Ergonomische kantoormeubelen: nu investeren of nog even wachten?

Ergonomisch kantoormeubilair is op steeds meer werkvloeren te vinden. Toch kijkt een deel van de bedrijven nog op tegen de investering die nodig is om de volledige werkvloer te vervangen met ergonomische alternatieven. De traditionele kantoormeubelen zijn vaak nog van goede kwaliteit, dus de hogere investering in nieuwe meubelen lijkt niet direct interessant.

Dit is zonde, want er zitten veel voordelen aan ergonomische kantoormeubelen vast. Het is niet alleen beter voor uw medewerkers, omdat deze hierdoor een betere gezondheid krijgen, maar ook interessant voor uw bedrijf. Tenslotte zorgen gezonde medewerkers voor een hogere productiviteit, en daar kunt u als werkgever vanzelfsprekend maximaal van profiteren.

Maar hoe zit het nu bij de investering van ergonomische kantoormeubelen? Is het inderdaad interessant om nu al te investeren of kunt u beter nog even wachten? In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen van deze investering en bekijken wij voor verschillende situaties of het inderdaad interessant is om nu of juist later in te investeren.

De voordelen van ergonomische kantoormeubelen

Ergonomische kantoormeubelen staan bekend om de kwaliteit. De meeste kantoormeubelen worden met duizenden tegelijk van de productieband afgerold. Maar bij de ergonomische kantoormeubelen is dit niet het geval. Ieder meubel wordt specifiek op een werknemer afgestemd, zodat de werknemer altijd de juiste zithouding kan aanhouden.

Daarbij zijn ergonomische kantoormeubelen zeer duurzaam. De kwaliteit ligt een stuk hoger, dus de meubelen gaan veel langer mee. Combineer dit met de gezondheidsvoordelen van een betere zithouding, en u zult snel ervaren dat ergonomische kantoormeubelen zeer interessant zijn voor uw werkvloer.

De nadelen van ergonomische kantoormeubelen

Vanzelfsprekend zijn er, net als bij alle andere producten, ook nadelen bij ergonomische kantoormeubelen. Wij geven u graag een zo goed mogelijk beeld van deze investering, dus wij nemen in dit artikel ook de nadelen mee.

Een van de grotere nadelen van ergonomische kantoormeubelen is het feit dat de investering in deze meubelen hoger ligt dan bij andere kantoormeubelen. De traditionele kantoormeubelen zijn goedkoper, want deze kunnen in bulk geproduceerd worden.

Daarbij kost het ook meer tijd om ergonomische kantoormeubelen uit te kiezen, omdat deze per werknemer moeten worden afgestemd. (Bij Heijka kunnen wij dit proces flink verkorten, wij helpen u graag per werknemer de juiste kantoormeubelen te kiezen.)

Nu investeren of later?

Of een investering in ergonomisch kantoormeubilair op dit moment interessant is hangt helemaal af van uw eigen voorkeuren. Als u op dit moment tevreden bent met de gezondheid en productiviteit van uw personeel dan is het vaak niet nodig om nu al te investeren. Hetzelfde geldt voor bedrijven die recentelijk de volledige inboedel hebben vervangen.

Maar als u graag meer uit uw werknemers wilt halen, en u hen ook veel meer wilt bieden op het gebied van gezondheid, dan loont het zeker om nu een investering in ergonomische kantoormeubelen te doen. U geniet hierbij ook direct van een hogere productiviteit, en dat brengt veel voordelen voor uw bedrijfsresultaten.

Wilt u meer informatie over ergonomische kantoormeubelen? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden.