Zijn uw medewerkers vaak ziek? 2 Manieren om dit voortaan te voorkomen

Kampt u op dit moment met een hoog ziekteverzuim onder uw personeel? Dit is een van de meest vervelende situaties om u in te bevinden, want het kan ertoe leiden dat een deel van de lopende projecten op dit moment stil ligt. Gelukkig zijn er diverse manieren om te zorgen dat de gezondheid van uw medewerkers verbetert, waardoor zij zich aanzienlijk minder vaak ziek melden.

 

Het is vanzelfsprekend allereerst van belang dat u uitzoekt met welke gezondheidsproblemen uw medewerkers kampen. Dit kan variëren tot regelmatige hoofdpijn tot rugklachten. Door met uw medewerkers in gesprek te gaan, kunt u in zeer korte tijd achterhalen wat ertoe leidt dat zij zich regelmatig ziek melden. Daarna kunt u er samen met uw medewerkers naartoe werken om de gezondheid te verbeteren.

 

Veel bedrijven vinden dat de verantwoordelijkheid van een optimale gezondheid bij het personeel zelf ligt. Het zijn opvallend genoeg juist deze bedrijven die veel vaker met ziekteverzuim kampen en hierdoor niet maximaal kunnen groeien. Als manager of bedrijfsleider is het uw verantwoordelijkheid om de gezondheid van uw personeel op het werk zo goed mogelijk te verbeteren. Dit leidt ertoe dat zij een groot deel van de dag in een gezonde omgeving doorbrengen, en kan er daarbij ook toe leiden dat zij ook in privésituaties aanzienlijk gezonder zullen gaan leven.

 

Hieronder leest u twee manieren om te zorgen dat uw medewerkers minder vaak ziek zullen zijn.

 

Bied uw medewerkers een stressloze omgeving

 

Stress is op de werkvloer de grootste oorzaak van ziekteverzuim. Mensen die het op het werk niet naar hun zin hebben omdat de druk te hoog ligt kunnen ervoor zorgen dat de projecten in uw organisatie veel vertraging oplopen. Voorkom daarom dat uw medewerkers met te veel stress kampen, en biedt uw personeel de mogelijkheid om regelmatig tot rust te komen.

 

Een goed ingericht kantoorpand bestaat niet uitsluitend uit kantoorruimtes en toiletten. Er moeten ook plekken zijn waar uw personeel simpelweg tot rust kan komen en er op deze manier voor kan zorgen dat zij ook echt het maximale uit hun dag kunnen halen. Rust lijkt wellicht contraproductief, toch draagt het bij aan een hogere productiviteit. Zo kunt u er dankzij de rustmomenten voor zorgen dat zij gedurende de dag veel minder stress ervaren.

 

Zorg er daarbij ook voor dat uw medewerkers voldoende tijd hebben om met elkaar te communiceren. Sociale medewerkers ervaren minder stress, waardoor zij vaker op werk komen en dus ook veel productiever zijn.

 

Zorg voor ergonomie op uw werkvloer

 

De zithouding van uw medewerkers is van grote invloed op de productiviteit. Zo kunnen medewerkers aanzienlijk beter presteren wanneer zij gedurende de werkdag de juiste zithouding kunnen aanhouden. Denk hierbij aan een rechte rug, voeten op de grond, gebogen knieën en de monitor op ooghoogte.

 

Ergonomie is een effectieve manier om voor de juiste samenstelling van de werkplekken te zorgen. Het is een essentieel middel om meer uit uw medewerkers te halen, want het draagt onder andere bij aan een betere gezondheid. Men kampt niet langer met vervelende lichamelijke klachten, waardoor zij minder stress ervaren en zich ook minder vaak ziek zullen melden. Daarbij kunnen gebruikers van ergonomisch kantoormeubilair productiever werken, waardoor u hier nog veel meer vruchten van plukt.

 

Interesse in ergonomie? Neem direct vrijblijvend contact met ons op om uw vragen te stellen.

Uw snelle handleiding voor ergonomie op kantoor

Wilt u uw werkplekken beter indelen met een specifieke focus op ergonomie? Dan is het goed om vooraf al over informatie over ergonomie te beschikken. Op deze manier kunt u de juiste keuzes maken als u nieuw ergonomisch kantoormeubilair wilt aanschaffen of zorgen dat u alvast voldoende kennis heeft als u in gesprek gaat met een ergonomisch adviseur.

