De voor- en nadelen van een open werkvloer

Open werkvloer

De voordelen van een open werkvloer

Hieronder vindt u meerdere voordelen van de open werkvloer.

Gemakkelijk met elkaar communiceren

Een open werkvloer maakt het een stuk eenvoudiger om collega’s met elkaar te laten communiceren. Doordat de muren verdwijnen is er een veel lagere barrière voor de communicatie bij werknemers. Naarmate de open werkvloer zich steeds verder uitbreidt zullen steeds meer werknemers bereid zijn om vaker met andere werknemers te communiceren.

Nieuwe business-ideeën

Het feit dat de werkvloer open is en dat werknemers gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren zal er uiteindelijk ook in resulteren dat er nieuwe ideeën ontstaan voor de business. Brainstormsessies worden sneller gehouden. De communicatie van medewerkers leidt vaak tot geweldige nieuwe ideeën, die kunnen bijdragen aan de groei van uw bedrijf.

Groei in ontplooiing

Wanneer medewerkers dichter met elkaar in contact staan zal het een stuk eenvoudiger zijn om te ontplooien. Medewerkers met een bepaalde specialisatie blijven normaal gesproken dicht bij elkaar en zorgen er op deze manier voor dat zij vooral over hun eigen specialisaties praten. Op het moment dat er geen overlap is, en werknemers dus verschillende ideeën met elkaar delen, wordt het vaak anders. Werknemers kunnen zich gemakkelijker ontplooien en op deze manier zorgen dat zij nog gemakkelijker groeien op zowel mentaal als fysiek gebied.

Lagere energiekosten

Door de muren op de werkvloer te verwijderen kunnen de energiekosten flink worden verlaagd. Het is niet langer nodig om iedere unit op zichzelf te verwarmen; de gehele werkvloer kan nu gemakkelijk verkoeld of verwarmd worden. Dit betekent lagere energiekosten en hierdoor een mooie besparing op uw vaste lasten.

Nadelen van een open werkvloer

De open werkvloer heeft ook enkele nadelen.

Communicatie leidt tot afleiding

Het feit dat werknemers gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren kan er helaas ook toe leiden dat er aanzienlijk meer afleiding op de werkvloer is. Dit kan ertoe leiden dat zij zich minder goed kunnen concentreren. Het is hierbij belangrijk om te vermelden dat de voordelen van communicatie op een open werkvloer over het algemeen positief opwegen tegenover de nadelen van communicatie – vooral als u meerdere afgesloten units beschikbaar stelt waar medewerkers zich even kunnen terugtrekken en met maximale productiviteit kunnen werken.

Een eigen open werkvloer inrichten?

Bent u van plan uw eigen werkvloer om te zetten naar een open werkvloer en heeft u nieuwe ergonomische kantoormeubelen nodig? Dan kijken wij graag samen met u welke mogelijkheden er zijn om dit zo zorgvuldig en effectief mogelijk te doen.

Neem vrijblijvend contact met ons op >>