5 apps die je kunt gebruiken om efficiënter te werken

Je wil zo veel mogelijk uit je werkdag halen. Een groot deel van de dag ben je lekker hard aan het werk, maar je verliest ook veel tijd door zaken die er eigenlijk niet toe doen. Hier kun je verandering in brengen door een aantal apps op je telefoon te zetten, die jou helpen efficiënter te werken. In dit artikel lees je welke apps jou het beste ondersteunen bij het efficiënt werken.

App #1: Wunderlist

De app Wunderlist helpt je een to-do-lijstje te maken op je telefoon. Je kunt een taak toevoegen zonder deadline, maar je kunt er ook voor kiezen wel een deadline te geven aan een taak. Door een deadline te geven aan een taak, weet je zeker dat je deze op tijd hebt afgerond. Wunderlist is erg eenvoudig, maar dit maakt de app juist erg gebruiksvriendelijk. Vind je de meeste apps met to-do-lijstjes te ingewikkeld? Dan is deze app zeker iets voor jou.

App #2: Simplicate

Simplicate is een gebruiksvriendelijke en zeer complete CRM app. Je kunt deze app gebruiken om de gegevens van je klanten snel en eenvoudig te bekijken, maar ook om gespreksverslagen te raadplegen, e-mails te versturen, berichten te versturen en zelfs met je klant te bellen. Ook handig: als je naar een klant toe moet, helpt Simplicate je te navigeren met behulp van Google Maps.

Let op: je kunt deze app gratis downloaden, maar je hebt wel een softwarepakket nodig om de app te kunnen gebruiken. Het goedkoopste softwarepakket voor de app Simplicate kost 99 euro per maand.

App #3: e-Boekhouden

Stel, je gaat lunchen met een klant. Jij hebt deze lunch betaald, maar je wil de lunch wel declareren. Als je dit op de ‘ouderwetse’ manier doet, neem je het bonnetje mee en doe je deze in je boekhouding. Wil je jouw boekhouding sneller en gemakkelijker organiseren? Dan download je de app e-Boekhouden. Met deze app scan je het bonnetje van de lunch in, zodat deze direct aan jouw online boekhouding wordt toegevoegd. Ideaal!

App #4: Yoobi

Met de app Yoobi kun je jouw uren registreren. Handig voor de boekhouding, maar ook interessant voor jezelf. Ben je benieuwd wat je op een standaard werkdag nu eigenlijk doet? Dan kun je de app Yoobi downloaden om je uren de hele dag bij te houden. Aan het einde van de dag zie je precies wat je wel – en juist niet – hebt gedaan. Door je werkdag te evalueren kun je de volgende werkdag nog efficiënter insteken.

App #5: Evernote

Tot slot is er nog de app Evernote. Met deze applicatie kun je de hele dag door notities opslaan, maar ook afbeeldingen, video’s en andere dingen die jou inspiratie hebben gegeven of die je later gewoon nog eens wil bekijken. Je kunt de hele dag door een notitieboekje met je meeslepen om die belangrijke aantekeningen en inspirerende quotes op te schrijven, maar je kunt dit ook gewoon in je smartphone doen met de app Evernote.

De voordelen van een flexibele kantoorinrichting

Heijka Kantoormeubelen is gespecialiseerd in het flexibel inrichten van verschillende soorten kantoorruimtes. Wil jij jouw kantoor ook opnieuw laten inrichten, maar weet je nog niet zeker of die flexibele kantoorinrichting bij jou past? Laat je dan overtuigen door de informatie op deze pagina door te lezen. In onderstaande alinea’s lees je namelijk van welke voordelen je profiteert als je jouw kantoor flexibel inricht.

Flexwerken wordt gestimuleerd

Het eerste voordeel van een flexibele kantoorinrichting, is dat flexwerken gestimuleerd wordt. Vind je het achterhaald om je medewerkers stuk voor stuk achter een vast bureau neer te zetten, waar ze de rest van hun carrière moeten zitten? Richt je kantoor dan flexibel in, om flexwerken te stimuleren.