 

Ergonomie is een belangrijke trend binnen het samenstellen van werkplekken op kantoor. De afgelopen decennia hebben steeds meer mensen met pijn in spieren en gewrichten te maken gehad. Deze opkomst aan lichamelijke klachten is vooral te koppelen aan de opkomst van het aantal kantoorbanen en de manier waarop werkplekken zijn opgebouwd.

 

Het is voor de meeste mensen niet goed om de gehele dag achter het bureau te zitten, omdat de zithouding achter het bureau over het algemeen niet aansluit bij hoe het lichaam zou moeten zitten. Dit resulteert bijvoorbeeld in vervelende lichamelijke klachten, welke over het algemeen in de nek, rug en schouders voorkomen. Zodra iemand lichamelijke klachten bemerkt, leidt dit tot andere nadelige gevolgen, zoals stress, hoofdpijn en irritatie op het werk.

 

Voor managers en werkgevers is het hierom essentieel om te zorgen dat zij het personeel de beste werkplekken kunnen bieden. En daar helpt ergonomie actief bij, want bij ergonomie wordt de werkplek volledig aangepast aan de zithouding van ieder persoon. Niet ieder personeelslid van uw organisatie is hetzelfde. U heeft bijvoorbeeld te maken met verschillende lengtes, waardoor niet iedere werkplek geschikt is voor iedere werknemer.

 

Zo voert u ergonomie door

 

Bij het verbeteren van de zithouding moet vooral gekeken worden naar de manier waarop men nu zit. Als er werknemers zijn die met voorovergebogen schouders achter het bureau zitten, dan leidt dit over het algemeen op korte termijn tot vervelende lichamelijke klachten. Hetzelfde geldt voor iemand die de gehele dag achter een laptop werkt: vaak werkt deze persoon met een gebogen nek waardoor zij met nekklachten te maken krijgen.

 

Bij het doorvoeren van ergonomie is het daarom van belang dat u deze problemen oplost. Zo is het aanschaffen van een ergonomisch bureaustoel een geschikte oplossing voor dit probleem. Een betere rugleuning zorgt voor een rechte rug, waardoor de schouders over het algemeen ook snel op de juiste positie worden vastgehouden. Daarbij zorgt een bureaustoel van de juiste lengte er ook voor dat de knieën van de werknemer in een hoek van 90 graden staan, waardoor zij ook minder snel last kunnen krijgen van klachten in de onderrug.

 

Een ander belangrijk aspect van een werkplek is de manier waarop de monitor op het bureau staat. Het is voor de persoon achter het bureau van belang dat het midden van de monitor op ooghoogte zit. Dit voorkomt dat zij de gehele dag voorovergebogen moeten zien om de informatie op het scherm tot zich te nemen.

 

Start snel met ergonomie

 

Heijka is gespecialiseerd in het doorvoeren van ergonomische richtlijnen binnen werkplekken op kantoor. Wij helpen u graag bij vragen over ergonomie, zodat u hier een beter beeld van kunt krijgen. Daarbij kunt u ook terecht in onze webwinkel voor ergonomisch kantoormeubilair, om hiermee de werkplekken bij u op kantoor te optimaliseren voor uw personeel.

Hoe u van uw medewerkers leert wat er op ergonomisch gebied nodig is

Medewerkers zijn een belangrijke bron van informatie binnen uw organisatie. De meeste medewerkers hebben altijd punten die verbeterd kunnen worden, en zijn daar niet altijd open over. En dit is jammer, want op basis van de feedback van uw medewerkers kunt u betere beslissingen binnen uw bedrijf maken.

 

Zo kiezen steeds meer bedrijven voor het combineren van feedback van medewerkers en het uitvoeren van strategische plannen voor het bedrijf. Een van deze strategische plannen is het doorvoeren van ergonomie op de werkvloer. Het is effectief, heeft een grote invloed op de omzet en kan daarbij ook goed helpen bij het verbeteren van uw bedrijf als geheel.

 

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw bedrijfsprocessen. Daarom vertellen wij u in dit artikel hoe u ervoor kunt zorgen dat u gedurende het komende jaar het maximale uit uw personeel kunt halen.

 

Heeft u vragen over ergonomie? Bij Heijka bent u aan het juiste adres voor alles omtrent ergonomie en ergonomisch kantoormeubilair. U kunt onze specialist Corné bereiken op corne@Heijka.nl of ons telefonisch bereiken via 013 – 53 40 402.

 

Ergonomie als draagvlak voor uw medewerkers

 

De dag van uw medewerkers ziet er over het algemeen vaak hetzelfde uit. Zij komen binnen, bekijken de takenlijst voor deze dag en gaan aan de slag. Toch komt er gedurende het werk van alles voorbij, waardoor het steeds lastiger wordt om met volledige concentratie aan het werk te gaan. En daar speelt ergonomie op de beste manier op in, want het zorgt ervoor dat de concentratie langer aanhoudt.

