Geen lichamelijke klachten meer op kantoor? Dit is de oplossing

kantoormeubelen

Veelvoorkomende lichamelijke klachten

Laten we eerst kijken naar de klachten die het meest voorkomen op kantoor, en de factoren die tot deze klachten kunnen leiden:

– Klachten in de nekspieren: dit is over het algemeen een gevolg van een zithouding die te laag is. Hierdoor moet u continu omlaag kijken, waardoor de achterste nekspieren onnodig lang worden aangespannen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat er pijn in de nek ontstaat en dat de nekspieren minder goed functioneren. Binnen ergonomie zijn er diverse oplossingen, waaronder een monitorarm, een betere bureaustoel en natuurlijk een beter, ergonomisch bureau.

– Klachten in de schouderspieren: dit is een klacht die over het algemeen voorkomt als men voorovergebogen aan het werk is. De schouders worden op dat moment te laag getrokken, als gevolg van een te hoge bureaustoel of juist een te laag bureau. De ideale oplossing? Een sta-zit-bureau, waarbij u iedere 15 minuten wisselt tussen staan en zitten. Zo kunt u de schouderspieren actief houden en voorkomen dat er schouderklachten ontstaan.

– Klachten in de rugspieren: een klacht die men vooral heeft op momenten dat het bureau te hoog is ingesteld of de bureaustoel te laag staat. Een ideaal remedie tegen deze klachten is om eenergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Deze kunnen volledig naar wens worden aangepast, zodat er een ideale werkhouding ontstaat.

Het belang van de juiste werkhouding

De werkhouding bepaalt de mate van productiviteit op een werkdag. Een verkeerde werkhouding kan erin resulteren dat het bloed niet goed stroomt, dat de hersenen niet perfect functioneren en dat er allerlei lichamelijke klachten ontstaan. Dit kan weer leiden tot hoofdpijn, wat vervolgens leidt tot stress. Het is van groot belang om stress op de werkvloer te voorkomen, want dit resulteert er juist in dat men minder productief werkt.

Wilt u de beste werkplek voor uzelf en uw medewerkers inrichten? Wij adviseren u graag bij de mogelijkheden met betrekking tot ergonomie. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en u laten adviseren, wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag de ideale werkplek voor uzelf en uw medewerkers in te richten.