Een groot voordeel van flexwerken is weer dat deze manier van werken de samenwerking op kantoor stimuleert. Als het flexwerken goed wordt doorgevoerd, zitten diverse afdelingen wat vaker door elkaar heen. Hierdoor gaat samenwerken een stuk gemakkelijker, zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen als directeur van jouw bedrijf.

Je kunt langer genieten van je inrichting

Laat je jouw kantoor inrichten volgens een vast interieurplan, dan heb je hier zeker enkele jaren plezier van. Echter, als jouw bedrijf een stuk kleiner of juist een stuk groter wordt, is de kans groot dat jouw interieurplan niet meer bij je organisatie past. Zonde, want dit betekent dat je jouw kantoor weer opnieuw in moet laten richten.

Kies je voor een flexibele kantoorinrichting, dan is dit niet nodig. Deze inrichting kan namelijk gemakkelijk aangepast worden op de nieuwe situatie waar jouw bedrijf in verkeert. Wordt jouw bedrijf kleiner? Dan kun je jouw inrichting hier gemakkelijk op aanpassen. Wordt je bedrijf juist groter? Dan heb je in een mum van tijd nieuwe werkplekken gecreëerd. Ook als je twee afdelingen wil splitsen of juist wil samenvoegen, kun je jouw inrichting hier gemakkelijk op afstemmen. Ideaal!

Je kantoor heeft een innovatieve uitstraling

Tot slot heeft een kantoor met flexibele inrichting een hele andere uitstraling dan een kantoor met vaste inrichting. Een kantoor met vaste inrichting kan er heel mooi uit zien, maar is vaak wel een beetje stijf en ouderwets. Een kantoor met flexibele inrichting hoort bij een innovatief en trendy bedrijf. Met een flexibele inrichting laat je simpelweg zien dat jouw bedrijf zich gemakkelijk aan kan passen, dat iedereen goed met elkaar kan samenwerken en dat je weet wat Het Nieuwe Werken inhoudt.

Een flexibele inrichting met Heijka Kantoormeubelen

Wil jij van bovenstaande voordelen profiteren? Laat je kantoor dan flexibel inrichten door Heijka Kantoormeubelen. Wij hebben diverse meubelen in ons assortiment die jou helpen je kantoor op en top flexibel in te richten. Deze meubelen kun je bekijken in onze online catalogus. Wil je meer weten over een meubelstuk in onze catalogus? Neem dan contact met ons op, want wij vertellen je graag meer over dit item.

5 tips voor een flexibele kantoorinrichting

Flexibiliteit speelt een belangrijke rol bij het inrichten van je kantoorruimte. Dit komt simpelweg omdat steeds meer bedrijven hun medewerkers laten flexwerken. Speelt flexwerken ook een grote rol binnen jouw bedrijf? Pas de inrichting van je kantoor hier dan op aan. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je op deze pagina.

Denk aan de toekomst

Je richt je kantoor niet voor enkele jaren opnieuw in, maar hopelijk voor de lange termijn. Door goed over de toekomst na te denken bij het inrichten van je kantoor, kun je langer van jouw nieuwe kantoorinrichting genieten. Verwacht je in de toekomst uit te breiden of juist wat kleiner te worden? Houd hier dan rekening mee bij het inrichten. Verwacht je een splitsing, bijvoorbeeld door twee afbeeldingen te creëren uit één bedrijfsonderdeel? Dan houd je hier ook rekening mee bij het inrichten van je kantoor. Hoe beter je aan de toekomst van je bedrijf denkt bij het inrichten, des te langer je van jouw nieuwe kantoorinrichting kunt genieten.

Deel de ruimte logisch in

In veel kantoren waar er flexibel gewerkt wordt, bestaat het kantoor uit één grote ruimte. Dit is op zich prima, maar je medewerkers moeten geen last van elkaar krijgen tijdens het flexwerken. Wij raden je dan ook aan om jouw kantoorruimte logisch in te delen. Bijvoorbeeld met enkele tafels waar in stilte gewerkt wordt en een grotere kantine- of vergaderruimte, waar er voldoende plek is om met meerdere collega’s te zitten voor een overleg. Hoe beter de indeling van je kantoor, des te beter jouw medewerkers hier kunnen werken.