 

De kans bestaat dat u vanuit uw medewerkers weleens hebt vernomen dat zij kampen met lichamelijke klachten. Dit is vaak het gevolg van een verkeerde zithouding tijdens het werk. Dit betekent dat zij de schouders, rug en nek niet op de juiste manier positioneren. Dit is over het algemeen een gevolg van verkeerd kantoormeubilair. Door het huidige kantoormeubilair met ergonomisch kantoormeubilair te vervangen wordt het een stuk eenvoudiger om echt het maximale uit uw personeel te halen.

 

Ergonomische zaken uitzoeken

 

Uw medewerkers bieden een geweldige bron van inspiratie voor het verbeteren van uw bedrijfsprocessen. Vraag uw medewerkers daarom of zij kampen met problemen met betrekking tot de zithouding. Dit zal niet alleen bijdragen aan een betere werkervaring voor uw personeel, het helpt ook bij het verbeteren van uw bedrijf.

 

Werknemers die gebruik kunnen maken van werkplekken waar een sterke nadruk op ergonomie is gelegd, zorgen gedurende de dag voor een hogere productiviteit. Stelt u zich eens voor dat iedere werknemer 10% harder en effectiever kan werken, dit zal altijd resulteren in een beter bedrijfsproces en helpt u als onderneming steeds harder te groeien.

 

Investeren in ergonomie is investeren in uw werknemers

 

Door middel van ergonomie kunt u de feedback van uw medewerkers omzetten naar actiepunten die bijdragen aan een beter bedrijfsproces. Zo kunt u iedere dag gebruik maken van medewerkers die effectief werken en die ervoor zorgen dat alle processen binnen uw bedrijf zo goed mogelijk worden uitgevoerd.

Zet biologie in om uw productiviteit significant te verhogen

Uw productiviteit is van groot belang tijdens het uitvoeren van de taken die u gedurende de dag moet uitvoeren. Er zijn gelukkig een groot aantal manieren om te zorgen dat u ook echt het maximale uit uw werkdag zult halen. Dit heeft vooral te maken met de biologie van de mens en de soorten voeding, drankjes en soortgelijke middelen wij innemen. Er zijn tenslotte verschillende middelen die bijdragen aan een hogere productiviteit.

 

Door deze middelen zo strategisch mogelijk in te zetten, kunt u op een zeer eenvoudige manier zorgen voor een betere manier van werken. De meest productieve mensen zijn de mensen die met passie met hun werk bezig zijn en die daarnaast een specifiek voedingspatroon aanhouden om te zorgen dat zij iedere dag ook echt het maximale uit zichzelf kunnen halen. In dit artikel vertellen wij u daarom graag welke middelen u kunt gebruiken om ook echt zo productief mogelijk te zijn.

 

Deze soorten voeding kunt u het beste eten

 

Een groot aantal soorten groenten, fruit en noten draagt bij aan een betere productiviteit. Als u al deze soorten goed in uw voedingspatroon kunt verwerken, resulteert dit al snel in een zeer productieve dag.

 

Onder groenten vallen onder andere broccoli, spinazie en vele andere groene groenten. Deze groenten bevatten belangrijke vitaminen en mineralen die bijdragen aan een betere hersenwerking. Het is hierom aan te raden om meerdere malen per dag maaltijden te eten waarin groene groenten zijn opgenomen.

 

Bij fruit spreken we vooral over fruitsoorten die de juiste vetten bevatten. Zo is kokos een van de meest interessante soorten fruit als het aankomt op de productiviteit. Kokos en kokosmelk bevatten goede vetten die bijdragen aan een betere hersenwerking. U kunt hiervoor het beste iedere dag een handvol vrucht van de kokosnoot eten, en hierbij ook een glas verdund kokoswater drinken.

 

Noten zijn al duizenden jaren een belangrijke vorm van energie voor de mens. En dit is niet alleen voor het lichaam: noten bevatten uitstekende vetten die bijdragen aan een hogere productiviteit. Zo kunt u dankzij noten aanzienlijk beter presteren. Pecannoten, macadamia noten en pistachenoten zijn goede voorbeelden van noten die de essentiële vetten bevatten.

