invloed heeft op de productiviteit die zij kunnen behalen. Een verkeerde zithouding leidt tot verschillende lichamelijke klachten, welke weer leiden tot een lagere productiviteit en daarmee dus ook een slechtere prestatie.

 

Door over te stappen op ergonomisch kantoormeubilair wordt tijdens het kantoorwerk altijd een perfecte zithouding gestimuleerd. Dit maakt het voor medewerkers aanzienlijk eenvoudiger om de volledige focus op de werkzaamheden te richten, en op deze manier projecten aanzienlijk sneller af te leveren. En daar plukt uw bedrijf de voordelen van.

 

De komende 10 jaar op kantoor

 

Binnen 10 jaar zullen ook binnen de kantooromgeving zelf veel factoren veranderen. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat het gebruik van natuurlijke elementen binnen een kantooromgeving leidt tot een hogere productiviteit. Dit komt terug uit de manier waarop de mens is ontstaan: in een natuurlijke omgeving met veel groen, met een blauwe lucht en witte wolken. En uit onderzoek blijkt dat deze kleuren inderdaad bijdragen aan een hogere productiviteit, zolang het personeel dicht bij deze kleuren betrokken is.

 

Denk bijvoorbeeld aan een witte meetingroom. Wit is een bekende kleur uit de natuur. Doordat de natuurlijke elementen in de mens worden geactiveerd, ervaart men een hogere productiviteit tegenover een saai grijs kantoor met ontzettend weinig natuurlijke elementen.

 

Daarbij zal er binnen de komende 10 jaar ook veel verandering voorkomen op het gebied van planten en bloemen op kantoor. Zo blijkt uit een aantal onderzoeken dat het gebruik van kantoorplanten kan leiden tot een verhoging van 15% op het gebied van productiviteit. Menig bedrijf kan hier ontzettend veel profijt van hebben, dus het loont om de natuur actiever naar de werkvloer te brengen.

5 Manieren om uw bureau netjes te houden en zo meer gedaan te krijgen

Het is gedurende de werkdag van belang dat u zo veel mogelijk van uw takenlijst kunt afronden. Dit biedt u dezelfde avond en de volgende dag voldoende rust om de volgende taken weer goed op te pakken. Er zijn diverse invloeden die ertoe leiden dat u wel of niet uw takenlijst afwerkt, en het is van groot belang om al deze invloeden in kaart te brengen en te optimaliseren.

 

Zo is het gebruik van een netjes bureau noodzaak. Het is een van de meest effectieve manieren om uw productiviteit te verhogen en hiermee uw effectiviteit te verbeteren. En naarmate u steeds meer gedaan krijgt, kunt u langere takenlijsten maken of ervoor kiezen om eerder naar huis te gaan. En dat is beiden mooi meegenomen.

 

1. Zorg voor een goede verdeling op het bureau

 

Uw bureau heeft een grote impact op de mate van productiviteit die u op een dag ervaart. Een rommelig bureau zal altijd leiden tot een lagere productiviteit. U blijft continu naar de afleidingen kijken en komt hierdoor vrijwel nooit aan het belangrijke werk toe.

 

U kunt dan ook het beste voor een schoon bureau zorgen, waar alles netjes is ingedeeld en alles helpt om zo productief mogelijk te zijn. Dit heeft onder andere tot gevolg dat u minder snel afgeleid raakt. Sorteer de spullen op uw bureau in categorieën, en leg deze allen op een logische plek neer.

 

2. Gooi alle onnodige spullen weg

 

Tijdens het verdelen van de spullen komt u ongetwijfeld spullen tegen die u eigenlijk helemaal niet meer nodig heeft. En dit is belangrijk, want u kunt hier zeer eenvoudig verandering in brengen. Door de onnodige spullen weg te gooien, creëert u niet alleen ruimte op uw bureau maar ook op uw brein.

 

De onnodige spullen kunnen op dit moment continu afleiden, en dat kan ertoe leiden dat u het werk niet op tijd afkrijgt. Uw hoofd raakt daardoor ook vol terwijl dit juist zo leeg mogelijk moet zijn om uw taken met maximale effectiviteit uit te voeren.