Zorg voor voldoende stopcontacten

Flexwerken gaat alleen goed als er voldoende stopcontacten zijn voor al die apparaten van je werknemers. Zijn er niet voldoende stopcontacten, dan kun je nergens meer zitten als de batterij van je zakelijke laptop leeg is. Niet handig! Het plaatsen van voldoende stopcontacten is dan ook een must, voor iedere ondernemer die flexwerken wil ondersteunen. Tip: je kunt beter te veel stopcontacten plaatsen, dan te weinig.

Investeer in goede verlichting

Iedere werkruimte heeft goede verlichting nodig: ook een ruimte waar flexibel gewerkt wordt. Wordt een bepaald deel van jouw kantoor niet zo goed verlicht? Dan is de kans groot dat het in dit deel beduidend rustiger is dan in de rest van je kantoorruimte. Zonde, want dan zitten je medewerkers in het drukke deel van de kantoorruimte veel te dicht op elkaar en wordt de rest van je kantoor niet goed benut. Investeer in goede verlichting en je medewerkers kunnen overal prettig werken.

Zorg voor ruimtes om te ontspannen

Er moet hard gewerkt worden op kantoor, maar ontspanning is ook erg belangrijk. Medewerkers die tijdens het werken even ontspannen, krijgen simpelweg meer gedaan op een dag. Richt daarom niet je hele kantoorruimte in met flexibele werkplekken, maar zorg ook voor een of meerdere ruimtes om te ontspannen. Denk hierbij aan een kantine, maar ook aan een lounge of een ruimte die een beetje op een woonkamer lijkt. Hier kunnen je medewerkers overigens niet alleen ontspannen, maar ook informeel vergaderen.

De drie voordelen van een monitorarm

Steeds meer werkgevers schaffen monitorarmen aan voor al hun werknemers. Dit is niet voor niets. Het gebruik van een monitorarm brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van de monitorarmen van Heijka Kantoormeubelen worden in dit artikel beschreven.

De monitorarm ondersteunt de ideale zithouding

Veel mensen nemen een verkeerde zithouding aan. Dit kan komen door een slechte bureaustoel, maar ook met een goede bureaustoel van Heijka Kantoormeubelen kun je onbewust een slechte houding aannemen. Dit komt vaak door de computer die op je bureau staat. Als het scherm te hoog of te laag staat, pas je je houding aan om toch goed op het scherm te kunnen kijken. Het gevolg? Je gaat in een slechte houding zitten, zelfs als je een goede bureaustoel hebt. Hierdoor krijg je last van je rug, nek en/of schouders.

Door een monitorarm te kopen, kun je het beeldscherm van je computer op de ideale hoogte zetten. Hierdoor kun je altijd een goede zithouding aannemen en tegelijkertijd goed op het beeldscherm van je computer kijken. Ideaal!

Je kunt regelmatig je houding veranderen

Om je rug te ontlasten, is het goed om regelmatig een andere zithouding aan te nemen. Zonder monitorarm is dit echter lastig. Als je een andere zithouding aanneemt, is de kans namelijk groot dat je niet meer goed op het beeldscherm van je computer kunt kijken. Je neemt weer die verkeerde zithouding aan en krijgt last van je rug, je nek en/of je schouders.

Een monitorarm maakt het mogelijk de positie van je beeldscherm continu te veranderen. Als je van zithouding verandert, gebruik je gewoon de monitorarm om de positie van je beeldscherm aan te passen op je nieuwe houding. Zo kun je een goede houding aannemen en toch goed op je beeldscherm kijken, iedere keer weer. En omdat een monitorarm zo flexibel is, kun je vrijwel iedere zithouding aannemen met deze handige gadget.