 

Deze drankjes kunt u het beste drinken

 

Daarbij zijn er ook nog talloze drankjes die u gedurende de dag het beste kunt drinken om zo productief mogelijk te zijn. Koffie staat al jaren bekend om de ideale boost die het drankje geeft: je kunt veel meer werk verzetten op het moment dat je voldoende cafeïne in het lichaam hebt. Wij raden daarom aan om vooral op het moment dat u een dipje heeft een kopje koffie te drinken. Indien dit niet mogelijk is, kunt u er ook voor kiezen om een dutje te doen.

 

Groene thee bevat theïne, wat net als cafeïne een ideale stof is om het maximale uit uw brein te halen. Vergeet daarbij ook niet om voldoende water te drinken, omdat water niet alleen een belangrijke werking voor de hersenen heeft maar ook een grote boost in productiviteit kan bieden op het moment dat u een futloos moment doormaakt.

Hoeveel invloed heeft de werkvloer nu echt op uw medewerkers?

Uw medewerkers doen er iedere dag alles aan om zo productief mogelijk te werken. het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om actief in de werkvloer te investeren. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat het investeren in de werkvloer leidt tot betere prestaties bij de medewerkers.

 

U wilt altijd het beste uit uw medewerkers halen, zodat zij zichzelf zo veel mogelijk kunnen ontplooien en kunnen werken naar een beter leven. En dit leidt voor veel medewerkers al snel tot een betere rol binnen het bedrijf, zodat u ook weer de vruchten plukt van de mogelijkheden die u hen hebt geboden.

 

Als we kijken naar de rol die de werkvloer speelt binnen het kantoor dan valt al snel op dat een slecht samengestelde werkvloer al snel leidt tot een lagere productiviteit. Dit heeft niet alleen met de hoeveelheid afleidingen te maken, het hangt ook af van de manier waarop men gedurende de dag zit. En als u deze factoren niet goed invult, werkt u uiteindelijk alleen maar uw eigen bedrijf tegen.

 

De werkvloer en haar invloed

 

Nog niet bij ieder bedrijf is zekerheid op de manier waarop de werkvloer invloed heeft op medewerkers. Dit leidt over het algemeen tot een verlaagde productiviteit, en de bedrijven weten zelf niet waar dit nu echt aan ligt. Toch is de conclusie eenvoudig: de werkvloer is niet geoptimaliseerd voor de medewerkers dus kunnen zij hier ook niet productief werken.

 

Zo merken bedrijven die overstappen op ergonomisch kantoormeubilair bijvoorbeeld dat zij gebruik kunnen maken van veel actievere en productievere werknemers op het moment dat deze meubels overal op de werkvloer zijn doorgevoerd. Dit leidt niet alleen tot een hogere zekerheid met betrekking tot het werk wat men kan doen, het biedt ook talloze voordelen op het gebied van gezondheid wanneer men hier gebruik van maakt.

 

En bedrijven die op de werkvloer gebruik maken van kantoorplanten merken ook direct grote verschillen als het aankomt op de productiviteit en de creativiteit van de medewerkers. Het is niet vreemd dat een natuurlijke omgeving leidt tot een hogere productiviteit, tenslotte komt de mens uit de natuur. Kantoorplanten kunnen de productiviteit op kantoor verhogen met maar liefst 15% — stelt u voor dat alle projecten 15% eerder worden opgeleverd, zodat u ook altijd sneller vervolgprojecten kunt ontvangen.

 

De werkvloer verbeteren

 

Als u aan de slag wilt gaan om een betere werkvloer te creëren dan is het allereerst van belang dat u gedurende de komende weken let op wat het personeel zegt. Zo kan het voorkomen dat uw personeel klaagt over klachten in de nek en rug — dit is het gevolg van een verkeerde zithouding en kan bovendien op lange termijn grote gevolgen voor het lichaam en haar gezondheid opleveren. In dit geval loont het om ergonomisch kantoormeubilair aan de werkvloer toe te voegen, omdat dit altijd bijdraagt aan een betere zithouding.

 

Maar het kan ook voorkomen dat uw personeel klaagt over de temperatuur van de werkvloer. Een te koude omgeving kan leiden tot een lagere productiviteit omdat men afgeleid wordt door de koud (en verhoogt de kans op polsklachten) terwijl een te warme omgeving juist weer tot stank en andere afleiding kan leiden.

 

Voorkom dat uw medewerkers niet productief genoeg zijn en stel uw werkvloer zo goed mogelijk samen. Zo biedt u altijd de juiste omgeving voor het personeel en kunt u samen met hen werken aan een organisatie waarin positiviteit, productiviteit en activiteit centraal staan.