 

3. Investeer in ruimtebesparing

 

Is het nu echt nodig om een scanner, printer en faxmachine op uw bureau te hebben, of kunt u hiervoor beter één enkel apparaat kiezen? Ruimtebesparing is een van de meest effectieve manieren om uw bureau op te ruimen. Kijk naar de mogelijkheden om verschillende spullen op uw bureau met elkaar te combineren.

 

Zo kunt u de dossiermappen die op uw bureau staan wellicht samenvoegen, en de postlades op elkaar zetten. Alles bespaart ruimte, en door hier actief op te letten kunt u er keer op keer voor zorgen dat u steeds meer ruimte overhoudt.

 

4. Werk vaker online

 

Het loont hierbij ook om een groot deel van uw taken via het internet uit te voeren. Er komen steeds meer soorten software op de markt waarmee u eenvoudig alle data online kunt inzien. U hoeft dus niet langer achter uw bureau te zitten om de administratie door te nemen, dit kan op ieder moment van de dag, waar u ook bent, zodat u dit niet langer op uw bureau hoeft te laten liggen.

 

5. Maak regelmatig tijd vrij om opnieuw op te ruimen

 

Een netjes bureau is niet in een handomdraai geregeld. Het kan namelijk voorkomen dat u na verloop van tijd weer veel rommel op uw bureau heeft liggen. Let er daarom goed op dat u niet vergeet dat er regelmatig opgeruimd moet worden. Door regelmatig te kijken naar de spullen op uw bureau, kunt u steeds beter zorgen dat het bureau netjes blijft.

5 Dingen die succesvolle mensen doen om productiever te zijn

Productiviteit

Succesvolle mensen hebben over het algemeen één ding dat hen onderscheidt van anderen: zij zijn aanzienlijk productiever en krijgen hierdoor veel meer gedaan. Het is niet altijd even gemakkelijk om zo productief mogelijk te zijn. In veel situaties kan dit leiden tot een vermoeid gevoel, waarbij u slecht slaapt en meer stress ervaart. Het behalen van de maximale productiviteit is daarom niet voor iedereen.

 

Als specialist in ergonomie kunnen wij u veel vertellen over de productiviteit die men op kantoor ervaart. Daarom delen wij in dit artikel graag 5 dingen die succesvolle mensen op het gebied van productiviteit beter doen dan de meeste mensen. Zo kunt u deze succesvolle trekken overnemen en binnen uw eigen persoonlijkheid gebruiken om meer werk gedaan te krijgen.

 

1: Zorg voor voldoende nachtrust

 

Het klinkt contraproductief om meer te slapen en daarmee ook meer werk gedaan te krijgen. Het kost extra tijd om voldoende nachtrust te hebben. Toch blijkt uit een groot aantal onderzoeken dat mensen gemiddeld 7 tot 9 uur goede slaap nodig hebben om de volgende dag goed te functioneren. Het is hierom zonde om minder slaap te krijgen, want u kunt hierdoor minder goed de focus op het werk leggen — en dit leidt altijd tot een slechtere productiviteit. Zorg dat u iedere nacht voldoende nachtrust krijgt, en merk hierbij een aanzienlijk verschil in de productiviteit.

 

2: Neem voldoende tijd om na te denken

 

In de bedrijfswereld is er één bijzonder belangrijk element dat mensen onderscheidt: nadenken. Mensen die eerst nadenken over het uitvoeren van een taak kunnen de taak uiteindelijk sneller uitvoeren dan mensen die hier zonder voorbereiding in duiken. Het goed voorbereiden zorgt ervoor dat u minder snel fouten maakt en dat u uiteindelijk ook een beter resultaat kunt krijgen. Denk daarom altijd goed na, want het draagt bij aan een hogere productiviteit.

 

3: Maak stress uw beste vriend

 

Stress is voor de meeste mensen de grootste reden om niet goed te functioneren. Denk hierbij aan mensen die gedurende de dag zo gestresst zijn dat zij eigenlijk helemaal nergens aan toe komen. En dat brengt problemen binnen de organisatie. U kunt stress echter heel goed inzetten om productiever te worden. Stress geeft een naar gevoel in de onderbuik. Dit is vaak door spanning, bijvoorbeeld omdat u het project niet op tijd af kunt krijgen. Dit gevoel komt overeen met het gevoel van positieve spanning, bijvoorbeeld wanneer u op het punt staat iets leuks te doen. Doordat deze gevoelens zo sterk met elkaar overeenkomen, kunt u uw negatieve spanning eenvoudig omzetten naar positieve spanning.

