Hoe ergonomisch is uw werkplek op dit moment?

Werkplek

Ergonomie en productiviteit

Werknemers in bedrijven met ergonomische kantoormeubelen werken productiever. U heeft ongetwijfeld weleens van uw medewerkers gehoord dat er nek- of rugklachten worden ervaren. De kantoormeubelen zijn niet goed afgestemd op de lichamelijke behoeftes van de medewerkers. Het gevolg: medewerkers kampen op het werk en thuis met allerlei lichamelijke klachten die stress opleveren en die ervoor zorgen dat de gezondheid drastisch achteruitgaat. En dat is zonde, want met een kleine investering kan de productiviteit op kantoor aanzienlijk worden gestimuleerd. Dat niet alleen, de gezondheid van medewerkers wordt hiermee verbeterd.

Ergonomie en gezondheid

Gezonde medewerkers zijn productieve medewerkers. Zij melden zich minder vaak ziek en kunnen hierdoor dus ook vaker werken. Ergonomie is naast vele andere tactieken een van de betere methodes op de productiviteit op kantoor te stimuleren. Daarbij zijn gezonde medewerkers ook sneller tevreden en halen zij meer voldoening uit hun werk. En juist dit laatste is het meest belangrijk: u wilt zeker zijn dat uw medewerkers maximaal tevreden zijn, zodat zij minder moeite hebben langer op werk te blijven, harder aan projecten werken en zo actief bijdragen om uw bedrijfsresultaten te verbeteren.

Hoe ergonomisch bent u?

Heeft u al enkele jaren geen nieuwe kantoormeubelen aangekocht? Heeft iedere medewerker op dit moment dezelfde stoel, hetzelfde bureau en dezelfde accessoires? Dan is de kans groot dat u tot nu toe nog geen investering in ergonomie heeft gedaan. Gaat u hier wel mee aan de slag, dan kunt u al binnen enkele dagen een fantastisch resultaat zien. Dit ziet u niet alleen terug in de tevredenheid van uw medewerkers, maar ook in de bedrijfsresultaten en de daling in het aantal ziektemeldingen op uw werkvloer. Uiteindelijk resulteert dit er allemaal in dat u uw onderneming nog beter kunt runnen en dat u kwartaal na kwartaal betere bedrijfsresultaten behaalt. Daarbij kunt u gemakkelijker nieuwe talenten voor uw organisatie aantrekken, omdat uw huidige medewerkers weten dat u maximaal in hen en in hun welzijn investeert.