Zo voorkomt u dat projecten langer gaan duren

Projecten voor klanten of binnen uw bedrijf worden over het algemeen met een bepaalde einddatum aangenomen. Het is fijn als u deze einddatum keer op keer kunt halen. Helaas komt het nog steeds geregeld voor dat projecten te lang duren, en hierdoor niet op tijd kunnen worden afgerond. Dit maakt het onmogelijk om aan nieuwe projecten te beginnen, waardoor deze ook weer voor langere tijd blijven liggen.

 

Daarom kunt u het beste zorgen voor een ideale samenstelling tussen het werk dat u uitvoert en de einddatum die hierbij komt kijken; zo kunt u beter kiezen om een realistische deadline te stellen tegenover een deadline die u vooraf eigenlijk al niet verwacht te halen. Het is ook slim om extra tijd bij de deadline op te tellen, omdat u alleen dan kunt zorgen dat u ook echt binnen de gewenste tijd de belangrijkste werkzaamheden kunt uitvoeren en het volledige project kunt uitvoeren.

 

Wij geven u in dit artikel graag nog een aantal aanvullende tips die bijdragen aan het sneller afronden van de projecten die op dit moment op uw bureau liggen. Gebruik deze tips en strategieën om ieder project zo snel mogelijk naar een goed einde te werken, en uzelf te verlossen van eventuele stress die te laat opgeleverde projecten met zich mee kunnen brengen.

 

Plan alle taken in, ook de kleinste

 

Het is tijdens een project essentieel om ieder onderdeel goed in te plannen. Dit houdt in dat u ook de kleinste taken in een schema opneemt. De kleine details van een project worden over het algemeen onderschat of over het hoofd gezien, en dit draagt helaas bij aan een langere doorlooptijd dan wanneer u deze wel inplant. Het is zonde als u aan het eind van het traject nog een aantal onderdelen moet uitvoeren, terwijl u er op dat moment al op rekende dat deze onderdelen tegen die tijd zouden zijn uitgevoerd.

 

Houd daarom altijd een goed schema bij tijdens het uitwerken van uw projecten. Dit maakt het mogelijk om uw eigen projecten op een veel effectievere manier uit te voeren, en dat brengt allerlei voordelen met zich mee. Het verlaagt de hoeveelheid stress die u gedurende het project ervaart en draagt ook bij aan een betere harmonie in het uitwerken van het project in zijn geheel.

 

Geef uzelf een aantal dagen extra

 

Binnen het uitvoeren van een project moet u er ook rekening mee houden dat een aantal onderdelen een paar dagen extra kunnen kosten. Het is zonde als u deze tijd niet goed plant, want het kan eraan bijdragen dat u al een nieuw project plant terwijl u nog niet klaar bent met het vorige project. Maak het uzelf daarom een stuk gemakkelijker door keer op keer een aantal extra dagen in te plannen. Dit draagt ook weer bij aan een betere uitvoering van het project.

 

Schakel anderen in voor lastige vraagstukken

 

Het kan voorkomen dat u gedurende het project vast komt te zitten omdat u niet direct een antwoord heeft op een bepaalde vraag die op dat moment speelt. Dit kunt u het beste voorkomen door deze moeilijke vraagstukken met een ander te bespreken. De meeste mensen zien dit als een ideaal middel om te zorgen dat zij weer nieuwe energie krijgen en de beste informatie hebben om lastige vraagstukken op te lossen.

Tips om uw concentratie te verbeteren en te verlengen

Gedurende de werkdag is de concentratie waarmee u aan het werk kunt van groot belang voor de totale werkzaamheden die u uitvoert. Wij weten hoe belangrijk het is dat u uw takenlijst voor de dag volledig kunt afronden. Het is zonde als u de dag moet eindigen met een groot aantal overgebleven taken op uw takenlijst, want dit zorgt voor onnodige stress en leidt morgen alleen maar tot een veel te lange takenlijst.

 

In dit artikel vertellen wij u daarom meer over het verbeteren van uw concentratie, zodat u iedere dag het maximale uit uw dag kunt halen. Dit heeft niet alleen voordelen op het gebied van productiviteit, het helpt daarbij ook aan een betere gezondheid. Dankzij het grote aantal mogelijkheden op het gebied van concentratie is het bovendien erg eenvoudig om ook echt het beste hieruit te halen.

 

Begin met de belangrijkste taken

 

De belangrijkste taken op de werkdag kunnen het beste vroeg in de ochtend worden uitgevoerd. Dit draagt bij aan een productieve werkdag, want u hoeft de rest van de dag niet meer tegen deze taken op te kijken. Hoe eerder op de dag u de taken kunt uitvoeren, hoe zekerder u kunt zijn dat u ook de andere taken op uw takenlijst kunt blijven uitvoeren. De belangrijkste taken kunnen daarom ook het beste volledig in de ochtend uitgevoerd worden. Zo kunt u aan de lunchtafel zitten en met een goed gevoel aan de lunch beginnen.

