Dit doet een slechte lichaamshouding op kantoor met u

Lichaamshouding

 

Pijn in de rug en nek

Een vervelend gevolg van een verkeerde lichaamshouding; rug- en schouderklachten. En dat is bijzonder vervelend wanneer u in het verleden al eens met een dergelijke blessure te maken heeft gehad. Het voelt niet prettig om gedurende de dag rug- en schouderklachten te hebben. Nekklachten zijn daarnaast ook een veel voorkomend probleem bij mensen die op kantoor werken.

En dat is zonde, want er zijn voldoende oplossingen die hierbij kunnen helpen. Allereerst zijn ergonomische bureaustoelen een must op kantoor. Als u op dit moment nog niet gebruikmaakt van ergonomische kantoormeubelen, dan is het raadzaam u hier toch eens verder in te verdiepen. De ergonomische alternatieven zijn bijzonder prettig wat betreft comfort, zorgen voor minder klachten en zijn ook nog eens bijzonder goed betaalbaar.

Verhoogd niveau van stress

Stress is een van de meest vervelende gevoelens die u op een werkdag kunt hebben. Veel werknemers raken gestrest omdat zij geen goede houding hebben. Dit is vooral het gevolg van hoofdpijn dat als gevolg van een verkeerde lichaamshouding kan voorkomen. Deze hoofdpijn moet natuurlijk zo veel mogelijk worden voorkomen, vooral omdat de verhoogde stressniveau’s erin kunnen resulteren dat men een lagere productiviteit heeft.

Voorkom daarom dat werknemers hier last van ondervinden en zorg dat zij gebruik kunnen maken van middelen die hun lichaamshouding optimaliseert. Dit kunnen allerlei verschillende middelen zijn, zoals de ergonomische middelen die hierboven genoemd worden, maar middelen zoals regelmatig een pauze of een wandeling tussen de middag zijn hier ook bijzonder effectief voor.

Veel minder productiviteit

De twee bovenstaande punten resulteren beide in één belangrijk punt: dat men aanzienlijk minder productief is wanneer er geen goede houding wordt aangenomen. En dat is niet alleen vervelend voor werknemers zelf, maar ook voor uw organisatie. Als werknemers zich niet goed kunnen concentreren dan blijven projecten langer liggen, krijgt u minder snel vervolgopdrachten en vervaagt de reputatie die u op dit moment bij klanten heeft opgebouwd.

Zorg er daarom voor dat uw medewerkers altijd productief blijven en help uw onderneming verder. Investeer in tastbare middelen, zoals ergonomische kantoormeubilair, maar zorg ook voor investeringen in tijd, zoals het regelmatig nemen van een pauze. Dit beïnvloedt de effectiviteit binnen uw organisatie aanzienlijk.