Fietsen naar werk: beter voor gezondheid en productiviteit

Productiviteit

Fietsen naar werk zorgt voor minder stress

Reist u op dit moment met het openbaar vervoer of rijdt u met de auto naar het werk? Dan komen de dagen waarin u gefrustreerd naar uw werk gaat u ongetwijfeld bekend voor; onderweg naar uw werk mist u de trein, bus of tram. Of nog vervelender: u komt in een kilometerslange file te staan.

Maar als u gaat fietsen naar werk, dan ervaart u deze problemen niet. En dat biedt een belangrijk voordeel: u zult u vanaf het begin van de werkdag minder stress ervaren. De trein missen kan voor flinke irritatie zorgen en een half uur in de file draagt bij aan een verhoogd stressniveau.

Stimulans van de bloedsomloop

Uw hersenen hebben voldoende bloed nodig om effectief te blijven functioneren. Fietsen naar werk helpt om het bloed sneller door uw lichaam te pompen en ervoor te zorgen dat alle organen gedurende de werkdag voldoende bloed krijgen.

Veel mensen ervaren hierdoor een merkbare stimulans in hun creativiteit. Fietsen zorgt voor nieuwe ideeën en helpt om complexe problemen op te lossen. Zo wordt vermoed dat Einstein de relativiteitstheorie op de fiets heeft bedacht. Reden genoeg om de fiets te pakken.

Het helpt bij uw productiviteit

Verminderde stressniveau’s en een betere bloedsomloop leveren een positieve bijdrage aan uw productiviteit. Het doel van uw werkdag is om al uw werk op juiste wijze uit te voeren. U kunt dit aanzienlijk verbeteren door te fietsen naar werk.

De productiviteit wordt door talloze factoren beïnvloed. Het is voor uw bedrijf van groot belang dat de productiviteit zo hoog mogelijk ligt.

Rustig fietsen naar werk zal de beste resultaten bieden. Door voldoende tijd te nemen ervaart ook geen aanvullende stress. Een snelle fietstocht kan zorgen voor een hoog stressniveau, dus houd er rekening mee dat u voldoende tijd neemt om op uw werk aan te komen.

U bent minder vaak ziek

Een ander aanvullend voordeel van fietsen naar werk is de verbeterde gezondheid. Uit een onderzoek van TNO blijkt dat fietsers jaarlijks één dag minder ziek zijn. Dit biedt talloze voordelen voor uzelf, omdat u zo een lagere kans op ziekte heeft, maar zorgt ook voor een beter bedrijfsresultaat voor uw werkgever of binnen uw bedrijf.

Neem daarom vaker de fiets naar werk en help om de productiviteit in uw leven aanzienlijk te verbeteren. U kunt tijdens uw fietstocht naar en van het werk luisteren naar uw favoriete muziek, een podcast beluisteren of de radio opzetten. Rustgevende muziek of interessante interviews zullen u helpen creatiever te worden en ook tot rust te komen. En dat biedt weer voordelen voor uw productiviteit.