Een goede start in 2016 met een betere kantoorplek

Kantoorplek

1. Schaf nieuwe kantoormeubelen aan

De kans is groot dat u al enkele jaren van uw huidige kantoormeubelen gebruikmaakt. Toen u deze kocht voldeden deze nog aan alle factoren die u zelf belangrijk vond. Maar waarschijnlijk zijn deze kantoormeubelen inmiddels al wat versleten en is het tijd om in nieuwe kantoormeubelen te investeren. Het is belangrijk om regelmatig uw bureaustoel en bureau te vervangen. Dit heeft vooral met ergonomie te maken, waar u hieronder meer over kunt lezen.

Kantoormeubelen vallen onder de belangrijke investeringen die u voor uw kantoorplek moet doen. Dit begint bij het optimaliseren van de meubelen die u koopt. Deze moeten goed aansluiten bij uw lichaamslengte en de positie waarin u zit wanneer u werkt. Als deze hier niet goed bij aansluiten dan bestaat er een kans dat u met vervelende lichamelijke klachten te maken krijgt. Investeer dus altijd in goede kantoormeubelen.

2. Let op factoren zoals ergonomie

Ergonomie houdt in dat u op een ARBO-veilige manier achter op uw kantoorplek zit. Dit betekent dat u geen last mag krijgen van rug-, schouder- of nekklachten. Doordat u in betere kantoormeubelen investeert verkleint u de kans op deze klachten aanzienlijk. U zit met meer comfort op uw plek, en u zult merken dat u gedurende de dag steeds productiever zult zijn.

Voor meer informatie over ergonomie verwijzen wij u graag naar onze ergonomie-pagina.

3. Zorg voor een stille omgeving

Had u tijdens 2015 af en toe last van geluidsoverlast? Dan is de kans groot dat uw productiviteit aanzienlijk kan verbeteren. Zorg ervoor dat uw werkplek zo geluidsloos mogelijk is. U hoeft niet alle geluiden weg te nemen, maar het is prettig wanneer u gedurende de dag niet wordt gestoord door geluiden die af en toe voorbijkomen. Komen uw collega’s regelmatig langs om even te praten? Zoek dan eventueel een andere locatie binnen uw kantoor op om toch beter te concentreren.

4. Schaf kantoorplanten aan

Oogt uw kantoor op dit moment nog een beetje saai? Investeer dan in kantoorplanten. Planten maken uw kantoorplek direct meer aantrekkelijk. Dat niet alleen, uit onderzoek blijkt dat kantoorplanten voor maar liefst 15% meer productiviteit zorgen. U kunt al voor minder dan €100 een aantal kantoorplanten aanschaffen: tel uit die winst!