Hoe u uw kantoor kunt voorbereiden op een koude winter

Nederland kent ieder jaar weer een uniek klimaat. Het is niet zomaar dat steeds meer Nederlanders er gedurende de wintermaanden voor kiezen om de zon op te zoeken. Dat is niet altijd nodig, want er zijn ook voldoende manieren om uw werksituatie om te zetten naar een warme locatie.

De wintermaanden zijn koud, maar dat betekent niet dat u gedurende deze maanden niet het maximale uit uzelf en uw personeel kunt halen. Ondanks het verhoogde ziekteverzuim, problemen met ijzel en andere omstandigheden is het nog steeds mogelijk om iedereen binnen de organisatie de maximale productiviteit te laten behalen.

Wij leggen u in dit artikel uit hoe u dit zeer eenvoudig kunt doen, zodat u hier samen met uw personeel ook echt het maximale uit zult kunnen halen.

 

Zo lost u de koude wintermaanden op

Laten we hierbij starten met het verhoogde ziekteverzuim. Het is prettig als uw personeel gedurende de wintermaanden gewoon netjes op kantoor is en geen verkoudheid, griep of koorts met zich meebrengt. Dit kan namelijk ook aan andere personeelsleden worden overgedragen.

Bacteriën zijn vooral in de wintermaanden een groot probleem: een epidemie is helaas altijd op de loer. Het loont hierom om tijdens de wintermaanden extra in de gezondheid van uw personeel te investeren. Hoe beter de weerstand, hoe kleiner de kans dat men ook echt ziek kan worden.

Zorg gedurende de wintermaanden voor de juiste lunches en laat altijd vers fruit op de afdelingen bezorgen. Dit verlaagt de kans dat men ziek wordt, dat de ziekte zich onder het personeel verspreidt en dat er daarbij ook nog eens veel ziekteverzuim voorkomt.

 

Los het op met kantoormeubilair

De vele gevaren voor de gezondheid van het personeel zijn ook het gevolg van verkeerd kantoormeubilair. Een verkeerde zithouding kan tot veel lichamelijke klachten leiden, welke vervolgens weer tot een lagere gezondheid en lagere weerstand leiden.

Voorkom eenvoudig lichamelijke klachten door actief te investeren in de mogelijkheden voor uw personeel. Zo kunt u gedurende de wintermaanden het beste zorgen voor de ideale omstandigheden op een werkplek. Maak tijd vrij voor uw personeel waarin u samen met hen kijkt welke mogelijkheden er zijn om de werkplek te optimaliseren.
Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe bureaustoelen en nieuwe bureau’s. Bedrijven kunnen er daarbij ook voor kiezen om nieuwe accessoires aan te schaffen, zoals een nieuw ergonomisch toetsenbord of voetensteuntjes voor ieder personeelslid.

 

Maak er een warme winter van

Het loont gedurende de wintermaanden ook om de verwarming op de juiste temperatuur in te stellen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat uw personeel het niet koud zal hebben, de luchtwegen altijd vrij blijven en dat er dus ook minder ziektes voorkomen.

Zorg ervoor dat u en uw personeel er gedurende de wintermaanden gezond en warm bij zitten. Daarmee zorgt u voor een continue stroom van productiviteit en legt u de lat op het juiste niveau.