 

En na een goede lunch kunt u door met de andere taken op uw lijst, de minder belangrijke taken van die dag. U kunt deze taken het beste opsplitsen in sessies van 20 tot 30 minuten, waarin u met volledige focus aan deze onderdelen werkt. Dit houdt tijdens iedere sessie in dat u het beste de telefoon kunt uitzetten, de e-mailnotificaties uitschakelt en alle andere afleidingen ook zo veel mogelijk voorkomt. Deze onderdelen bieden uzelf de rust om de maximale focus aan te houden en zo het beste uit iedere werkdag te halen.

 

Let goed op uw middagvoeding

 

Daarbij is het ook aan te raden om de beste voeding te eten gedurende de werkdag. Een goede lunch biedt het beste begin voor de middag van uw werkdag. Hierbij moet u er vooral rekening mee houden dat u een lichte maaltijd eet, omdat deze gemakkelijk verteerbaar is. Dit betekent dat uw maag en het spijsverteringssysteem minder energie verbruiken, waardoor uw brein uiteindelijk de meeste energie overhoudt om maximaal te presteren.

 

Wij raden tijdens de lunch aan om een goede salade te eten, welke boordevol vitaminen en mineralen zit. Een salade is eenvoudig te verteren en biedt ook talloze belangrijke stoffen voor een goede hersenwerking. Zo is een salade met spinazie, avocado, zalm en andere groenten een ideale lunch op een dag waarop u in de namiddag nog veel werk moet uitvoeren. Deze salade maakt het eenvoudig om echt het maximale uit uw middag te halen, zonder met een hongergevoel te kampen. Hiermee behoudt u de maximale concentratie en wordt het bijzonder eenvoudig om al uw werk uit te voeren.

 

Drink voldoende koffie en water

 

Het is raadzaam om gedurende de dag drankjes te drinken die bijdragen aan de juiste hersenwerking. Dit zijn vooral drankjes die stoffen bevatten die het brein nodig heeft om de focus vast te houden. Koffie bevat bijvoorbeeld cafeïne, een stof die bewezen bijdraagt aan het verbeteren van de focus. Daarbij is water onmisbaar gedurende de dag, omdat dit bijdraagt aan een gezonder lichaam; en tenslotte zorgt een gezond lichaam voor een gezond brein.

Grote ergonomische veranderingen voor een nog groter resultaat

Ergonomie, het draait binnen steeds meer organisaties om het behalen van een maximaal resultaat. Net als dat Olympische sporters de juiste omgeving moeten hebben om de maximale potentie te behalen, is het voor medewerkers vrijwel hetzelfde. Hoe beter u de omgeving aansluit bij de behoeftes van het personeel, hoe beter de resultaten.

 

Het loont hierom om te kijken welke manieren er zijn om de mate van ergonomie op uw bedrijfsvloer te verbeteren. Het doorvoeren van ergonomische wijzigingen heeft onder andere tot resultaat dat medewerkers gezonder zijn, aanzienlijk minder stress ervaren en daarbij ook met een betere motivatie en productiviteit aan de slag gaan.

 

In dit artikel vertellen wij u meer over de grote slagen die u binnen ergonomie kunt maken, zodat u hier zo snel mogelijk de positieve vruchten van kunt plukken.

 

Voer bewezen veranderingen door

 

Het doorvoeren van veranderingen die zich al hebben bewezen is een van de meest effectieve manieren om de productiviteit binnen uw organisatie te verbeteren. Zo is het bij een groot aantal bedrijven gelukt om de productiviteit van het personeel te verbeteren door kantoorplanten aan de werkvloer toe te voegen. Sommige bedrijven hebben aangegeven een verschil van maar liefst 15% in productiviteit te kunnen meten.

 

Een andere bewezen verandering die bijdraagt aan een betere productiviteit is door de juiste verlichting op de werkvloer aan te brengen. De hoeveelheid licht waar een medewerker op een werkdag mee in aanraking komt heeft een belangrijke invloed op de productiviteit. Kantoorverlichting heeft een dusdanige frequentie dat het kan leiden tot moeie ogen. En dit heeft weer als gevolg dat de hersenen moe worden, waardoor de productiviteit daalt.

