Computerergonomie voor thuiswerkers en ZZP-ers

Ergonomie

Investeer in een goed bureau

Het bureau is de basis van uw werkplek, dus u moet hier al beginnen met het doorvoeren van ergonomische richtlijnen. Een bureau moet optimaal zijn afgestemd, en dat heeft vooral te maken met de hoogte hiervan. U wilt comfortabel achter het bureau zitten; dat kan alleen wanneer de hoogte van het bureau overeenkomt met de lengte van uw lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een te hoog bureau: uw schouders zullen te ver omhoog gaan en u kunt hierdoor vervelende blessures oplopen. De oplossing: een gemakkelijk te verstellen bureau. Ergonomische werkbureau’s kunnen ontzettend gemakkelijk worden aangepast, zodat deze optimaal bij uw lichaamslengte passen.

Koop een monitorarm

De monitor is vaak moeilijk in hoogte te verstellen. Het monitorstandaard is vaak te hoog, of juist te laag, waardoor uw nek in een erg vervelende houding moet blijven. Het gevolg is een intense pijn in uw nek, welke vaak pas enkele dagen later weer verdwijnt (als u tijdens deze dagen niet achter uw bureau zit, tenminste). De monitorarm is een uitstekende oplossing voor mensen die op dit moment met nekklachten kampen. De armen zijn perfect op maat te verstellen, zodat uw monitor altijd op de juiste hoogte wordt ingesteld.

Geef uzelf voldoende bewegingsruimte

Voldoende beweging is een belangrijk onderdeel van ergonomie. Het is onder andere belangrijk dat u regelmatig opstaat, wat rekt en strekt en vervolgens weer aan het werk gaat. Regelmatige beweging helpt uw gewrichten soepel te houden, zodat u aan het eind van de dag geen vervelende pijn in uw armen, rug of nek krijgt. Zorg er daarom ook voor dat u voldoende bewegingsruimte in uw thuiskantoor hebt. Alleen dan kunt u regelmatig opstaan, rekken en strekken en weer productief aan het werk gaan.

Koop ergonomische hulpmiddelen

De ergonomische hulpmiddelen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken, ook niet op een kantoor aan huis. De hulpmiddelen helpen om uw werkplek zo goed mogelijk in te richten. Denk hierbij aan een ergonomische muis welke u veel gemakkelijker kunt besturen. Daarbij helpt een ergonomisch toetsenbord om uw polsen tijdens het typen te sparen. Daarnaast zijn er nog tientallen andere ergonomische hulpmiddelen die u op uw kantoor kunt gebruiken.