Hoe de kantoorinrichting bijdraagt aan de productiviteit

Kantoorinrichting

Kantoorinrichting met minder afleiding

De productiviteit is onder andere een gevolg van de mate van afleiding die op de werkvloer aanwezig is. Denk hierbij aan mensen die continu heen en weer lopen, afleidingen die van buiten komen doordat medewerkers uit het raam kunnen kijken, en luide collega’s die afleiden met de gesprekken die zij voeren.

Richt het kantoor zo in dat medewerkers geen last van elkaar hebben. Dit betekent niet dat iedere medewerker in een cubicle moet gaan zitten (dit heeft zelfs een negatief effect op de productiviteit) maar houdt vooral in dat er geluidsdichte muren worden aangelegd in ruimtes waar medewerkers maximaal productief kunnen werken.

Kantoorinrichting met kantoorplanten

Uit onderzoek blijkt dat kantoorplanten voor maar liefst 15% extra productiviteit zorgen. Dit heeft vooral te maken met de zuurstof die de kantoorplanten behandelen. De zuurstof wordt kwalitatief beter op het moment dat er kantoorplanten aan de werkvloer worden toegevoegd.

Daarbij zorgen kantoorplanten er ook voor dat de werkvloer een aanzienlijk groenere uitstraling heeft. De mens is al honderdduizenden jaren een buitenmens. Maar sinds de opkomst van de werkvloer is het een stuk lastiger om in de buitenlucht te werken. U kunt uw medewerkers toch een beetje natuur bieden door kantoorplanten aan de werkvloer toe te voegen.

Kantoorinrichting met ergonomische kantoormeubelen

Een groot aantal werknemers dat op dit moment op een werkvloer werkt geeft aan dat zij op kampen met vervelende blessures als gevolg van verkeerde kantoormeubelen. En dat is zonde, want het kan er allemaal heel anders uitzien. Ergonomische kantoormeubelen zorgen voor een betere werkhouding en voorkomen op deze manier dat werknemers met vervelende klachten kampen.

Denk hierbij aan RSI of pijn in de schouders en nek. Deze lichamelijke klachten zijn het gevolg van een verkeerde houding. Als de kantoorinrichting helemaal goed wordt uitgevoerd, en ergonomische kantoormeubelen aan de werkvloer worden toegevoegd, is het ontzettend gemakkelijk om de productiviteit op de werkvloer met een significant percentage te verhogen.

Op zoek naar ergonomisch kantoormeubilair?

Is het tijd om de kantoorinrichting zo ergonomisch mogelijk uit te voeren en zo voor een verhoogde productiviteit bij uw medewerkers te zorgen? Dan kijken wij graag samen met u welke mogelijkheden er voor uw bedrijf zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken >>