Hoe u van uw medewerkers leert wat er op ergonomisch gebied nodig is

Medewerkers zijn een belangrijke bron van informatie binnen uw organisatie. De meeste medewerkers hebben altijd punten die verbeterd kunnen worden, en zijn daar niet altijd open over. En dit is jammer, want op basis van de feedback van uw medewerkers kunt u betere beslissingen binnen uw bedrijf maken.

 

Zo kiezen steeds meer bedrijven voor het combineren van feedback van medewerkers en het uitvoeren van strategische plannen voor het bedrijf. Een van deze strategische plannen is het doorvoeren van ergonomie op de werkvloer. Het is effectief, heeft een grote invloed op de omzet en kan daarbij ook goed helpen bij het verbeteren van uw bedrijf als geheel.

 

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw bedrijfsprocessen. Daarom vertellen wij u in dit artikel hoe u ervoor kunt zorgen dat u gedurende het komende jaar het maximale uit uw personeel kunt halen.

 

Heeft u vragen over ergonomie? Bij Heijka bent u aan het juiste adres voor alles omtrent ergonomie en ergonomisch kantoormeubilair. U kunt onze specialist Corné bereiken op corne@Heijka.nl of ons telefonisch bereiken via 013 – 53 40 402.

 

Ergonomie als draagvlak voor uw medewerkers

 

De dag van uw medewerkers ziet er over het algemeen vaak hetzelfde uit. Zij komen binnen, bekijken de takenlijst voor deze dag en gaan aan de slag. Toch komt er gedurende het werk van alles voorbij, waardoor het steeds lastiger wordt om met volledige concentratie aan het werk te gaan. En daar speelt ergonomie op de beste manier op in, want het zorgt ervoor dat de concentratie langer aanhoudt.

 

De kans bestaat dat u vanuit uw medewerkers weleens hebt vernomen dat zij kampen met lichamelijke klachten. Dit is vaak het gevolg van een verkeerde zithouding tijdens het werk. Dit betekent dat zij de schouders, rug en nek niet op de juiste manier positioneren. Dit is over het algemeen een gevolg van verkeerd kantoormeubilair. Door het huidige kantoormeubilair met ergonomisch kantoormeubilair te vervangen wordt het een stuk eenvoudiger om echt het maximale uit uw personeel te halen.

 

Ergonomische zaken uitzoeken

 

Uw medewerkers bieden een geweldige bron van inspiratie voor het verbeteren van uw bedrijfsprocessen. Vraag uw medewerkers daarom of zij kampen met problemen met betrekking tot de zithouding. Dit zal niet alleen bijdragen aan een betere werkervaring voor uw personeel, het helpt ook bij het verbeteren van uw bedrijf.

 

Werknemers die gebruik kunnen maken van werkplekken waar een sterke nadruk op ergonomie is gelegd, zorgen gedurende de dag voor een hogere productiviteit. Stelt u zich eens voor dat iedere werknemer 10% harder en effectiever kan werken, dit zal altijd resulteren in een beter bedrijfsproces en helpt u als onderneming steeds harder te groeien.

 

Investeren in ergonomie is investeren in uw werknemers

 

Door middel van ergonomie kunt u de feedback van uw medewerkers omzetten naar actiepunten die bijdragen aan een beter bedrijfsproces. Zo kunt u iedere dag gebruik maken van medewerkers die effectief werken en die ervoor zorgen dat alle processen binnen uw bedrijf zo goed mogelijk worden uitgevoerd.