Hoe uw geoptimaliseerde werkplek bijdraagt aan een betere creativiteit

zit sta bureau

Uw werkplek heeft een grote invloed op de hoeveelheid werk die u op een dag uitvoert. Het is van groot belang om het maximale uit uw dag te halen, alleen dan kunt u ervoor zorgen dat u iedere dag met een positief gevoel op de dag terugkijkt. Een geoptimaliseerde werkplek kan een flink verschil brengen in de hoeveelheid creativiteit die u op een dag ervaart.

Het optimaliseren van een werkplek is niet eenvoudig. Het kost redelijk wat tijd en moeite om echt het maximale uit uw werkplek te halen. Zodra alles echter volledig klaar staat, is het een fluitje van een cent om hier iedere dag het maximale uit te halen. En dan komt u iedere dag met een positief gevoel op het werk aan en gaat u ook weer iedere dag met een positief gevoel naar huis.

 

Wat is een geoptimaliseerde werkplek?

Binnen een geoptimaliseerde werkplek is actief rekening gehouden met factoren die invloed hebben op de mate van productiviteit en creativiteit die u gedurende een dag ervaart. Dit betekent onder andere dat een geoptimaliseerde werkplek bestaat uit ergonomische kantoormeubelen. Dit zijn kantoormeubelen die hebben bewezen dat het mogelijk is productiever te werken als u uw zithouding verandert.

Daarbij bestaat een geoptimaliseerde werkplek ook uit zo min mogelijk afleidingen. Het is gedurende de dag bijzonder eenvoudig om continu te worden afgeleid. Er zijn alleen op uw bureau al enkele tot tientallen afleidingen die ervoor zorgen dat u het werk voor korte tijd moet stilleggen. Dit kunt u het beste voorkomen door uw bureau aan het eind van iedere dag op te ruimen; dit heeft een significant effect op de productiviteit en creativiteit.

Een geoptimaliseerde werkplek biedt ook voldoende ruimte voor al het werk dat u hier moet doen. Als u veel op uw computer bezig bent dan loont het in de meeste gevallen om meerdere monitoren aan te schaffen. Deze monitoren bieden een veel beter overzicht terwijl u aan het werk bent, dus het is bijzonder interessant om te kijken op welke manier extra schermen kunnen bijdragen aan de mate van extra werk die u hierdoor kunt uitvoeren.

De geoptimaliseerde werkplek staat ook niet te ver weg van andere werkplekken, en tegelijkertijd ook niet te dicht hierop. Dit betekent dat een werkplek zo veel mogelijk in een afleidingsloze ruimte moet staan, terwijl de belangrijke collega’s wel zo gemakkelijk mogelijk bereikt kunnen worden.

 

Uw eigen geoptimaliseerde werkplek

Zoals u hierboven kunt lezen zijn er diverse factoren die invloed hebben op de mate van optimalisatie op uw werkplek. Het is niet lastig om de ideale werkplek samen te stellen, als u er maar voor zorgt dat u rekening houdt met de punten die in dit artikel zijn genoemd.

Zo kunt u voor het kernpunt Ergonomie bijvoorbeeld externe adviseurs inschakelen die u helpen de ideale werkplek samen te stellen. Dit resulteert in een investering die zich op zeer korte termijn zal uitbetalen en welke ook nog voor zeer lange tijd een optimaal resultaat oplevert.

 

Neem direct contact met ons op

Is het tijd om de werkplekken bij u op kantoor te optimaliseren? Dan helpen wij u graag bij het optimalisatieproces. Door middel van specifieke richtlijnen kunnen wij u adviseren en kunnen wij ook kernpunten op het gebied van kantoormeubelen voor u uitvoeren.

 

Klik hier om contact met ons op te nemen >>

 

Met Heijka aan uw zijde bent u altijd gegarandeerd van de meest geoptimaliseerde werkplek waar u toegang krijgt tot maximale productiviteit en creativiteit.