Het effect van geluk op de productiviteit op kantoor

Productiviteit

Waar worden werknemers gelukkig van?

Er zijn honderden factoren die invloed hebben op het geluk van werknemers. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede sfeer op de werkvloer te creëren. Deze sfeer is grotendeels het gevolg van de relaties tussen verschillende werknemers. Hoe beter werknemers met elkaar omgaan, hoe groter het geluk van iedere werknemer.

Maar er zijn ook factoren zoals salaris die invloed hebben op het geluk. Hoe hoger het salaris, hoe groter het geluk. Uit onderzoek blijkt dat dit een invloed heeft tot 58.000. Werknemers die meer verdienen worden niet vanzelfsprekend gelukkiger, maar werknemers die minder verdienen kunnen weer wel gelukkiger worden.

Daarbij komt ook nog de motivatie waarmee werknemers aan het werk gaan. Gemotiveerde werknemers zijn over het algemeen gelukkiger, dit is vooral het gevolg van het plezier dat zij in het werk hebben. Motivatie komt vooral vrij wanneer een werknemer ergens aan werkt waar hij of zij passie in kan stoppen. Zorg er daarom ook altijd voor dat werknemers op de juiste positie in het bedrijf zitten, zodat de motivatie hoog is om door te werken.

Een laatste factor die grote invloed heeft is het aantal vakantiedagen. U zou denken dat werknemers met een groot aantal vakantiedagen gelukkiger zijn, maar dit blijkt niet het geval. Uit een onderzoek is naar voren gekomen dat wanneer werknemers oneindig vakantiedagen krijgen, zij in verhouding minder vakantiedagen opnemen. Het gaat dus waarschijnlijk niet om het aantal vakantiedagen maar juist om het moment waarop zij op vakantie kunnen.

Hoe worden werknemers productiever van geluk?

Werknemers die het erg naar hun zin hebben op het werk zullen zich ook buiten werktijden gelukkiger voelen. Hier hangt een natuurlijk gevolg aan: de werknemer voelt zich zeer gewaardeerd op het werk en zal als tegenprestatie hard aan de projecten werken. Tenslotte wordt de werknemer dankzij motivatie aangezet om goed te presteren, want wie werkt er nu niet graag de hele dag aan een project dat echt met passie kan worden ingevuld?

Als werkgever is het dus van groot belang om werknemers zo gelukkig mogelijk te maken. U bent al goed op weg wanneer u de punten in dit artikel zo veel mogelijk vervult. Zorg voor een goede, sfeervolle werkomgeving, bied uw werknemers een goed salaris, help hen aan de juiste motivatie en bied hen ook voldoende vakantiedagen; uiteindelijk betaalt het zich allemaal volledig uit.