De monitorarm maakt samenwerken gemakkelijker

Wil je samen met een collega op je beeldscherm kijken? Dan is een monitorarm ideaal. Als je collega met je mee moet kijken, verander je gewoon de positie van je beeldscherm met de monitorarm. Nu kan je collega goed zien wat er op je beeldscherm gebeurt, zonder ver te moeten bukken of een andere ongezonde houding aan te moeten nemen. En is je collega weer weg, dan draai je de monitorarm gewoon weer terug. Nu kun je weer de ideale zithouding aannemen.

Monitorarmen kopen voor het hele kantoor

Wil jij van bovenstaande voordelen profiteren? Koop dan een monitorarm voor al je medewerkers. Heijka Kantoormeubelen verkoopt vele verschillende monitorarmen. Door ons grote aanbod, kun je altijd wel een monitorarm vinden dat bij jou past en bovendien binnen je budget valt. Dit product kun je direct bestellen. Wij zorgen ervoor dat je monitorarmen zo snel mogelijk geleverd worden.

Tips voor het inrichten van een klein kantoor

Is je kantoor niet zo groot? Dan is het extra belangrijk om je werkruimte goed in te richten. Richt je jouw kantoor niet goed in, dan oogt de ruimte namelijk nog kleiner. Zonde, want dit heeft een negatief effect op de sfeer in de ruimte én jouw productiviteit.

Wij helpen je graag met het inrichten van je kleine kantoor. Niet alleen door je de juiste kantoormeubelen te leveren, maar ook door je enkele tips te geven voor het inrichten van een kleine werkruimte.

Zorg voor veel licht

Een kleine ruimte oogt nog kleiner als er weinig licht is. Door zo veel mogelijk licht binnen te laten komen in jouw kleine kantoor, laat je de ruimte wat groter ogen. Kun je niet van natuurlijk daglicht profiteren, bijvoorbeeld omdat je kantoorruimte alleen kleine ramen heeft? Investeer dan in goede lampen, die een prettig en vrij natuurlijk licht geven. Zo breng je toch het nodige licht naar binnen in jouw kleine kantoor.

Werk met glas

Door glas kun je heen kijken. Hierdoor oogt zelfs de kleinste kantoorruimte groter dan deze werkelijk is. Als je de ruimte en het budget hebt om jouw kantoorruimte flink te verbouwen, raden wij je aan al die gesloten muren te vervangen door glazen panelen. Zo oogt de ruimte niet alleen groter, maar kun je ook beter profiteren van het daglicht dat je binnen krijgt op kantoor.

Houd het clean

Klanten met een grote werkruimte, adviseren wij vaak om met een opvallende kleur te werken in de kantoorinrichting. In een klein kantoor is dit ook mogelijk, maar kan een opvallende kleur de ruimte juist kleiner laten ogen. Daarom adviseren wij klanten met een kleiner kantoor altijd om het kantoor zo ‘clean’ mogelijk te houden, door te werken met basiskleuren als wit, lichtgrijs en zwart.

Koop flexibele kantoormeubelen

Ook een klein kantoor kan op vele verschillende manieren ingericht worden. Door flexibele kantoormeubelen te kopen, beperk je jezelf niet bij het inrichten van je kantoorruimte. Wil je dat ene bureau een keertje verplaatsen of zelfs weg halen, dan is dit gewoon mogelijk. Heijka Kantoormeubelen verkoopt verschillende soorten flexibele kantoormeubelen. Wij vertellen je graag welke meubelen het beste in jouw kleine kantoor passen.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Vele rond slingerende spullen in een klein kantoor, maken de werkruimte nog kleiner. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte op kantoor, ook als je hier eigenlijk niet zo veel plek voor hebt. Je kunt beter wat meer werkruimte verliezen door een grote kast neer te zetten, dan overal in de kantoorruimte last hebben van rond slingerende documenten en andere spulletjes.

Heijka Kantoormeubelen verkoopt grote opbergmeubelen, maar ook wat kleinere exemplaren. Ook als je wat minder ruimte hebt voor een kast, kun je bij ons een geschikt opbergmeubel kopen. Door de juiste kast te kopen bij Heijka Kantoormeubelen, voorkom je dat je kleine kantoor er rommelig uit ziet door die vele rond slingerende spulletjes.

