Hoe hoog moet ergonomie op uw takenlijst staan?

Ergonomische bureaustoel Vigo

Ergonomie krijgt een steeds meer centrale rol binnen organisaties die het maximale uit het personeel moeten halen. En dat betekent dat deze organisaties continu bezig zijn de kernfactoren van ergonomie te achterhalen. Toch is er vaak nog een belangrijke en onbeantwoorde vraag: ‘hoe hoog moet ergonomie eigenlijk op de takenlijst staan om te zorgen dat we hier aan toe komen?’

Een takenlijst is altijd een riskante lijst; het zijn vaak dingen die niet direct de hoogste prioriteit hebben en hierom niet direct kunnen worden opgepakt. En dat betekent dat de meeste bedrijven de mate van urgentie bij ergonomie verkeerd inschatten. Het is beter om er vandaag al mee te beginnen, want het effect hiervan zal de komende jaren flink doorontwikkelen.
Denk aan bedrijven die ergonomie neerzetten als een kernfactor van hun groei. Het juiste kantoor en de juiste werkomgeving hebben een dusdanig grote invloed op de productiviteit dat vrijwel geen enkel bedrijf het nut van ergonomie kan negeren. En wij helpen u in dit artikel graag om te zorgen dat het hoger op uw lijstje komt.

 

Waar hoort ergonomie thuis?

Ergonomie hoort thuis binnen organisaties die naar een perfecte werkomgeving willen werken en hierbij kijken naar snelle oplossingen om veel resultaat te boeken. En dat is ook precies waar ergonomie volledig om draait. Het is niet nodig om uw volledige kantoorinrichting om te gooien om met ergonomie aan de slag te gaan. Er zijn allerlei snelle oplossingen die op korte termijn een dusdanig groot effect hebben dat het ontzettend interessant is om hiermee aan de slag te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van verschillende bureaustoelen. Niet iedere bureaustoel is hetzelfde, en ook niet iedere werknemer is hetzelfde. Toch kiezen bedrijven ervoor om iedere werknemer op dezelfde bureaustoel neer te zetten. En daar gaat het over het algemeen dan ook vaak mis. Want er zijn diverse bureaustoelen die er juist toe leiden dat de productiviteit stijgt – en dat is specifiek te danken aan de ergonomie.

 

Is ergonomie op korte termijn belangrijk?

Ergonomie is altijd belangrijk, en juist op de korte termijn kunnen bedrijven de meeste winst behalen. Het is niet gemakkelijk om de productiviteit van werknemers te verbeteren – veel bedrijven huren hier dure coaches voor in die moeten zorgen voor extra motivatie. Het is echter een stuk goedkoper – en ook effectiever – om de kantoormeubelen te vervangen voor alternatieven die wel ergonomisch gekeurd zijn.

Het is dus juist belangrijk om ergonomie zo hoog mogelijk op de takenlijst te zetten, want het is een van de meest effectieve manieren om veel meer uit het personeel te halen. En daar hangen ook weer allerlei voordelen aan vast, waaronder het feit dat steeds meer werknemers op deze manier de meest gezonde levensstijl kunnen hanteren en ook direct de resultaten hiervan zullen bemerken.

Ergonomie lijkt voor sommige bedrijven nog steeds een onontdekt onderdeel van het bedrijf. Toch is het een van de meest belangrijke onderdelen om echt het maximale uit uw personeel te halen. En daar helpen wij u ook graag bij.

 

Neem direct vrijblijvend contact met ons op om te kijken welke mogelijkheden er zijn om het juiste uit uw kantoorinrichting te halen.