 

4: Durf taken uit te besteden

 

Het lijkt erop dat mensen succesvol worden omdat zij alles zelf zo goed mogelijk uitvoeren. Toch is niets minder waar. Uit onderzoek blijkt dat succesvolle mensen sneller anderen inschakelen om bepaalde taken uit te voeren. Hierdoor kunnen zij een veel beter schema voor zichzelf samenstellen, tenslotte hoeven zij weinig te doen om de taken voor elkaar te krijgen die gedaan moeten worden. Kies er daarom voor om regelmatig taken uit te voeren, want het scheelt veel tijd.

 

5: Neem regelmatig een dag vrij

 

Succesvolle mensen hebben geleerd hoe zij de tijd die zij in het werk steken goed kunnen balanceren met tijd voor andere taken. Zo kunnen succesvolle mensen over het algemeen sneller een dag vrij nemen, zodat zij even helemaal tot rust kunnen komen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat de succesvolle mensen harder over hun werk nadenken en zo eerder kansen zien om minder tijd aan een taak te besteden.

4 Tips voor betere samenwerking tussen collega’s

Hoe goed collega’s met elkaar samenwerken hangt van een aantal factoren af. Door deze factoren zo goed mogelijk te vervullen, kunt u zorgen dat alle collega’s met maximale productiviteit aan het werk gaan. Het is bijvoorbeeld slim om de beste collega’s bij elkaar te zetten en zo te zorgen dat zij altijd goed met elkaar samenwerken.

 

En daar komen natuurlijk nog veel meer factoren bij kijken. De meeste collega’s zijn zelf al op zoek naar betere manieren om te zorgen dat zij ook echt het beste uit hun interacties met elkaar kunnen halen; en als werkgever of manager kunt u ook zelf een aantal factoren oppakken die hier verder aan bijdragen.

 

In dit artikel geven wij u 4 tips om collega’s beter te laten samenwerken en op deze manier voor een betere werksfeer binnen uw organisatie te zorgen. Dit zorgt voor een betere productiviteit, en draagt hierdoor actief bij aan een betere groei binnen uw onderneming.

 

1. Zorg voor 1-op-1-meetings

 

Tijdens 1-op-1-meetings komen collega’s op een actieve manier met elkaar in contact. Zij pakken samen een probleem op binnen een project of brainstormen over toekomstige projecten. Dit is een effectieve manier om te zorgen dat beide collega’s veel input geven binnen dit project; het kan tijdens meetings met het hele kantoor namelijk voorkomen dat men liever geen input geeft omdat zij zich niet comfortabel voelen het voor een gehele groep aan te kaarten.

 

Daarbij leren de collega’s elkaar tijdens de 1-op-1-meetings beter kennen. Dit is dan ook een bijzondere manier om de samenwerkingen te versterken. Er wordt vaak gezegd dat privé en zakelijk gescheiden moeten worden, maar dankzij een goede samenwerking op beide niveaus zal dit al snel leiden tot een veel betere interactie tussen beiden.

 

2. Creëer de juiste omgeving

 

De omgeving waarin collega’s met elkaar samenwerken is van invloed op de creativiteit en productiviteit die zij gedurende sessies ervaren. Het loont hierom te kijken naar de ruimtes waarin zij vergaderen. Zo zorgen bepaalde kleuren voor een betere productiviteit, dit is de reden dat veel bedrijven ervoor kiezen om bepaalde ruimtes wit, blauw of groen te verven.

 

Kantoormeubilair heeft ook een grote invloed op de totale omgeving binnen een bedrijf. Het gebruik van goed kantoormeubilair draagt bewezen bij aan een betere productiviteit. Zo kunnen de juiste vergadertafels zorgen voor een stijging in productiviteit die bijna 20% nadert. Het heeft daarom zeker zin om actief bezig te zijn met de omgeving waarin collega’s elkaar ontmoeten.