Een sfeervol kantoor in 5 stappen

Je kantoor moet er professioneel en representatief uit zien, maar mag ook best wat sfeer uitstralen. Wij hebben vele jaren ervaring met het professioneel, representatief én sfeervol inrichten van alle soorten kantoorruimtes. In dit artikel delen we onze kennis met jou. Dit doen we door in vijf stappen uit te leggen hoe je jouw kantoorruimte sfeervol in kunt richten.

Stap 1: koop de juiste meubelen

Je hoeft niet alle meubelen op kantoor te vervangen als je jouw werkruimte sfeervol in wil richten. Wel kun je ervoor kiezen bepaalde meubels te vervangen, zeker als deze de sfeer op kantoor negatief beïnvloeden. Heb je bijvoorbeeld ouderwetse bureaustoelen op kantoor staan, die de ruimte er niet bepaald sfeervol uit laten zien? Dan kun je ervoor kiezen om deze te vervangen. Door de juiste kantoormeubelen te kopen, geef je jouw werkruimte een hele andere sfeer.

Stap 2: vervang de lampen

TL-lampen zijn niet bepaald sfeerverhogend. Om je kantoor wat meer sfeer te geven, kun je ervoor kiezen deze lampen te vervangen. En vind je deze investering toch iets te groot? Investeer dan in extra lampen, die je naast je TL-lampen kunt gebruiken. Denk hierbij aan staande lampen of bureaulampen. Op een gewone werkdag gebruik je deze sfeervolle lampen. Alleen als het echt donker wordt op kantoor, zet je die minder sfeervolle TL-lampen aan.

Stap 3: geef de muren een kleurtje

Een kleurtje op de muur doet veel voor de sfeer in de betreffende ruimte. Nu hoef je de muren op kantoor niet allemaal rood te schilderen om wat meer sfeer te creëren. Het schilderen van een enkele muur kan al voldoende zijn. En vind je kleuren als rood, groen en geel toch echt te opvallend? Geef de muren dan een subtiele kleur, zoals mintgroen of een andere pasteltint. Zelfs met een lichte kleur beige geef je jouw kantoor al meer sfeer.

Stap 4: leg een mooi vloerkleed neer

Als je een woonkamer meer sfeer wil geven, leg je hier een mooi vloerkleed neer. Je kantoor ziet er anders uit dan je woonkamer, maar ook deze ruimte kun je meer sfeer geven met een mooi vloerkleed. Het kopen van een vloerkleed past overigens ook helemaal bij de belangrijkste kantoorinrichting trend van dit moment: de integratie van wonen en werken. Kantoorruimtes worden meer en meer ingericht als gezellige leefruimtes, net zoals huizen. Een vloerkleed op de grond past prima bij deze trend.

Stap 5: zorg voor een gezellige kantine

Hard werken is belangrijk, maar het is ook belangrijk om tussen het werken door gezellig met elkaar te pauzeren. Daarom richt je een gezellige kantine in, met de kantinemeubelen van Heijka Kantoormeubelen. Door een gezellige kantine in te richten, krijgt jouw kantoor bovendien meer sfeer.

3 dingen die jouw goede zithouding verstoren

De ergonomische bureaustoelen van Heijka Kantoormeubelen ondersteunen je lichaam optimaal als je zit. In een eerder artikel legden we uit hoe je jouw bureaustoel optimaal in kunt stellen, om de beste houding aan te nemen tijdens het werken. Heb je jouw bureaustoel met onze uitleg afgesteld op je lichaam? Dan ben je nog niet klaar. Wat velen niet weten, is dat er diverse dingen zijn die jouw goede zithouding verstoren. Ook als je een goede bureaustoel van Heijka Kantoormeubelen hebt.

In dit artikel lees je welke drie dingen jouw zithouding verstoren. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet je precies wat je moet doen om jouw houding te perfectioneren.

De portemonnee in je achterzak

Veel mannen bewaren hun portemonnee in de achterzak van hun broek. Dit is misschien praktisch, maar niet goed voor je houding. Als je gaat zitten met een portemonnee in je achterzak, verstoort de portemonnee namelijk je zithouding. Om goed te kunnen zitten, haal je de portemonnee daarom altijd uit je achterzak. Leg deze gewoon op je bureau of doe je portemonnee in je tas, waar deze je zithouding in ieder geval niet kan verstoren.

Hetzelfde geldt overigens voor je telefoon, pennen en andere voorwerpen die jouw zithouding kunnen verstoren. Voor je gaat zitten, haal je alles uit je achterzak. Dan pas kun je écht een goede zithouding aannemen.

Het beeldscherm van je computer

Veel mensen gaan een beetje onderuit zitten achter hun bureau. Niet omdat ze deze houding prettig vinden, maar simpelweg omdat ze alleen dan goed op het beeldscherm van hun computer kunnen kijken. Zonde, want met een slechte houding op een goede bureaustoel krijg je alsnog last van je rug.

Wij raden je dan ook aan om je houding niet aan te passen op de hoogte van je beeldscherm, maar de hoogte van je beeldscherm aan te passen op je zithouding. Zet je beeldscherm wat hoger of juist lager en je kunt de ideale zithouding aannemen én goed op je scherm kijken. Extra tip: vergeet het toetsenbord van je computer niet. Als je een slechte houding aanneemt omdat het toetsenbord te hoog of te laag ligt, kun je hier ook iets aan doen.

De houding die je aanneemt

Tot slot kun je zelf ook roet in het eten gooien als het om de ideale zithouding gaat. Als je de juiste zithouding eenmaal hebt gevonden, is het namelijk niet de bedoeling om nooit meer anders te gaan zitten. Door af en toe te wisselen van houding, voorkom je ook dat je rugpijn krijgt. Heb je de ideale zithouding eenmaal gevonden? Vergeet dan niet om af en toe even anders te gaan zitten. Zo ontlast je je rug en heb je écht de ideale zithouding voor op kantoor.

5 tips voor een modern kantoor

Wil je jouw kantoor modern inrichten? Dan helpen wij je graag. Door onze vele jaren ervaring in het vak, weten we precies hoe we jouw kantoor om moeten toveren in een moderne werkruimte. Met de tips in dit artikel kom je al een heel eind.

Koop meubelen met een strak ontwerp

In een moderne kantoorruimte horen meubels met een strak ontwerp. Heijka Kantoormeubelen heeft diverse meubels in het assortiment met een strak ontwerp en een moderne uitstraling. Denk hierbij aan bureaustoelen, maar ook aan kantinemeubelen, vergadermeubelen en ga zo maar door. Met een beetje hulp van onze kantoorinrichting expert, heb je jouw kantoor in een mum van tijd zo strak en modern mogelijk ingericht.

Zorg voor veel licht

Een modern kantoor moet niet te donker zijn. Zorg er daarom voor dat er zo veel mogelijk daglicht binnen komt. Je kunt best wat raamdecoratie voor die grote ramen op kantoor hangen, maar gebruik deze raamdecoratie alleen als de zon op een vervelende manier naar binnen schijnt en het werken belemmert. Als het zonnetje niet lastig is, raden wij je aan het daglicht lekker naar binnen te laten schijnen.

Is jouw kantoorpand vrij donker? Dan is het lastig om op een slimme manier met het aanwezige daglicht te werken. In dit geval raden wij je aan goede lampen te kopen, zodat je kantoor toch lekker licht is.

Werk met glas

Er zijn diverse materialen die perfect in een moderne inrichting passen, waaronder glas. Door zo veel mogelijk glas terug te laten komen in je kantoorruimte, geef je de ruimte een moderne uitstraling. Bijkomend voordeel: glas laat licht goed door. Door veel met glas te werken in je kantoorruimte, zorg je er dus bovendien voor dat het lekker licht is op kantoor.

Werk subtiel met een opvallende kleur

De basis van een moderne kantoorinrichting is neutraal, bijvoorbeeld met de kleur wit, grijs of zwart. Je hoeft echter niet bij deze basis te blijven. Om je kantoorruimte écht modern en bovendien sfeervol in te richten, kies je één opvallende kleur om met jouw basiskleur of basiskleuren te combineren. Wij raden je aan om deze kleur te baseren op de huisstijl van je bedrijf. Heb je een huisstijl met de kleur blauw? Verwerk dan blauwe elementen in je inrichting voor een extra moderne, extra sfeervolle en extra persoonlijke ‘touch’.

Creëer flexibele werkruimtes

Tot slot heeft een modern kantoor absoluut flexibele werkruimtes nodig. Wij kunnen je helpen jouw kantoor flexibel in te richten. Zo vind je in ons assortiment niet alleen werkplekken die je op meerdere manieren neer kunt zetten, maar ook handige klaptafels. Deze tafels kun je uitklappen als je ze nodig hebt, maar ook snel en eenvoudig aan de kant zetten als je ze niet nodig hebt. Een echte must voor een flexibele en moderne werkruimte!

Meer focus tijdens het werken? Lees deze tips

Verlies je regelmatig de focus tijdens het werken? Zonde, want dan krijg je toch een stuk minder gedaan op een standaard werkdag. In dit artikel geven we je vijf tips om je focus terug te vinden én te behouden. Met de tips in dit artikel is het een stuk gemakkelijker om de vele punten op je to-do-lijstje af te strepen, iedere dag weer.

Tip 1: maak een planning en houd je hier ook aan

Door een planning te maken, creëer je focus voor jezelf. De dingen die je op je planning zet, zijn de dingen waar jij je vandaag op moet focussen. Door met een planning te werken, werk je minder ‘reactief’. Dit betekent dat je minder reageert op de ontwikkelingen om je heen, zoals die ene collega die even tussendoor komt met een vraag, en écht doet wat je moet doen.

Houd wat extra ruimte vrij op je planning, zodat je wel kunt reageren op spoedgevallen en ook genoeg tijd hebt voor een eventuele spoedvergadering. Zeker als er regelmatig spoedgevallen langs komen op kantoor, is het verstandig je planning deels leeg te houden.

Tip 2: maak je hoofd leeg

Spoken er continu allerlei gedachten door je hoofd, waardoor je je niet kunt focussen op die ene belangrijke taak? Maak je hoofd dan leeg. Hoe je dit het beste kunt doen, ligt een beetje aan jouw eigen voorkeuren. Sommige mensen vinden het prettig om even een stukje te wandelen en zo hun hoofd leeg te maken. Anderen maken het liefst een gedetailleerde planning voor de hele week, zodat die taken niet meer door hun hoofd spoken. Zoek uit wat voor jou werkt en maak je hoofd op deze manier effectief leeg.

Tip 3: zoek een stille omgeving op

Veel organisaties hebben Het Nieuwe Werken geïntroduceerd. Een fijne manier van werken, maar niet zo handig als je je écht goed moet kunnen focussen. Als je focus nodig hebt en deze niet kunt vinden, raden wij je aan even een stille werkomgeving op te zoeken. Zoek bijvoorbeeld een stilteruimte op en sluit je af van alle drukte op kantoor. Als je die ene belangrijke taak hebt afgerond, kun je je gewoon weer in de drukte op de werkvloer mengen.

Tip 4: deel je dag logisch in

Ben je niet bepaald een ochtendmens en heb je in de vroege ochtend moeite om op gang te komen? Zet die ene belangrijke taak dan niet als eerste op de planning, maar start je dag met een eenvoudige taak. Zoals het beantwoorden van mailtjes of het terugbellen van klanten. Op het moment dat je wel productief én gefocust bent, start je direct met die ene belangrijke taak. Zoek voor jezelf uit wanneer je het beste kunt werken en pas hier je dagplanning op aan.

Tip 5: denk aan je gezondheid

Als je gezond bent, kun je beter presteren. Eet daarom gezond en gevarieerd, slaap voldoende en probeer bovendien genoeg te bewegen. Heb je echt geen zin om na een lange werkdag nog naar de sportschool te gaan? Ga dan met de fiets naar je werk en je krijgt iedere dag toch voldoende beweging. Woon je te ver van kantoor af om naar je werk te fietsen? Koop dan een bureaufiets, zodat je tijdens het werken kunt bewegen. Bijkomend voordeel: na het fietsen krijg je een energieboost en kun je nog productiever werken.

4 tips voor een inspirerende vergaderruimte

In een vergaderruimte worden serieuze zaken besproken, maar worden ook brainstormsessies georganiseerd. Om zo veel mogelijk leuke ideeën op te doen tijdens deze brainstormsessies, helpt het absoluut om de sessies te organiseren in een inspirerende ruimte. Helaas zien de meeste vergaderruimtes er vooral professioneel en formeel uit; niet bepaald inspirerend. Hoe je hier verandering in brengt, lees je op deze pagina.

Met onderstaande tips maak je je vergaderruimte inspirerend en sfeervol, zonder de professionaliteit van de ruimte te verliezen. Raadpleeg je deze tips bij het opnieuw inrichten van je vergaderruimte, dan hoef je je dus geen zorgen te maken dat jouw vergaderruimte niet meer geschikt zal zijn voor serieuze en formele vergaderingen.

Geef de muren een kleurtje

Je kunt je vergaderruimte net wat sfeervoller maken door de muren een kleurtje te geven. Dit hoeft geen felle kleur te zijn, want een subtiele kleur als mintgroen doet ook al een hoop voor de sfeer in de ruimte. En heb je een vrij grote vergaderruimte, met een grote witte muur? Dan kun je de ruimte wat sfeervoller maken door opvallende wanddecoratie op de muur aan te brengen. Denk hierbij aan een standaard behangetje, maar ook aan fotobehang of andere wandbekleding. Hoe groter de lege muur in de vergaderruimte, des te meer je uit kunt pakken.

Kies voor een flexibele inrichting

Een lange vergadertafel met een groot aantal stoelen ziet er professioneel en representatief uit, maar is ook vrij stijf. Als je een creatieve brainstormsessie organiseert, wil je toch liever een flexibele vergaderruimte. Je kunt je vergaderruimte zowel professioneel als flexibel inrichten door met flexibele vergadermeubelen te werken. Denk hierbij aan stoelen met wieltjes, die je tijdens die creatieve sessie gewoon aan de kant kunt schuiven. Of denk aan klaptafels, die je tijdens een formele meeting netjes laat staan en tijdens een creatieve sessie omklapt om ruimte te creëren. Een flexibele inrichting is ideaal voor alle soorten vergaderingen.

Vergeet de flipover niet

De meeste vergaderruimtes zijn verrijkt met een groot beeldscherm, waar de kwartaalcijfers op getoond kunnen worden of je een mooie PowerPoint presentatie op kunt laten zien. Handig, maar toch is het zonde dat je in de meeste vergaderruimtes geen gewone flipover meer kunt vinden. Een groot beeldscherm is namelijk handig voor formele meetings, maar minder interessant tijdens die creatieve brainstormsessie. Worden er regelmatig inspirerende brainstormsessies georganiseerd op kantoor? Koop dan zeker een flipover, want hier kan lekker op gekliederd worden tijdens het creatieve proces.

Zet wat planten in de vergaderruimte

Een van de kantoorinrichting trends van 2018, betreft het gebruik van natuurlijke materialen. Geheel volgens deze kantoortrend kun je ervoor kiezen om wat planten neer te zetten in de vergaderruimte. Een aantal kleine planten geven de ruimte net wat meer sfeer. Zeker als je het te heftig vindt om de muren een kleurtje te geven en toch iets wil doen met kleur, raden wij je aan een paar planten te kopen. Zo komt er niet alleen meer natuur in de vergaderruimte, maar ook meer kleur.