 

Er zijn diverse onderzoeken die aantonen welke wijzigingen de beste resultaten opleveren als u deze op de werkvloer doorvoert. Als specialist binnen ergonomie weten wij exact wat er nodig is om dankzij uw meubilair het beste uit uw personeel te halen. Daarom noemen wij hieronder een aantal veranderingen die u binnen het kantoormeubilair kunt doorvoeren.

 

Let op deze ergonomische kansen

 

Ergonomie draait het om het creëren van de ideale werkomgeving waarbinnen uw personeel altijd het maximale uit zichzelf kan behalen. Wij zetten daarom graag een aantal kansen op een rijtje waarmee u door middel van het kantoormeubilair een gemotiveerd en gedisciplineerd team op uw werkvloer kunt samenstellen.

 

Let allereerst op de samenstelling van iedere werkplek. Alle werknemers moeten toegang hebben tot een werkplek waarbij alle meubelen zijn aangepast op de lichamelijke behoeftes van deze werknemer. Oftewel: het loont om te kijken welke wijzigingen u kunt doorvoeren om te zorgen dat u samen met het personeel het maximale uit hun werkdag kan halen. Let hierbij op de zithouding van het personeel, want dit heeft invloed op de wijzigingen die u mogelijk kunt doorvoeren.

 

Investeren in sta-zit-bureau’s is bijvoorbeeld een effectieve manier om te zorgen dat men productiever wordt. Wij raden daarom aan om te experimenteren bij werknemers die op dit moment last hebben van lichamelijke klachten als gevolg van een slecht samengestelde werkplek. Een sta-zit-bureau is bijzonder effectief om lichamelijke klachten te voorkomen, want het draagt bij aan een betere houding achter het bureau. Dit lost niet alleen klachten met spieren en zenuwen op, het kan er ook toe leiden dat men minder klachten zoals hoofdpijn en stress ervaart.

 

Ontdek uw ergonomische kansen

Wilt u weten op welke manier u beter kunt inspelen op de kansen op het gebied van ergonomie? Neem dan direct contact met ons op om vrijblijvend te kijken welke mogelijkheden er op dit moment voor uw bedrijf zijn.

De toekomst van het kantoor: hier gaan wij met zijn allen naartoe

De laatste 20 jaar is er ontzettend veel veranderd op kantoor: steeds meer bedrijven kiezen ervoor om actief in de kantooromgeving te investeren om meer uit het personeel te halen. Zo kunnen steeds meer bedrijven de maximale productiviteit draaien die binnen de markt nodig is om het op te nemen tegen concurrenten.

 

En daar zal de toekomst van het kantoor ook flink op zijn afgestemd. Nu steeds meer bedrijven ervoor kiezen om in het personeel te investeren, zijn er talloze manieren ontstaan waarmee op actieve wijze kan worden bijgedragen aan een beter beleid onder dit personeel. Denk hierbij aan groepen werknemers die voor langdurige periodes op maximale productiviteit kunnen werken, met het oog op het effectiever en sneller afronden van projecten.

 

De komende 5 jaar op kantoor

 

Dit begint allemaal bij het overstappen op ergonomisch kantoormeubilair. Er is een duidelijke reden waarom grote organisaties hier al jaren mee bezig zijn: uit onderzoek blijkt dat personeel dat gebruik kan maken van ergonomisch kantoormeubilair over het algemeen productiever, gezonder en creatiever is. En dat loont al snel als er wordt gekeken naar de hoeveelheid werk die het personeel in haar geheel kan afleveren.

 

Zo is ergonomisch kantoormeubilair ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om meer uit het personeel te halen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de zithouding van een medewerker een grote invloed heeft op de productiviteit die zij kunnen behalen. Een verkeerde zithouding leidt tot verschillende lichamelijke klachten, welke weer leiden tot een lagere productiviteit en daarmee dus ook een slechtere prestatie.

 

Door over te stappen op ergonomisch kantoormeubilair wordt tijdens het kantoorwerk altijd een perfecte zithouding gestimuleerd. Dit maakt het voor medewerkers aanzienlijk eenvoudiger om de volledige focus op de werkzaamheden te richten, en op deze manier projecten aanzienlijk sneller af te leveren. En daar plukt uw bedrijf de voordelen van.

 

De komende 10 jaar op kantoor

 

Binnen 10 jaar zullen ook binnen de kantooromgeving zelf veel factoren veranderen. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat het gebruik van natuurlijke elementen binnen een kantooromgeving leidt tot een hogere productiviteit. Dit komt terug uit de manier waarop de mens is ontstaan: in een natuurlijke omgeving met veel groen, met een blauwe lucht en witte wolken. En uit onderzoek blijkt dat deze kleuren inderdaad bijdragen aan een hogere productiviteit, zolang het personeel dicht bij deze kleuren betrokken is.