 

3. Laat collega’s elkaar ook buiten kantoor ontmoeten

Zoals hierboven al is omschreven, is het belangrijk dat collega’s elkaar in een bepaalde omgeving ontmoeten. Zo loont het al snel dat collega’s zich ook buiten kantoor kunnen ontmoeten. Laat hen bijvoorbeeld tijdens werktijd in een koffiebar of lunchroom ontmoeten, en biedt hen het budget en de tijd om hier aan projecten te werken. Een verandering in omgeving is een uitstekende manier om de productiviteit binnen uw organisatie te verbeteren, en hiermee stuurt u ook op een betere samenwerking tussen collega’s.

 

4. Organiseer interessante evenementen

Een groot aantal bedrijven kiest er op dit moment al voor om teambuildingevenementen te organiseren. Dit is tenslotte een uitstekende manier om collega’s buiten kantoor met elkaar in contact te brengen. Hier kiezen bedrijven vaak voor uitjes zoals paintball, survivallen en soortgelijke activiteiten.

 

Toch loont het om collega’s ook naar leerzame evenementen te sturen, zoals congressen binnen de markt waarin u actief bent. Dit biedt hen een of meerdere dagen om in contact te komen met de kennis binnen de markt en laat collega’s elkaar ook beter kennen. Bovendien hebben meerdere collega’s nieuwe kennis opgedaan, zodat zij dankzij deze kennis actiever kunnen werken aan de projecten die u binnen uw organisatie aanhoudt.

4 Stappen om uw belangrijkste dagelijkse taken te volbrengen

Productiviteit

Het komt helaas regelmatig voor dat niet alle taken die op de takenlijst staan genoemd helemaal afgerond kunnen worden. Dit heeft onder andere te maken met de omvang van dergelijke taken en de productiviteit waar u gedurende de dag gebruik van kunt maken. Het is moeilijk om gedurende de gehele dag maximaal productief te zijn, want dit kost uw hoofd en uw lichaam simpelweg ontzettend veel energie.

 

Toch is het zonde als uw belangrijkste dagelijkse taken blijven liggen, omdat dit toch de taken zijn die afgerond moeten worden om de projecten te laten vorderen. Gelukkig zijn er meerdere methodes die u zullen helpen om deze taken iedere dag te voldoen. Wij beschrijven in dit artikel hoe u eenvoudig in 4 stappen kunt zorgen dat u ook echt deze belangrijkste dagelijkse taken zult kunnen volbrengen.

 

Stap 1: Schrijf uw taken eerst volledig uit

 

Een belangrijke taak is vaak niet iets dat in een aantal woorden is te omschrijven. Het werk voor deze taken omvat vaak een groot aantal verschillende kleine en grote klussen. Het is hierom van belang dat u uw taken eerst volledig uitschrijft, zodat u kunt zien welke individuele stappen er nodig zijn om de taak tot het gewenste eindresultaat te brengen. Door een aantal minuten per taak te nemen, kunt u eenvoudig een overzicht creëren waarin is opgenomen hoe u de taak zo snel mogelijk kunt tackelen.

 

Op basis van de specifieke takenlijstjes kunt u eenvoudig zorgen voor een betere samenstelling van het werk. U weet nu welke taken er gedaan moeten worden, zodat u door kunt gaan naar de volgende stap.

 

Stap 2: Breng prioriteiten aan in uw specifieke takenlijsten

 

Het is hierbij ook van groot belang dat u prioriteit aangeeft bij de verschillende taken die onder uw belangrijkste taken vallen. Het is vanzelfsprekend handig om de kleinere taken als eerst op de lijst te zetten, omdat u hiermee al in korte tijd een groot deel van de grotere taak kunt verzetten. Hoe beter u hier op inspeelt, hoe groter de kans dat u gedurende uw werkdag ook echt alle grote taken zult kunnen uitvoeren.

 

Stap 3: Plan uw taken strategisch in op uw werkdag

 

Over het algemeen is een mens gedurende de eerste uren na het ontwaken het meest productief. Het is hierom handig om uw kleinere taken al in de ochtend te plannen, omdat u hiermee een groot deel van de taken op uw takenlijst kunt afronden. Het is een van de meest eenvoudige manieren om zo snel mogelijk meer dan de helft van al uw taken van de dag uit te voeren, en zal hierdoor in zeer korte tijd bijdragen aan een goede flow voor de rest van uw werkdag.

 

Stap 4: Voer alle taken uit zoals u heeft ingepland

 

Het is vervolgens van groot belang dat u alle taken die u op de dag heeft ingepland ook echt op deze tijden zult uitvoeren. Hoe beter u hier invulling aan kunt geven, hoe groter de kans dat u ook echt uiteindelijk alle taken zult kunnen afronden. Wissel niet zomaar taken met elkaar om, en probeer daarbij ook alle afleidingen om u heen zo veel mogelijk te vermijden. Dit zijn twee uitstekende manieren om te zorgen dat u ook echt het maximale uit uw werkdag haalt en op deze manier altijd uw grote takenlijst van A tot Z zult kunnen uitvoeren.

Hoe twee monitoren ergonomisch gezien slecht voor u kunnen zijn

Ergonomie begint op de meeste werkplekken een steeds belangrijkere rol te spelen, en dat is niet zomaar: het is een van de meest effectieve manieren om de productiviteit van uw werknemers te stimuleren en daarbij ook te zorgen voor de beste werkomgeving.

 

Er kunnen allerlei factoren worden ingezet om te zorgen dat u wat betreft ergonomie op het juiste niveau bezig bent. Hieronder vallen onder andere de factoren die bijdragen aan een betere zithouding. En er zijn factoren die een invloed hebben op de manier waarop u naar uw werk kijkt, namelijk via de monitor.

 

Steeds meer werknemers kiezen ervoor om meer dan één monitor in te zetten, omdat het werk hierdoor een stuk eenvoudiger kan worden uitgevoerd. Dit is echter niet altijd de juiste keuze, want het kan op zowel korte als lange termijn tot vervelende lichamelijke klachten leiden.

 

Waarom is meer dan één monitor minder goed voor werknemers?

 

De mens is erop gebouwd om niet te lang één richting op te kijken. Dit leidt er namelijk toe dat de spieren in de nek vast blijven zitten. Vastzittende spieren leiden over het algemeen tot meer problemen in de nek, bijvoorbeeld doordat zij hier minder goed kunnen draaien en dus ook helemaal niet flexibel zijn. Dit speelt echter alleen als het hoofd naar een specifieke hoek is gedraaid.

 

Het gebruik van één monitor is een ideale manier om te zorgen dat de nek niet wordt gedraaid. Werknemers kunnen gewoon naar één punt kijken en door middel van dit punt de nekspieren laten rusten. Dit heeft allerlei voordelen voor de werknemer, waaronder een betere zithouding. En juist dat is het meest interessant voor werknemers, want dit helpt om problemen in de nekspieren te voorkomen.

 

Door meer dan één monitor te gebruiken zorgen werknemers ervoor dat zij op een bijzonder eenvoudige wijze meer kans maken om een blessure op het werk. Dit is echter helemaal niet voordelig voor uw werknemers, want zij zullen op deze manier minder snel het werk afkrijgen en daardoor ook veel minder goed presteren.

 

Het loont daarom altijd om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de problemen in de nek zo veel mogelijk te voorkomen. En daar zijn gelukkig allerlei antwoorden voor, waaronder het gebruik van slechts één monitor.

 

Een deel van de werknemers vindt het wellicht onoverzichtelijk wanneer er maar met één monitor wordt gewerkt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de monitoren beter zicht bieden op het werk dat een werknemer moet uitvoeren. Toch is het voor veel werknemers beter om juist te kiezen voor een werkplek met slechts één monitor, en de tweede monitor weg te doen zodat de nek gewoon in een normale positie zal rusten.

 

Verspeel niet zomaar de gezondheid van uw werknemers en houd goed in de gaten hoe zij achter het bureau zitten. Het kan zomaar het verschil maken tussen een langdurige blessure en een zeer productieve dag: hoe beter een werknemer achter het bureau zit hoe groter de kans dat zij productiever zijn en zo ook echt het maximale uit hun werkdag zullen halen.