 

Denk bijvoorbeeld aan een witte meetingroom. Wit is een bekende kleur uit de natuur. Doordat de natuurlijke elementen in de mens worden geactiveerd, ervaart men een hogere productiviteit tegenover een saai grijs kantoor met ontzettend weinig natuurlijke elementen.

 

Daarbij zal er binnen de komende 10 jaar ook veel verandering voorkomen op het gebied van planten en bloemen op kantoor. Zo blijkt uit een aantal onderzoeken dat het gebruik van kantoorplanten kan leiden tot een verhoging van 15% op het gebied van productiviteit. Menig bedrijf kan hier ontzettend veel profijt van hebben, dus het loont om de natuur actiever naar de werkvloer te brengen.

5 Manieren om uw bureau netjes te houden en zo meer gedaan te krijgen

Het is gedurende de werkdag van belang dat u zo veel mogelijk van uw takenlijst kunt afronden. Dit biedt u dezelfde avond en de volgende dag voldoende rust om de volgende taken weer goed op te pakken. Er zijn diverse invloeden die ertoe leiden dat u wel of niet uw takenlijst afwerkt, en het is van groot belang om al deze invloeden in kaart te brengen en te optimaliseren.

 

Zo is het gebruik van een netjes bureau noodzaak. Het is een van de meest effectieve manieren om uw productiviteit te verhogen en hiermee uw effectiviteit te verbeteren. En naarmate u steeds meer gedaan krijgt, kunt u langere takenlijsten maken of ervoor kiezen om eerder naar huis te gaan. En dat is beiden mooi meegenomen.

 

1. Zorg voor een goede verdeling op het bureau

 

Uw bureau heeft een grote impact op de mate van productiviteit die u op een dag ervaart. Een rommelig bureau zal altijd leiden tot een lagere productiviteit. U blijft continu naar de afleidingen kijken en komt hierdoor vrijwel nooit aan het belangrijke werk toe.

 

U kunt dan ook het beste voor een schoon bureau zorgen, waar alles netjes is ingedeeld en alles helpt om zo productief mogelijk te zijn. Dit heeft onder andere tot gevolg dat u minder snel afgeleid raakt. Sorteer de spullen op uw bureau in categorieën, en leg deze allen op een logische plek neer.

 

2. Gooi alle onnodige spullen weg

 

Tijdens het verdelen van de spullen komt u ongetwijfeld spullen tegen die u eigenlijk helemaal niet meer nodig heeft. En dit is belangrijk, want u kunt hier zeer eenvoudig verandering in brengen. Door de onnodige spullen weg te gooien, creëert u niet alleen ruimte op uw bureau maar ook op uw brein.

 

De onnodige spullen kunnen op dit moment continu afleiden, en dat kan ertoe leiden dat u het werk niet op tijd afkrijgt. Uw hoofd raakt daardoor ook vol terwijl dit juist zo leeg mogelijk moet zijn om uw taken met maximale effectiviteit uit te voeren.

 

3. Investeer in ruimtebesparing

 

Is het nu echt nodig om een scanner, printer en faxmachine op uw bureau te hebben, of kunt u hiervoor beter één enkel apparaat kiezen? Ruimtebesparing is een van de meest effectieve manieren om uw bureau op te ruimen. Kijk naar de mogelijkheden om verschillende spullen op uw bureau met elkaar te combineren.

 

Zo kunt u de dossiermappen die op uw bureau staan wellicht samenvoegen, en de postlades op elkaar zetten. Alles bespaart ruimte, en door hier actief op te letten kunt u er keer op keer voor zorgen dat u steeds meer ruimte overhoudt.

 

4. Werk vaker online

 

Het loont hierbij ook om een groot deel van uw taken via het internet uit te voeren. Er komen steeds meer soorten software op de markt waarmee u eenvoudig alle data online kunt inzien. U hoeft dus niet langer achter uw bureau te zitten om de administratie door te nemen, dit kan op ieder moment van de dag, waar u ook bent, zodat u dit niet langer op uw bureau hoeft te laten liggen.

 

5. Maak regelmatig tijd vrij om opnieuw op te ruimen

 

Een netjes bureau is niet in een handomdraai geregeld. Het kan namelijk voorkomen dat u na verloop van tijd weer veel rommel op uw bureau heeft liggen. Let er daarom goed op dat u niet vergeet dat er regelmatig opgeruimd moet worden. Door regelmatig te kijken naar de spullen op uw bureau, kunt u steeds beter zorgen dat het bureau netjes blijft.